Δεν συμμετέχουν στα «παράθυρα» οι Τούρκοι διεθνείς της Φενέρ!

Δεν συμμετέχουν στα «παράθυρα» οι Τούρκοι διεθνείς της Φενέρ!

Κάτια Πετροπούλου
Δεν συμμετέχουν στα «παράθυρα» οι Τούρκοι διεθνείς της Φενέρ!

bet365

Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε πως οι Τούρκοι διεθνείς παίκτες της δεν θα συμμετέχουν στα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Οι Τούρκοι παίκτες της Φενέρ που είναι διεθνείς συμφώνησαν με την ομάδα τους και αποφάσισαν να μην φορέσουν το εθνόσημο στα «παράθυρα» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Συνεπώς, οι Σινάν Γκιουλέρ, Μέλι Μαχμούτογλου, Μπαρίς Ερσέκ, Μπόμπι Ντίξον και Εγκαχάν Αρνά δεν θα ενισχύσουν την εθνική Τουρκίας, λόγω των υποχρεώσεων της Φενέρ στην Euroleague.

Οι πέντε παίκτες, μάλιστα, εξέδωσαν ανακοίνωση, την οποία προσυπέγραψαν και γνωστοποίησαν την απόφασή τους.

Η ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό, οι αλλαγές στο πρόγραμμα της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, με αγώνες μεσούσης της σεζόν, έχουν φέρει τους αθλητές σε δύσκολη θέση.

Θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής: το να φοράς τη φανέλα της εθνικής σου ομάδας είναι μεγάλη περηφάνια και χαρά. Είναι η μεγαλύτερή μας επιθυμία να φοράμε το εθνόσημο, το οποίο κάναμε με περηφάνια μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, το νέο καλεντάρι της FIBA, δεν επιτρέπει στους παίκτες της Euroleague να αγωνιστούν στην Euroleague κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς φέρνει ένα κλαμπ που έχει εδραιωθεί με πολλές θυσίες για να πετύχει επιτυχίες ως εκπρόσωπος της Τουρκίας, σε πολύ δύσκολη θέση. Όσο για τη Φενέρ που έκανε το... ξέσπασμα με την κατάκτηση της Euroleague και έδωσε χαρά στο λαό της Τουρκίας, καθώς ήταν η πρώτη τούρκικη ομάδα που έφτασε σε τέτοια επιτυχία, συνεχίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο, για να ζήσει ξανά η χώρα μας ανάλογη επιτυχία. Παρόλο που είναι περηφάνια για εμάς τους αθλητές να φοράμε το εθνόσημο, είναι επίσης ευθύνη μας να ακολουθήσουμε τις υποχρεώσεις της ομάδας μας στη διάρκεια της σεζόν.

Οι διοργανώσεις της εθνικής ομάδας θα συνεχίσουν να έχουν μεγάλη σημασία για εμάς, όπως είχαν μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, ελπίζουμε πως αυτή η αλλαγή που υποχρεώνει τις εθνικές ομάδες να αγωνίζονται χωρίς τους παίκτες του ΝΒΑ και της Euroleague θα επανεξεταστεί και θα παρθεί μια απόφαση, η οποία θα συνυπολογίσει και τις απόψεις των παικτών.

Ως παίκτες της Φενέρ, η μεγαλύτερή μας επιθυμία είναι να υπηρετήσουμε το μπάσκετ της χώρας μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο με την εθνική, όσο και με το σύλλογό μας. Ωστόσο, εξαιτίας των λόγων που αναφέρθηκαν, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε πως δεν θα συμμετέχουμε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ελπίζουμε πως αυτές οι αλλαγές, που φέρνουν τους παίκτες σε πολύ δύσκολη θέση, θα επανεξεταστούν από όλες τις εμπλεκόμενες μεριές.

Μέλι Μαχμούτογλου
Σινάν Γκιουλέρ
Μπαρίς Ερσέκ
Μπόμπι Ντίξον
Εγκενάχ Αρνά
»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα