Τελικός Champions League 2023: Ο θρύλος της Σίτι έχει τη δική του μοναδική ιστορία!

Τελικός Champions League 2023: Ο θρύλος της Σίτι έχει τη δική του μοναδική ιστορία!

Ηταν εκείνο το απίθανο δεκαήμερο του Μαΐου του 1999 που κάθε παίκτης της Γιουνάιτεντ αισθανόταν άτρωτος. Ακόμα και όταν ο Μάριο Μπάσλερ «πάγωνε» προσωρινά τα όνειρά τους, εκείνοι ήξεραν πως να διώξουν τον εφιάλτη. Από τότε και για αρκετά χρόνια που ακολούθησαν, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ποτέ δε στάθηκε στην τύχη που είχε η ομάδα του. Ναι, όταν το ρωτούσαν για την απίθανη νίκη κόντρα στη Μπάγερν, αυτός τόνιζε πως η Γιουνάιτεντ το άξιζε για το πνεύμα που έδειξε κάνοντας μια τρελή ανατροπή. Ναι, η ατυχία ίσως να του στέρησε δυο ακόμα τίτλους Champions League και ένα τρεμπλ.

Σημασία έχει πως το 1999 τα άστρα ευθυγραμμίστηκαν και από τότε όταν στην Αγγλία ανέφερες τη λέξη τρεμπλ, όλοι μιλούσαν για εκείνη τη Γιουνάιτεντ.

Δεν ξέρουμε αν ποτέ ο Σερ Άλεξ αισθανόταν τον… κίνδυνο να πλησιάζει, όμως ήταν κοινό μυστικό σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη πως η φετινή Σίτι δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τότε, ήταν ο Σκωτσέζος που ενέπνεε αυτή τη σιγουριά, ήταν ο εγγυητής της επιτυχίας, αυτός που πίστευε όσο κανείς άλλος σε κείνη την ομάδα.

Τώρα είναι ο Πεπ, ο άνθρωπος που μια επταετία προσπαθεί συνεχώς να περάσει τη φιλοσοφία της ενότητας, αυτός που θέλει από κάθε παίκτη του να πανηγυρίζει για κάθε νίκη, για κάθε τίτλο, από το League Cup μέχρι το Champions League. Ναι, είναι εύκολο να πει κανείς πως ο Καταλανός επέλεξε την πιο πλούσια ομάδα του πλανήτη με απίθανες υποδομές, ναι, μπορεί να δαπάνησε ένα δισεκατομμύριο λίρες για να φτάσει στο πολυπόθητο τρεμπλ, όμως αυτός τα κατάφερε.

«Εκείνο που μετράει περισσότερο, είναι να βρίσκεσαι πάντα εκεί. Και εμείς σκοπεύουμε να βρισκόμαστε εκεί για πολλά χρόνια. Και τότε ίσως το κατακτήσουμε ξανά» τονίζει ο ίδιος. Ο Καταλανός λατρεύει το ποδόσφαιρο κι αυτό του το ανταποδίδει. Δεν είναι όμως μόνο η αγάπη που κάνει τις ομάδες του πρωταγωνίστριες…

image

Η επιστροφή… μυστήριο ενός κορυφαίου συνεργάτη

Ήταν το πρωί της 13ης Μαΐου όταν ένας κοντός γκριζομάλλης άνδρας προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ, αφού ολοκλήρωσε ένα επτάωρο ταξίδι από τη Ντόχα με ιδιωτικό τζετ. Ένα αυτοκίνητο οδήγησε γρήγορα τον 57χρονο στο προπόνηση της Μάντσεστερ Σίτι, όπου τον υποδέχτηκε με θέρμη ο άνθρωπος που είχε πληρώσει για την πτήση του, ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ποιος ήταν ο επιβάτης της πτήσης αυτής; Ο Χουάνμα Λίγιο, ο οποίος ήταν βοηθός του Καταλανού μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, όταν και αποδέχθηκε μια τρομερή πρόταση για να γίνει πρώτος προπονητής της Αλ Σαντ του Κατάρ. Ο Γκουαρδιόλα γνωρίζει τον Λίγιο σχεδόν 20 χρόνια. Μία ολόκληρη ζωή.

Πήγε να παίξει για τη μεξικανική ομάδα Ντοράντος Νε Σιναλόα προς το τέλος της καριέρας του, ώστε να μπορεί να μάθει και να πάρει πράγματα από τον Βάσκο πριν ο ίδιος ασχοληθεί με την προπονητική. Η αποστολή του Λίγιο τον περασμένο μήνα ήταν να βοηθήσει τον παλιό του φίλο να κάνει αυτό που απέτυχε πέρυσι στο Champions League.

Ο Γκουαρδιόλα ζήτησε τη βοήθεια του για τον δεύτερο αγώνα του ημιτελικού του Champions League, όχι επειδή δεν εκτιμούσε τη συμβολή των άλλων συνεργατών του, όπως ο μακροχρόνιος βοηθός Ροδόλφο Μπορέλ, ο Ιταλός Έντσο Μαρέσκα ή ο πολύτιμος Κάρλος Βίσενς, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις στατικές φάσεις της Σίτι.

Ήθελε απλώς να έχει τις περισσότερες πιθανότητες από ποτέ να νικήσει τη Ρεάλ και με το πρωτάθλημα του Κατάρ να έχει διακοπή ήταν λογικό να φέρει τον Λίγιο, ο οποίος ούτως ή άλλως μιλάει με τον προπονητή της Σίτι τακτικά. «Θα σε βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ», είχε πει στον Γκουαρδιόλα.

Παρόλο που μιλάει ελάχιστα αγγλικά, ο Λίγιο ανέπτυξε έναν πολύ καλό δεσμό με τους παίκτες της Σίτι κατά τη διάρκεια των δύο ετών του στην ομάδα. Κάποιοι παίκτες θα σταθούν στην αύρα του και την προσέγγισή του. «Με ηρεμεί», είχε αναφέρει ο Καταλανός για τον συνεργάτη του.

Και όμως ο Γκουαρδιόλα δεν ήταν ήρεμος στο 2ο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Σίτι νίκησε στο σύνολο με 5-1 και στον 2ο αγώνα με 4-0, όμως ο Ισπανός έδειχνε ανήσυχος. Όταν ο Πεπ ρώτησε τον φίλο του αν μπορούσε να βοηθήσει ξανά εκείνος του έδωσε την ίδια απάντηση. Έτσι όπως και η ομάδα της Σίτι βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη πριν από τον τελικό του Champions League με την Ίντερ.

Έχοντας χάσει μόλις έναν από τους τελευταίους χρονικά 27 αγώνες της, η Σίτι δημιούργησε την εικόνα μίας... αδίστακτης ποδοσφαιρικής μηχανής. Μίας ομάδας που προορίζεται να γράψει ιστορία. Άλλωστε έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κέρδισε Premier, Κύπελλο Αγγλίας και Champions League την ίδια σεζόν. Είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι χρειάστηκε να περάσει από πολλά εμπόδια.

image

Δεν επηρεάστηκε από τις 115 κατηγορίες εις βάρος της

Ήταν μία ομάδα με… 115 κατηγορίες στην πλάτη της για οικονομικές παραβάσεις. Υπήρξαν κατηγορίες ακόμα και μέσω της ίδιας της Premier. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, επικράτησε αναταραχή στα αποδυτήρια τον Δεκέμβριο όταν ο Μαρκ 'Κάρλο' Σερτόρι, που ήταν μασέρ στη Σίτι για 14 χρόνια, έφυγε από το club.

Ο Γκουαρδιόλα ένιωσε ότι το ηθικό στα αποδυτήρια έπεφτε. Το ηθικό των παικτών του. Ο Σερτόρι ήταν κοντά με αρκετούς παίκτες. Έτσι τους μίλησε σε ένα δείπνο που είχαν προγραμματίσει οι παίκτες τον Φεβρουάριο. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι», είχε τονίσει ο Γκουαρδιόλα. «Αν δεν είστε μαζί, εάν δεν είμαστε μαζί δεν θα πάρουμε τίποτα. Δεν θα κερδίσετε τίποτα και θα εγκαταλείψετε μια ευκαιρία που θα τη μετανιώνετε για το υπόλοιπο της ζωής σας».

Για τον Πεπ πολλές φορές οι άνθρωποι παραβλέπουν το γεγονός ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος σε ζητήματα διαχείρισης. Καταλαβαίνει το πότε τα πράγματα πάνε στραβά και πώς να τα διορθώσει.

Ήταν ο άνθρωπος που... ταρακούνησε τους παίκτες στο ματς με την Τότεναμ παρότι το πήρε εν τέλει το παιχνίδι η Σίτι με 4-2. Ο Γκουαρδιόλα όμως ήταν δυσαρεστημένος με την ομάδα του, αποκαλώντας το σύνολό του ως «την ομάδα των ευτυχισμένων λουλουδιών» στη συνέντευξη Τύπου του μετά τον αγώνα.

Ένιωθε ότι οι παίκτες του δεν ανταποκρίθηκαν σωστά και πως είχαν προβλήματα με το κέντρο της Τότεναμ. Σε επόμενες συναντήσεις μαζί τους ο Γκουαρδιόλα έδειξε στους παίκτες του μια εικόνα του 18χρονου Ρίκο Λιούις να ξαπλώνει μόνος του στο χορτάρι. «Δεν μου αρέσει αυτό», τους είπε. Τόσο απλά και... κυνικά.

Υπήρχε τότε μεταξύ άλλων και το πρόβλημα με τον Κανσέλο που στο τεχνικό team θεωρούσαν πως λειτουργούσε σαν… παιδί. Είτε ο Πορτογάλος σκόπευε να δώσει αυτή την εντύπωση είτε όχι, αυτό πέρασε στο τεχνικό επιτελείο.

Με τον Κανσέλο υπήρξε το εξής: στη διάρκειας μίας συζήτησης παικτών - τεχνικού επιτελείου διαρρέεται πως είχε βάλει ακουστικά και έκατσε στο πάτωμα ενώ ο Γκουαρδιόλα μιλούσε στην ομάδα. Θεωρήθηκε ξεκάθαρα μία κίνηση σε βάρος του προπονητή. Ο Ισπανός ζήτησε από τη διοίκηση και τον Μπεγκιριστάιν ως διευθυντή ποδοσφαίρου ο παίκτης να φύγει και λίγες ημέρες μετά - και αφότου Μπαρτσελόνα και Ρεάλ επιχείρησαν με αποτυχία να τον κλείσουν - ο Πορτογάλος πήγε δανεικός στη Μπάγερν Μονάχου.

image

Με τον Χάαλαντ, τον Ρόδρι, τον Ντε Μπρόινε και τ΄ άλλα παιδιά!

Από την άλλη μοιάζει παράξενο να το σκεφτόμαστε τώρα, αφού σημείωσε 52 γκολ, αλλά το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν όλοι στην ομάδα σίγουροι για την επιτυχία του Χάαλαντ. Ορισμένοι θεωρούσαν πως η Σίτι θα μπορούσε να ξαναπαίζει με ψευτοεννιάρι. Ο Γκουαρδιόλα με το επιτελείο του έφτιαξε νέα επιθετικά μοτίβα, άλλαξε τις ιδέες και βοήθησε και τον Χάαλαντ και την ομάδα.

Κανείς δεν ήξερε αν ο Χάαλαντ θα ταίριαζε και ως άνθρωπος στην ομάδα. Στην προετοιμασία ο νεαρός Νορβηγός έφυγε μόνος του την ώρα που μία παρέα των συμπαικτών του ήταν μαζί. Όμως τελικά αυτοί οι φόβοι δεν είχαν ανταπόκριση. Ο Νορβηγός είναι δημοφιλής στην ομάδα και θέλει να κάνει παρέα με τον Γκρίλις που μένουν στην ίδια πολυκατοικία, αλλά και με τους Ντίας και Άλβαρες. Σε ένα μασκέ πάρτι ο Χάαλαντ ήταν η ψυχή της παρέας ντυμένος ως Βίκινγκ. «Είναι αδύνατο να μην τον αγαπάς», είπε ένας υπάλληλος της Σίτι.

Στο γήπεδο οι φορ συχνά μπορεί να γίνουν ατομιστές. Όχι όμως ο Χάαλαντ. Σύμφωνοι, δεν του λείπει η αυτοπεποίθηση, αλλά είναι ομαδικός. Στο ημίχρονο πηγαίνει στους συμπαίκτες του και μιλάνε για την τακτική και το τι χρειάζεται. «Τι μπορώ να κάνω διαφορετικά;», τους ρωτάει.

Ο Χάαλαντ έχει πολύ καλές σχέσεις με το προσωπικό και ακόμα και τους μασέρ και τους σεφ της ομάδας. «Θα είστε τα αγαπημένα μου άτομα εδώ», είχε πει σε έναν σεφ την πρώτη του μέρα. Στον Χάαλαντ αρέσει το φαγητό, λατρεύει το κάρυ και το Dishoom στην οδό Bridge είναι το αγαπημένο του ινδικό εστιατόριο.

Λόγω του μεγέθους του ο Νορβηγός πρότεινε στους σεφ και τους μάγειρες της ομάδας γενικά να του δίνουν 200 γραμμάρια περισσότερο φαγητό από τους συμπαίκτες του τις ώρες των γευμάτων. Η Σίτι έχει κάνει εισαγωγή τον καλύτερο νορβηγικό σολομό που μπορεί να αγοράσει επειδή αρέσει στον Χάαλαντ.

Χάαλαντ και Ντίας περνούν πολύ χρόνο μαζί, ακόμα και στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις τον Χάαλαντ και τον Ντίας να κάθονται το απόγευμα και να βλέπουν τηλεόραση με έναν από τους σερβιτόρους ή τους σεφ στην τραπεζαρία μετά την προπόνηση και το μασάζ.

Βέβαια υπάρχουν κα άλλοι πρωταγωνιστές. Ο Ρόδρι σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από πηγές μέσα στην ομάδα θεωρείται πως έχει γίνει «ο καλύτερος στη θέση του στον κόσμο» ενώ ο Γκρίλις έχει ανέβει ξεκάθαρα επίπεδο. Ο Ακέ ήταν μία αποκάλυψη της σεζόν, όπως είπε ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ που του έσφιξε το χέρι πριν τον τελικό του FA Cup, του Κυπέλλου Αγγλίας.

«Τι σεζόν ήταν αυτή που είχες», του είπε. Ακάντζι και Ντίας ήταν απλά επιβλητικοί. Ο Στόουνς αγωνιστικά μετατοπίστηκε ως χαφ σε ένα μεγάλο τακτικό επίτευγμα του Γκουαρδιόλα και ο Λιούις από τις Ακαδημίες βρέθηκε στην πρώτη ομάδα. Ο Λιούις φάνηκε να είναι καλύτερος και από τον Στόουνς στη θέση του.

Η απόφαση της Σίτι να απορρίψει έξι προτάσεις δανεισμού για τον Άλβαρες ήταν μια σωστή επιλογή. Ο Άλβαρες έφτασε να βάλει 17 γκολ παρότι ξεκίνησε βασικός μόλις 23 φορές.

Ντε Μπρόινε και Γκουντογκάν φυσικά και ήταν ξανά στο προσκήνιο. Ο Γερμάνος έδειξε ξανά ότι είναι ηγέτης. Οι συμπαίκτες του τον έχρισαν αρχηγό και αυτός υποσχέθηκε από το περασμένο καλοκαίρι να κάνει τα πάντα.

Ο Γκουντογκάν επέλεξε να κάθεται στην ίδια θέση κάθε φορά στην τραπεζαρία. Λόγω του σημείου που βρίσκεται κάθε παίκτης πρέπει να περάσει από τον Γερμανό. Έτσι, κάθε φορά έχει τη δυνατότητα να χαιρετήσει τους συμπαίκτες του και να τους ρωτήσει πως πάνε και εάν είναι καλά. Η προοπτική μάλιστα του να χάσει η Σίτι ως ελεύθερο τον Γκουντογκάν ήταν ένα τεράστιο θέμα συζήτησης καιρό τώρα.

image

Γι αυτό ανανέωσε ο Πεπ!

Τον Νοέμβριο, ο Γκουαρδιόλα έπινε ένα ποτήρι κρασί σε ένα πολυτελές εστιατόριο του Άμπου Ντάμπι όταν έβγαλε το τηλέφωνό του. Έπρεπε να το κάνει εκείνη τη στιγμή. «Πρέπει να τηλεφωνήσω», είπε εκείνη την ώρα σε όσους ήταν μαζί του, εκ των οποίων και ο Δήμαρχος της πόλης, Αλ - Μουμπάρακ. Στη συνέχεια τηλεφώνησε σε έναν-έναν. Σε μερικούς φίλους και συναδέλφους του για να τους πει τα καλά νέα: «Μένουμε (εννοούσε στη Σίτι)», φώναξε στο τηλέφωνο: «Δύο χρόνια ακόμα».

Αυτή η εξέλιξη ίσως ακόμα και να... σόκαρε ορισμένους, που πίστευαν ότι η έβδομη σεζόν του στο αγγλικό ποδόσφαιρο θα ήταν η τελευταία του. Άλλωστε, το συμβόλαιό του επρόκειτο να λήξει το καλοκαίρι του 2023. Αποφάσισε ωστόσο να μείνει και να παρατείνει την παραμονή του στη Σίτι σε ένα διάστημα 9 ετών. Φοβερό ε; Μα είναι.

Γιατί ανανέωσε; Είναι διάφοροι οι λόγοι. Η οικογένειά του είναι πολύ ευχαριστημένη. Ο γιος του Μάριους ζει στο Μάντσεστερ, η μεγαλύτερη κόρη του Μαρία στο Λονδίνο και η σύζυγός του Κριστίνα κυνηγά το όνειρό της με δική της επιχείρηση μόδας στη Βαρκελώνη μαζί με τη μικρότερη κόρη τους, τη Βαλεντίνα.

Οι δεσμοί του Γκουαρδιόλα με τους ανθρώπους της ομάδας είναι πιο ισχυροί από ποτέ: η σχέση του με τον Μπεγκιριστάιν και τον διευθύνοντα σύμβουλο Φεράν Σοριάνο. Επιπλέον, νιώθει ότι τον αγαπούν οι φίλαθλοι. Πολύ βασικό. Εντόπισε και μία αλλαγή στην ατμόσφαιρα από το κόσμο στο γήπεδο της Σίτι φέτος.

image

Η ρουτίνα της… νίκης

Η Σίτι είχε σε κάποια φάση το πρόβλημα πως πίσω από τις κλειστές πόρτες είχε τις δυσκολίες της λόγω της κούρασης κυρίως των παικτών μέσα σε αυτή τη χρονιά. Ο τελικός του Σαββάτου ήταν ο 61ος αγώνας μιας σεζόν που διήρκεσε 12 μήνες. Ο Γκουαρδιόλα το τελευταίο διάστημα είχε αλλάξει το πρόγραμμα των προπονήσεων. Η ιδέα ήταν να εστιάσει περισσότερο στο να απολαμβάνουν την προπόνηση οι παίκτες και να μην κουράζονται έξτρα.

Οι προπονήσεις συνήθως χωρίζονται σε τέσσερα μέρη μετά την προθέρμανση. Το πρώτο μέρος είναι ο ελεύθερος χρόνος, τον οποίο κάποιοι περνούν για προπόνηση ατομικής βελτίωσης και άλλοι συμμετέχουν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως η προσπάθεια να χτυπήσουν το δοκάρι από απόσταση. Το δεύτερο μέρος είναι με παιχνίδι με παίκτη στη μέση. Το τρίτο μέρος είναι δουλειά τακτικής και το τελευταίο σκέλος είναι παρόμοιο με το πρώτο στο ότι οι παίκτες επιτρέπεται να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά οι περισσότεροι επικεντρώνονται στην εξάσκησή τους στα σουτ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το πρώτο σκέλος πήγε από 5 λεπτά στα 10 με 15. Το τρίτο σκέλος έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Το τελευταίο μέρος έχει σχεδόν σταματήσει λόγω των ανησυχιών ότι θα μπορούσε να προκαλέσει μυϊκούς τραυματισμούς.

Επίσης ως προς τις συναντήσεις στην ομάδα: η Σίτι έχει συνήθως τέσσερις συναντήσεις (παικτών - προπονητών), καθεμία από τις οποίες διαρκεί 20 λεπτά. Δύο την ημέρα του ματς και άλλες δύο μία ημέρα πριν.

Στο τέλος της τέταρτης συνάντησης, ο Γκουαρδιόλα συνήθως τελειώνει με μια ομιλία που εμψυχώνει τους παίκτες. Ωστόσο ο Ισπανός αποφάσισε να κάνει αυτή την ομιλία στους παίκτες του στα αποδυτήρια λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, κάτι το κάνει σπανίως. Ο Γκουντογκάν επίσης μπορεί να βγει μπροστά και να μιλήσει. Είναι η χαρά του Γκουαρδιόλα.

Ο προπονητής της Σίτι ξεκούρασε μερικούς από τους παίκτες του, συμπεριλαμβανομένου του Ρόδρι, που έφτασε να έχει ξεπεράσει τα 4400 λεπτά αυτή τη σεζόν.

Μετά την ισοπαλία 1-1 της Σίτι εκτός έδρας με την Μπράιτον ο Γκουαρδιόλα άκουσε δύο δημοσιογράφους να ενθουσιάζονται για την εκπληκτική ισοφάριση του Χούλιο Ενσίσο. Εκείνος τους διέκοψε φωνάζοντας: «Ναι, και ο Έρλινγκ έβαλε ένα καλό γκολ, σωστά;» Το «γκολ» του Χάαλαντ που ανέφερε δεν είχε μετρήσει για φάουλ του Νορβηγού. Η απόφαση αυτή είχε ξεκάθαρα εκνευρίσει τον Καταλανό.

image

Αυτή τη φορά ήταν όλα διαφορετικά!

Τέσσερις μέρες νωρίτερα, ο Γκουαρδιόλα ήταν γεμάτος καθώς σκεφτόταν την κατάκτηση του πέμπτου του τίτλου στην Premier League μετά την ήττα της Άρσεναλ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Μέλη της διοίκησης ήταν μπροστά όταν έδινε συγχαρητήρια στους παίκτες του: «Απόψε γιορτάζουμε, αλλά μετά γεμίζουμε τις μπαταρίες μας γιατί έχουμε μπροστά μας το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League. Η κατάκτησή τους εξαρτάται από όλους εσάς». Παρά την παρατεταμένη κούραση, η Σίτι νίκησε τη Γιουνάιτεντ με ένα 2-1 που μάλλον ήταν... φτωχό για την ομάδα του Γκουαρδιόλα στον τελικό του Κυπέλλου.

Η τελευταία εμφάνιση της Σίτι σε τελικό Champions League (πριν την Ίντερ φυσικά) στέφθηκε με αποτυχία. Κομβικό ρόλο έπαιξε η απόφαση του Γκουαρδιόλα να παίξει χωρίς τον Φερναντίνιο ή τον Ρόδρι, αλλά και λόγω της νοοτροπίας των παικτών εκείνο το βράδυ στο Οπόρτο. «Ήταν σαν να τα... κάναμε πάνω μας, μέσα στα παντελόνια μας», είχε πει ένας υπάλληλος για το 1-0 από την Τσέλσι το 2021.

Ο Γκουαρδιόλα δεν περίμενε να είναι ένα εύκολο παιχνίδι αυτό με την Ίντερ. Όμως αυτό που μετράει είναι να είσαι συνεπής στο ραντεβού σου με την ιστορία. Για 24 χρόνια, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... πίκαραν τη Σίτι ότι δεν είχε πάρει ποτέ Champions League ή τρεμπλ. Αυτό πλέον τελείωσε. Τελείωσε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.

Η νίκη είχε προγραμματιστεί να εορταστεί και στο Άμπου Ντάμπι. Στο γραφείο του Σεΐχη Μανσούρ στο Υπουργείο Προεδρικών Υποθέσεων. Εκεί που ο ίδιος έχει κάθε αντίγραφο από τα μετάλλια και τα τρόπαια της ομάδας της Σίτι. Το μόνο τρόπαιο που του έλειπε ήρθε τώρα και θα προστεθεί. Αυτό του Champions League.

Πηγές: ESPN, Telegraph, Times

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image