Στίβος: Ποιοι βρίσκονται εντός πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Πηνελόπη Γκιώνη
anastasakis_michalis

bet365

Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου δημοσίευσε την κατάταξη στον δρόμο για το Παρίσι 2024 και αρκετοί Έλληνες βρίσκονται εντός πρόκρισης.

Μπορεί να απομένουν ακόμη 276 μέρες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου 2024) όμως το ζήτημα της πρόκρισης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα για τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες όλων των αθλημάτων. Το δημοφιλέστερο άθλημα των Ολυμπιακών, ο στίβος, θα διεξαχθεί το διάστημα 2-11 Αυγούστου και κορυφαίοι από όλο τον κόσμο θα δώσουν το παρών στη μεγαλύτερη σκηνή του κόσμου. Ανάμεσά τους, φυσικά, και Έλληνες.

Μέχρι στιγμής, τρία μέλη της Εθνικής έχουν πιάσει τα όρια και έχουν τσεκάρει τα εισιτήριά τους για τους ερχόμενους Αγώνες. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής έχουν κλείσει θέση στην Ολυμπιακή ομάδα και περιμένουν την… υπόλοιπη παρέα του στίβου.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, World Athletics, δημοσίευσε το εργαλείο «Road to Paris» το οποίο είναι ουσιαστικά η Ολυμπιακή κατάταξη ανά αγώνισμα. Σε αυτές τις λίστες βρίσκονται όσοι έχουν προκριθεί με όρια, όσοι είναι σε θέσεις πρόκρισης μέσω της κατάταξης αλλά και όσοι έχουν βαθμούς για να βρίσκονται στις λίστες και να μπορούν ίσως να ελπίζουν πως θα μπουν σε τροχιά πρόκρισης. Βέβαια, λόγω του ότι είναι αρκετά νωρίς για να κριθούν οι συμμετοχές στον στίβο (η περίοδος πρόκρισης κλείνει στις 30 Ιουνίου 2024 και έχει ανοίξει τον περασμένο Ιούλιο 2023) λείπουν σημαντικά ονόματα από το ράνκινγκ, όπως αυτό της Κατερίνας Στεφανίδη της οποίας η συμμετοχή στο Παρίσι κρίνεται σίγουρη, εκτός απροόπτου.

Όπως είναι διαμορφωμένες οι λίστες αυτή τη στιγμή (24/10), εντός πρόκρισης βρίσκονται 11 αθλητές και αθλήτριες του στίβου.

Οι εντός πρόκρισης μέσω ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, αυτή τη στιγμή

200μ.: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, Νο30 / 48 (entry number)
Ύψος: Παναγιώτα Δόση, Νο19 / 32
Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο, Νο24 / 32
20χλμ. Βάδην: Χριστίνα Παπαδοπούλου Νο38 / 38, Κυριακή Φιλτισάκου, Νο44 / 48

200μ: Γιάννης Καριοφύλλης, Νο48/48
Ύψος: Αντώνης Μέρλος, Νο30 / 32
Τριπλούν: Γιάννης Γκάρτσιος, Νο27 / 32
Σφαιροβολία: Οδυσσέας Μουζενίδης, Νο29 / 32
Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης, Νο10 / 32, Μιχάλης Αναστασάκης: Νο12 / 32

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποιοι Έλληνες έχουν προκριθεί για το Παρίσι 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποιοί αθλητές θα διεκδικήσουν πρόκριση στο Παρίσι ως το καλοκαίρι του 2024

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα