Παγκόσμιο ομάδων βάδην: Δεν ήρθε η Ολυμπιακή πρόκριση στη μαραθώνια μεικτή σκυταλοδρομία

Πηνελόπη Γκιώνη
filtisakou_papamichail

bet365

Δεν ήρθε τελικά η Ολυμπιακή πρόκριση για τα ελληνικά χρώματα στη μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία βάδην.

Δεν ήρθε τελικά η Ολυμπιακή πρόκριση στο νέο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων, τη μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία βάδην, την οποία κυνηγούσαν τρία ζευγάρια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην που διεξήχθη στην Αττάλεια.

Το ζευγάρι Κυριακής Φιλτισάκου και Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ ήταν αυτό που έκανε την καλύτερη εμφάνιση από τα τρία ζευγάρια, τερματίζοντας στην 36η θέση ανάμεσα σε 64 ζευγάρια με χρόνο 3:10.11, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως βρέθηκαν αρκετά κοντά στην πρόκριση. Ακολούθησαν στην 37η το ζευγάρι των Όλγας Φιάσκα και Γιάννη Καυκά με 3:11.05, επίδοση που είναι επίσης γρηγορότερη από το προυπάρχον πανελλήνιο ρεκόρ (3:18.25) ενώ στην 60ή θέση ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους οι Σοφία Αλικανιώτη και Γιάννης Κριτούλης. Η Ελλάδα έχει ευκαιρία να προκριθεί, μόνο με επίδοση μέσω της διεθνούς κατάταξης από όπου θα προκριθούν τρεις χώρες.

Νικήτρια ομάδα στη μεικτή μαραθώνια σκυταλοδρομία ήταν η Ιταλία με 2:56.45 που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το νέο αυτό αγώνισμα. Ακολούθησαν Η Ιαπωνία με 2:57.04 και η Ισπανία με 2:57.47. Αυτές οι τρεις ομάδες όπως και το Μεξικό και η Βραζιλία, που συνέθεσαν την πρώτη πεντάδα του αγώνα, πήραν την Ολυμπιακή πρόκριση δικαιούνται να προκρίνουν και δεύτερο ζευγάρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στην 23η θέση η Τσινοπούλου με φετινό ρεκόρ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην

@Photo credits: @kyriaki_filtisakou Instagram
 

Τελευταία Νέα