Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ο Τεντόγλου για το 10ο μετάλλιο της καριέρας του στη Γλασκόβη

Πηνελόπη Γκιώνη
tentoglou

bet365

Η ώρα του Μίλτου Τεντόγλου έφτασε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με τον Ελληνα πρωταθλητή να κατεβαίνει έτοιμος να υπερασπιστεί τον θρόνο του.

Από το 2021, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν έχει πέσει ποτέ από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης (ranking) και από το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς δεν έχει υπάρξει μεγάλη διοργάνωση στην οποία να έχει συμμετάσχει και να μην έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο- συνήθως στο πρώτο σκαλί. Σήμερα, 2/3, ο Μίλτος Τεντόγλου έχει ακόμη ένα ραντεβού με το βάθρο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους το 2022, στο Παγκόσμιο κλειστού του Βελιγραδίου είχε κάνει εξαιρετικό αγώνα και με 8.55μ είχε καταφέρει να στεφθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής. Όντας ο κάτοχος αυτού του τίτλου, θα συμμετάσχει στον απευθείας τελικόο του μήκους στη Γλασκόβη και πηδώντας τέταρτος στη σειρά (μετά την κλήρωση) θα επιδιώξει να αφήσει ξανά πίσω του όλους τους αντιπάλους του.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο έχει φετινό ρεκόρ 8.26μ και ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8.55μ ενώ, όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές φέτος, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο ίδιος έχει σκοπό του πλέον να “τελειώνει” τους αγώνες από το πρώτο άλμα και να κρατά ενέργεια για το τέλος ώστε να επιτεθεί ξανά, αν χρειαστεί, και αυτό έχει σκοπό να κάνει και στη Γλασκόβη.

Η start list για τον τελικό του Τεντόγλου

tentoglou

Τεντόγλου στο Gazzetta: «Δοκιμασμένο ταρτάν, πηδάω καλά σε αυτό»

Και αν ο Τεντόγλου επικρατήσει…

Ο Τεντόγλου αυτή τη στιγμή είναι κάτοχος όλων των πιθανών τίτλων και με τον αγώνα του στο Παγκόσμιο κλειστού ξεκινάει, ουσιαστικά, από την αρχή να συγκεντρώνει τους ίδιους τίτλους.

Αν καταφέρει να επικρατήσει και να αναδειχθεί ξανά Παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού, θα μπει στο κλειστό club των Λάρι Μίρικς, που έχει νικήσει δύο φορές το 1987 και 1989), Μάουρο Βινίσιους Ντα Σίλβα (2012, 2014) και του θρυλικού Ιβάν Πεντρόσο, ο οποίος έχει καταφέρει να νικήσει αυτή σε τη διοργάνωση πέντε συνεχόμενες φορές (1993, 1995, 1997, 1999, 2001).

Παράλληλα, η συλλογή των μεταλλίων του θα φτάσει τα 10 μετάλλια σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά στην κατηγορία των ανδρών και μόλις λίγες μέρες πριν κλείσει τα 26 του χρόνια.

Πού θα παρακολουθήσετε τον τελικό

Ο αγώνας του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι είναι προγραμματισμένος για τις 12:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, (Photo by Alex Livesey/Getty Images for European Athletics)
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα