Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο Ινγκεμπρίγκτσεν πήρε ρεβάνς και υπερασπίστηκε τον τίτλο του στα 5.000μ.

Κώστας Ευθυμιάδης
Ινγκμπρίγκτσεν και Κατίρ τερματίζουν μαζί τα 5.000μ

bet365

Μετά την απώλεια του χρυσού στα 1.500μ., ο Τζέικομπ Ινγκεμπρίγκτσεν «απάντησε» στο 5αρι και κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό, αφήνοντας πίσω του τον Κατίρ.

Ο Τζέικομπ Ινγκεμπρίγκτσεν υπερασπίστηκε τον τίτλο του στα 5.000μ., σε μια κούρσα με συναρπαστικό φίνις.

O Κιπκουρούι αποφάσισε μετά το πρώτο 800αρι να φύγει μπροστά αρκετά γρήγορα, δημιουργώντας μία απόσταση 40 μέτρων, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν.

Στα μισά της κούρσας οι τρεις Αιθίοπες αποφάσισαν να τον πιάσουν, ενώ την ίδια ώρα ο Ινγκεμπρίγκτσεν έμενε πίσω στους τελευταίους όπως συνηθίζει, με τον ρυθμό όμως να παραμένει γρήγορος.

Οι Αιθίοπες με τον Αρεγκάβι και τον Γκέμπριβετ έκαναν την αλλαγή και πέρασαν μπροστά μετά τα 3.000μ. Οι φιναλίστ έσπασαν σε δύο γκρουπ στο τελευταίο 800αρι, με τον Νορβηγό Νόρντας και τον Τσελίμο από τις ΗΠΑ να πιέζουν Αιθίοπες και Κενυάτες.

Με το καμπανάκι Κατίρ, Αιθίοπες και Ινγκεμπρίγκτσεν… έφυγαν σφαίρα. Ο Κατίρ μπήκε μπροστά και στο βιράζ ο Ινγκεμπίργκτσεν μπήκε μαζί του στην τελική ευθεία.

Ο Νορβηγός κατάφερε 5 μέτρα πριν τον τερματισμό να τον περάσει και να υπερασπιστεί τον τίτλο του, με χρόνο 13.11.30, έναντι 13.11.44 του Ισπανού. Τρίτος ο Κροπ από την Κένυα με 13.12.28, ενώ για άλλη μία φορά οι Αιθίοπες έμειναν σε κούρσα αποστάσεων εκτός μεταλλίων, αφού οι Κεγιέλτσα και Αρεγκάβι δεν άντεξαν στον γρήγορο ρυθμό.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα