Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Η Μάχουτσικ πήρε ρεβανς από την Πάτερσον και πήρε το χρυσό στο ύψος

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ

bet365

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ ξεπέρασε το διπλό εμπόδιο των Αυστραλών (Ολισλάγκερς, Πάτερσον) και με άλμα στα 2,01μ. αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ είχε ανταγωνισμό φέτος και αρκετές φορές αμφισβητήθηκε η κυριαρχία της. Στον αγώνα που μετρά περισσότερο όμως, στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, έδειξε ότι ακόμη «κουμάντο» κάνει αυτή στο ύψος.

Με άλμα στο 2,01μ. πήρε τον τίτλο στην Βουδαπέστη από την Πάτερσον που της τον είχε στερήσει πέρυσι στο Ορεγκον. Μεταξύ τους είχε παιχτεί βέβαια το χρυσό και στο Παγκόσμιο κλειστού πέρυσι, όπου κι εκεί η Μάχουτσικ επικράτησε.

Σήμερα, μετά το πρώτο ξεκαθάρισμα στο 1,94μ., μόλις τέσσερις αθλήτριες κατάφεραν να περάσουν το 1,97μ. Οι Μάχουτσικ και Ολισλάγκερς με την πρώτη προσπάθεια, η Πάτερσον και η Λέικ με την τρίτη, με τον πήχη να πηγαίνει στο 1,99μ.

Η Μάχουτσικ πέρασε με την πρώτη, όπως και η Πάτερσον, με την Ολισλάγκερς να χρειάζεται και δεύτερη προσπάθεια, ενώ η Λέικ έμεινε στην 4η θέση.

Με τα τρία μετάλλια να έχουν κλείσει, άρχισε η μάχη για το χρυσό από τα 2,01μ. Εκεί η Μάχουτσικ ήταν η μόνη που το πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, με τις δύο Αυστραλές να το ρίχνουν και την Πάτερσον να παίρνει το αργυρό μετάλλιο, ενώ η Ολισλάγκερς ήταν τρίτη.

Η Μάχουτσικ δοκίμασε και στα 2,07μ., χωρίς όμως επιτυχία.

Καλή εμφάνιση από την Τόπιτς που με 1,94μ. κατετάγη 7η.

Στον τελικό είχε συμμετοχή και η Κύπρος με την Ιουλία Κουλιτσένκο. Η 21χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κ23, κατετάγη 13η με έγκυρο άλμα στο 1,90μ., το οποίο πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, έχοντας τρία άκυρα στο 1,94μ., το οποίο θα ήταν ατομικό ρεκόρ.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα