Τόνι Βιλένα: Ένα ταλέντο που θυμίζει... Έντγκαρ Ντάβιντς (pics+vids)

Τόνι Βιλένα: Ένα ταλέντο που θυμίζει... Έντγκαρ Ντάβιντς (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τόνι Βιλένα: Ένα ταλέντο που θυμίζει... Έντγκαρ Ντάβιντς (pics+vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός ασχολείται με τον νεαρό μέσο, Τόνι Βιλένα και το gazzetta.gr περιγράφει τον ποδοσφαιριστή που... λένε ότι έχει κάτι από Έντγκαρ Ντάβιντς και αποτελεί ένα από τα πιο hot ταλέντα στη μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού.

Η περίπτωσή του, χαρακτηρίζεται ως παρεξηγημένη ...

Κυρίως, για τον τρόπο με τον οποίο έμεινε ελεύθερος από τη Φέγενορντ αλλά και τα εμπόδια που συναντούσε στην προσπάθειά του να κερδίσει εμπιστοσύνη και μια θέση βασικού στην ολλανδική ομάδα προτού πέσουν οι τίτλοι τέλους της παρουσίας του εκεί.

Ο 21χρονος box-to-box χαφ, με έφεση στο παιχνίδι στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, απασχολεί τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του...

Το ερώτημα που προκύπτει όταν πρόκειται για έναν τέτοιας ηλικίας ποδοσφαιριστή με μεγάλες προδιαγραφές και παραδοχές για την ποιότητά του, είναι πως... κατάφερε κι έμεινε ελεύθερος δίχως να τον «δέσει» η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν.

Η απάντηση, έχει ως εξής: Η έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στη Φέγενορντ και τον πρώην, πλέον, τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Μάρτιν Φαν Χιιλ, οδήγησαν στην ελευθερία του ποδοσφαιριστή το φετινό καλοκαίρι. Διαπραγματεύσεις υπήρξαν, όμως δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Όχι διότι υπήρξε διαφωνία, αλλά επειδή πράγματι... δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ! Ο Βιλένα είχε απαιτήσεις και ήθελε υψηλότερο μισθό, όμως, ο Φαν Χιιλ κάποια στιγμή αποχώρησε από το πόστο του στον ολλανδικό σύλλογο και φυσικά δεν πρόλαβε ποτέ να ενημερώσει τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή για την εξέλιξη αυτή. Άνθρωπος να τον διαδεχθεί δεν βρέθηκε, επομένως ο 21χρονος έμεινε δίχως ομάδα...

Όντας παιδί μεγαλωμένο σε πολύ ήπιων τόνων οικογένεια, σε προάστιο του Ρότερνταμ, άκουγε από μικρός τον πατέρα του να του ασκεί κριτική για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, όταν τον παρακολουθούσε στα τμήματα υποδομής της Φέγενορντ. Μάλιστα, ο Βιλένα αρνήθηκε να φύγει από την πατρίδα του όταν είχε προτάσεις, το περασμένο καλοκαίρι, λόγω του ότι η μητέρα του ήταν άρρωστη και δεν ήθελε να την αφήσει σε αυτή την κατάσταση...

Τη σεζόν 2014-2015 την πέρασε σχεδόν εξ ολοκλήρου στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Φέγενορντ, μέχρι να έρθει ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα, να του δείξει εμπιστοσύνη και να του δώσει ευκαιρίες.

Αν και πάλι ξεκίνησε από τον πάγκο, όποτε τον καλούσε ο προπονητής του να προσφέρει, εκείνος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Σε παιχνίδι απέναντι στην Ουτρέχτη μπήκε και σκόραρε, με την ομάδα του να έχει μείνει με παίκτη λιγότερο, στη νίκη με σκορ 3-1, ενώ, λίγο αργότερα έκανε την ασίστ για το νικητήριο γκολ στο 2-1 επί της Ντε Γκράαφτσαπ.

Για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός στο ντέρμπι με τον Άγιαξ, όμως πάλι η κατάσταση ήταν τέτοια που δεν μπορούσε κανείς να μιλήσει με σιγουριά για τον ρόλο του στη Φέγενορντ και το κατά πόσο τον υπολόγιζαν για μέλος της 11άδας. Από τον Δεκέμβρη και μετά άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής με παρουσία στο αρχικό σχήμα, όμως ήρθε η χειμερινή διακοπή και το ... ξύλο με τον συμπαίκτη του, Μίτσελ Νέλομ σε προπόνηση, για να φέρει ξανά σύννεφα πάνω από τον Βιλένα και τις σκέψεις του Φαν Μπρόνκχορστ για εκείνον.

Το θέμα λύθηκε και με την επανέναρξη της σεζόν, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε σε εφτά διαδοχικά ματς της Φέγενορντ! Με τον Βεΐνοβιτς να μη μαρκάρει και τον Γκούσταφσον να δίνει περισσότερα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, παρά πίσω από το κέντρο, δεν υπήρχε ισορροπία στη μεσαία γραμμή και αυτό έβαλε τον κόουτς σε προβληματισμό για την ανάγκη που είχε η ομάδα να υπάρχει ο Βιλένα στο χορτάρι. Ο προπονητής του, έφτασε σε σημείο να τον χαρακτηρίσει «απίστευτα φορμαρισμένο», ο Μάριο Μπιν, πρώην προπονητής και νυν αναλυτής του Fox, τον αποκάλεσε... κάτι από Έντγκαρ Ντάβιντς και αυτό δικαιολογείται στον τσαμπουκά και την πρόθεσή του να βάζει συνεχώς τα πόδια του στη φωτιά σε κάθε μονομαχία με αντίπαλο.

Με χαμηλό κέντρο βάρους για να χειρίζεται εύκολα την αλλαγή κατεύθυνσης και ιδανικό έλεγχο της μπάλας για να τη φέρνει ακριβώς στο σημείο που θέλει, με συνεισφορά στα γκολ και τις ασίστ, με δημιουργία 37 ευκαιριών την περσινή σεζόν, με ακρίβεια στις μεταβιβάσεις ανάμεσα στο 79% και το 83%, ο Βιλένα δίνει πολλά!

Και αυτά θέλει ν' αποκτήσει ο Ολυμπιακός...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα