Φυσικά και μπορούν, φτάνει να...

Φυσικά και μπορούν, φτάνει να...

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τη κλήρωση του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου και πιστεύει πως ήρθε η ώρα να τολμήσουν οι Ευρωπαίοι μας. Φτάνει να πάνε διαβασμένοι και να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες τους. Υλικό και ομάδα έχουν!

Τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Πάουλο Σόουζα, όσο και η Άλκμααρ είναι δυνατές ομάδες, αλλά δεν αποτελούν φόβητρο και κυρίως, δεν είναι απροσπέλαστες. Το πάθημα ωστόσο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού από την ισραηλινή ομάδα που τους είχε αποκλείσει, θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα για να μην… τριτώσει το κακό. Ο ΠΑΟΚ όπως έδειξε στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα στην Τούμπα με τη Μέταλιστ και στο δεύτερο ματς, όσο περνούν οι μέρες «δένει» περισσότερο, οι παίκτες του δεν παρατάνε τα όπλα, κάτι που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός προσθέτει νέα κομμάτια στο παζλ όπως ο Νετσίντ, θα έχει έτοιμο τον Σαλπιγγίδη και στη δύναμή του, αυτό το υπερηχητικό που λέγεται Στοχ! Είναι γεμάτος ο ΠΑΟΚ και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αν είναι αυτός που πρέπει!

Ο δε Ατρόμητος με τον Γιώργο Παράσχο από πέρυσι στα τελειώματα στο τιμόνι, έκανε ώριμες μεταγραφικές κινήσεις και δουλεύει πάνω σε σωστό πλάνο. Όπως έδειξε και στα φιλικά παιχνίδια, αλλά και πέρυσι στην Ευρώπη, μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κάνει το βήμα παραπάνω. Πίστη χρειάζεται και απόλυτη συγκέντρωση, ενώ έχει την εμπειρία (Παπαδόπουλος, Σηφάκης, Φυτανίδης κ.α.), αλλά και την ενέργεια των νέων παιδιών (Καραγκούνης, Μπάλας κ.α.) για να ανταπεξέλθει στο υψηλό αυτό εμπόδιο.

Πέρυσι, όταν τον είχαν ήδη τελειωμένο κόντρα στη Νιούκαστλ από την κλήρωση, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την αγγλική ομάδα, αλλά αν ήταν λίγο πιο τολμηρός και είχε καλύτερη διαιτησία στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, θα την είχε αποκλείσει. Το 1-0 στην Αγγλία στο δεύτερο ματς που του στέρησε την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είχε στην ούγια του την αδικία, καθώς δεν είχε πάρει πέναλτι- αποβολή στο 45΄.

Δεν είναι καθόλου περασμένα ξεχασμένα, γιατί ο Ατρόμητος και πάλι αγωνιζόμενος στο πρώτο ματς στην έδρα του, θα πρέπει να πάρει μία νίκη, που θα του δώσει άλλον αέρα για τη ρεβάνς. Τα δυνατά φιλικά που έδωσε φέτος επί αγγλικού εδάφους θα του κάνουν καλό!

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει σε αυτή την αποστολή πολύ διαβασμένος, να σκοράρει. Η Μακάμπι θα πρέπει να ανοιχτεί και ο ΠΑΟΚ πρέπει να τους κάνει τη ζημιά περιμένοντας σαν το αρπακτικό τη λεία του! Στην Τούμπα δεν θα πρέπει να ποντάρει τόσα πολλά, καθώς και σε αυτό το ματς (όπως και άλλο ένα ακόμη) είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί να τον βοηθήσει ο καταπληκτικός κόσμος του.

Το σημαντικό είναι ότι τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο φιλόδοξος Ατρόμητος έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι για τους συλλόγους και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον κόσμο, τις διοικήσεις τους, οι επιτυχίες στην Ευρώπη και πλέον ρίχνουν μεγάλο βάρος σε αυτό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα