Η αυριανή συνύπαρξη των τεσσάρων γιγάντων!

Η αυριανή συνύπαρξη των τεσσάρων γιγάντων!

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος βλέπει λίγο πιό μακριά και προσπαθεί να ξετυλίξει το νήμα του πρωταθλήματος σε λίγα χρόνια, που αν γίνουν έργα τα σενάρια, θα έχει τέσσερις ισχυρούς (Μαρινάκης, Σαββίδης, Γιαννακόπουλος, Μελισσανίδης) αντιμέτωπους.

Μία ισχυρή τετράδα ομάδων που είναι το πρώην ΠΟΚ και ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και να χτίζεται κομμάτι- κομμάτι. Το τελευταίο σενάριο με την είσοδο του Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι απότελεί την τέταρτη κολώνα στο οικοδόμημα της Σούπερ Λίγκας, που θα είναι έτοιμο σε λίγα χρόνια. Τέσσερις ισχυροί και όχι ένας ή δύο, μία πράξη έργου που παίχτηκε και παίζεται στα τελευταία χρόνια του πρωταθλήματος. Κοινό χαρακτηριστικό θα είναι ότι οι ομάδες θα είναι απαλλαγμένες από τα χρέη και με γήπεδα στολίδια. Γήπεδα- έδρες έτοιμα να λυγίσουν κάθε αντίπαλο! Επειδή πολλά πράγματα είναι και αλυσίδα, αυτό θα έχει αντίκτυπο στις ομάδες που θα είναι ακόμη πιό δυνατές. Πρόεδροι και ιδιοκτήτες (Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης) που θα βάζουν το χέρι στην τσέπη και, εκεί που μεγαλώνει η αγωνία, είναι πως θα συνυπάρξουν, καθώς ο καθένας τους έχει μάθει να πρωταγωνιστεί! Πρόεδροι που θέλουν να είναι νικητές, σε όποιο... τερέν αγωνιστικό ή επιχειρηματικό αγωνίζονται! Ακόμη και η περίπτωση του Γιαννακόπουλου να μην καρποφορήσει, αν ο Παναθηναϊκός συμμαζέψει τα χρέη του με τη βοήθεια του Αλαφούζου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρει στα επόμενα χρόνια, έναν ισχυρό παίκτη- επενδυτή. Το έχουμε ξαναπει: δεν βάζεις εύκολα τα λεφτά σου για να πληρώσεις χρέη άλλων. Άλλωστε, αυτό δεν έκανε και ο Μελισσανίδης;

Ας ρίξουμε μία ματιά στις τέσσερις ομάδες:
Ο Ολυμπιακός έχει ένα γήπεδο στολίδι και μία ομάδα που πρωταγωνιστεί όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά- επιτέλους- και στην Ευρώπη. Μία ομάδα με δύο σχεδόν ισάξιες 11άδες, που βάζουν τη μπάλα κάτω και παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο σε δύσκολες ευρωπαϊκές έδρες. Έχει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που όποτε χρειαστεί βάζει το χέρι στην τσέπη, αφού και ο ίδιος είναι οπαδός της ομάδας.
Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη τον δυναμικό επιχειρηματία που έψαχνε ο οποίος οδηγεί τον σύλλογο στην οικονομική κάθαρση και έχει βλέψεις για να κάνει προπονητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών. Σταδιακά ισχυροποιεί την ομάδα αγωνιστικά με ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι, ενώ ενδιαφέρεται πολύ για την ευρωπαϊκή καταξίωση. Παράλληλα, έχει καταφέρει να απομονώσει κάποιο κακό κομμάτι των οπαδών της Τούμπας, που μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Η δουλειά πάντως πάνω σε αυτό πρέπει να συνεχιστεί.
Ο Παναθηναϊκός αν αληθεύουν τα περί επένδυσης των 120 εκατ. ευρώ για επόμενα χρόνια από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους Κινέζους, τότε ο σύλλογος όχι μόνο θα εξυγιανθεί από τον καρκίνο των χρεών, αλλά θα μπορέσει να κτυπήσει και πρωτάθλημα. Να ξαναγίνει μεγάλος και τρανός στην Ευρώπη. Εκτός από δικό του προπονητικό κέντρο ( το οποίο πληρώνει με δόσεις), θα έχει σε πρώτη φάση και μία ανακαινισμένη Λεωφόρο, χωρίς να αποκλειστεί ένα νέο πρότζεκτ για νέο γήπεδο στα επόμενα χρόνια.
Η ΑΕΚ απαλλαγμένη από τα χρέη της και με τη δυναμική του Δημήτρη Μελισσανίδη και των υπολοίπων ισχυρών συμπαικτών του, μπορεί να ξανακάνει την Ένωση βασίλισσα! Κάτι το γήπεδο υπερπαραγωγή Αγιά Σοφιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι το ενωτικό κλίμα που έχει κάνει την ΑΕΚ μία οικογένεια, τα εκατομμύρια που είναι στον... πάγο, δείχνουν ότι ο δικέφαλος αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και θα έρθει για να πρωταγωνιστήσει.
Δυστυχώς, παίρνει άσχημη τροπή η υπόθεση του ιστορικού Άρη, όμως μην ξεχνάμε ότι κάποιες φορές, ένα τέλος, αποτελεί και μία νέα αρχή. Αυτό που ονειρεύονται οι περισσότεροι φίλαθλοι, ίσως και κάποιοι οπαδοί, είναι ένα πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων, ένα πρωτάθλημα που να μην τελειώνει από τον πρώτο γύρο και πού όλοι, ανά πάσα στιγμή αγωνιστική σε αγωνιστική κινδυνεύουν με... ήττα! ¨Ενα πρωτάθλημα δίκαιο, με τον ανταγωνισμό να αποτελεί την καλύτερη δυνατή προπόνηση για τα ευρωπαϊκά ματς. Και τότε, να είστε σίγουροι, ότι θα έρθουν και μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα