Σαλπιγγίδης ή Φετφατζίδης;

Gazzetta team
Σαλπιγγίδης ή Φετφατζίδης;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος καταθέτει τις ενστάσεις του για το προβάδισμα που φαίνεται να δίνει ο Σάντος στον Σαλπιγγίδη έναντι του Φετφατζίδη για τη δεξιά πλευρά κόντρα στην Κολομβία.

Πολλά σχήματα και πλάνα έχει δοκιμάσει ο Φερνάντο Σάντος ενόψει της πρεμιέρας του Μουντιάλ και φαίνεται να έχει καταλήξει στις περισσότερες θέσεις για τη βασική ενδεκάδα. Εκρεμμεί μία θέση στην επίθεση μεταξύ Μήτρογλου και Γκέκα και αυτή στη δεξιά πλευρά, με τον Σαλπιγγίδη να φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του Γιάννη Φετφατζίδη.

Είναι φανερό ότι ο Πορτογάλος ποντάρει στην εμπειρία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, τον οποίο εκτιμά απεριόριστα, ενώ υπολογίζει και στις αμυντικές ικανότητες του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, που πάντα επιστρέφει στην άμυνα και βοηθάει τους συμπαίκτες του, όταν ο αντίπαλος περνάει μπροστά, διανύοντας απίστευτα χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο. Ειδικά τώρα που στα αριστερά της Κολομβίας θα παίξει ο Αρμέρο, ο οποίος πολύ συχνά προωθείται, δημιουργώντας πολλαπλούς κινδύνους για την αντίπαλη ομάδα.

Ωστόσο παρά την εκτίμηση που τρέφω στον Σαλπιγγίδη, θεωρώ ότι ο Σάντος θα έπρεπε να δώσει την ευκαιρία στον ποδοσφαιριστή της Τζένοα, ο οποίος έδειξε στα πρόσφατα φιλικά, ότι είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος και πλέον έχει την ωριμότητα και τα παιχνίδια στα πόδια για να κάνει την διαφορά. Με 31 ματς με την Τζένοα στο Καμπιονάτο, ο Φετφατζίδης είχε μια γεμάτη χρονιά και μπορεί να υπολείπεται στη συχνή επαφή με τα δίχτυα, σε σχέση με τον Σάλπι, αλλά το ποδοσφαιρικό του μυαλό σε συνδυασμό με τις εμπνεύσεις του, θα βοηθήσουν την Εθνική ομάδα που φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και στα δύο ματς με Νιγηρία και Βολιβία, στα οποία ο Φετφατζίδης ήταν ό,τι πιο ποιοτικό είχε να επιδείξει η Ελλάδα!

Ο Φετφατζίδης έχοντας συμπληρώσει τα 23 χρόνια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται «μικρός» και είναι στην ποδοσφαιρική ηλικία που μπορεί να ξεδιπλώσει όλο το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, ακόμα και σε αγώνες του κορυφαίου επιπέδου όπως στο Μουντιάλ. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπορεί πάντα να προσφέρει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο, ειδικά σε ματς που δεν εξελίσσονται καλά για την Εθνική ομάδα και η παρουσία του μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα...

Η τελική απόφαση φυσικά και ανήκει στον Φερνάντο Σάντος, αν και θεωρώ ότι πολύ δύσκολα ο Πορτογάλος θα κάνει την έκπληξη και θα επιλέξει κάτι διαφορετικό από την σιγουριά του Σαλπιγγίδη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα