Μπασκόνια - Φενέρμπαχτσε 86-52

Στέλλα Παπαδοπούλου
Μπασκόνια - Φενέρμπαχτσε 86-52
Η Φενέρμπαχτσε του Κώστα Σλούκα ήταν άφαντη και η Μπασκόνια πήρε απίστευτη νίκη-ρεκόρ με +34 πόντους στην έδρα της (86-52)!

Σίγουρα κανένας δεν θα ήθελε να είναι στην θέση των παικτών της Φενέρ! Η Μπασκόνια ήταν ασταμάτητη για τρεις περιόδους και πήρε τη μεγαλύτερή της νίκη απέναντι στους Τούρκους!

Η Μπασκόνια έδωσε απίστευτη παράσταση στην έδρα της και με τους παίκτες της να είναι σε πολύ καλή επιθετική βραδιά... έπνιξε την αντίπαλό της!

Η τουρκική ομάδα παράτησε το παιχνίδι από τη δεύτερη περίοδο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε το γνωστό... μελιτζανί χρώμα και η Φενέρ ηττήθηκε με κατεβασμένα χέρια!

Μετά την πρώτη περίοδο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι... πάτησαν γκάζι! Δεν άφησαν την Φενέρ να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο και με τη διαφορά να ξεφεύγει ο Ράφα Λουθ έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα! Με τρίποντο στη λήξη έστειλε την τουρκική ομάδα στο -17 (41-23 στο 20') στ' αποδυτήρια!

Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Οι Τούρκοι ήταν άφαντοι και την τρίτη περίοδο (26-16) και με την Μπασκόνια να κυριαρχεί στις δύο πλευρές του γηπέδου έφτασε άνετα στη νίκη.

Η Φενέρ γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική της ήττα κι έπεσε στο 4-2, ενώ οι Βάσκοι πλέον βρίσκονται επίσης στο 4-2 της κατάταξης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπασκόνια ήταν ανώτερη στις δύο πλευρές του γηπέδου, η Φενέρμπαχτσε... εξαφανίστηκε στο υπόλοιπο παιχνίδι και δεν μπόρεσε ποτέ ν' αντιδράσει.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιόχαν Βόιτμαν έκανε το κάτι παραπάνω με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 22:52.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Οι παίκτες της Φενέρ ήταν σε άσχημη βραδιά, ενώ ένας από τους χειρότερους στο παρκέ ήταν ο Γιαν Βέσελι με 1/3 δίποντα, 3 λάθη, ενώ είχε 4 ριμπάουντ σε 15:45.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Προς τα μέσα της δεύτερης περιόδου η Μπασκόνια έτρεξε επιμέρους σκορ 11-2 και ανέβασε τη διαφορά στο +16 (35-19 στο 18') με την Φενέρ να παρατάει το παιχνίδι.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Αντρέα Μπαρνιάνι έφτασε... αθόρυβα στους 13 πόντους με 1 ασίστ κι 1 ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ράφα Λουφ έδωσε την ασίστ κι ο Βόιτμαν κάρφωσε δυναμικά για το +25 (65-40).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι παίκτες της Φενέρ ξέρουν πως τους περιμένουν δύσκολες ώρες και σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση τους! Πλέον, θα πρέπει ν' αφήσουν αυτή την εμφάνιση στην Buesa Arena και να βρουν... τον καλό τους ευατό μετά τις συνεχόμενες ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 41-24, 67-40, 86-52