Γαλατάσαραϊ - Μπαρτσελόνα 78-64

Gazzetta team
Γαλατάσαραϊ - Μπαρτσελόνα 78-64
Η Γαλατάσαραϊ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Μπαρτσελόνα με 78-64 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Καταλανοί υποχρεώθηκαν στην 3η συνεχόμενη ήττα τους.

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε προβληματική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Κι αν αυτή τη φορά δεν διαπιστώθηκε αξιοσημείωτη δυσκολία στην επίθεση, αμυντικά ήταν εξαιρετικά ευάλωτη. Τούτο πιστοποίησαν τα δέκα επιθετικά ριμπάουντ της Γαλατάσαραϊ, αλλά και οι 39 πόντοι που σημείωσαν οι Τούρκοι σε αυτό το διάστημα.

Στην πραγματικά, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ η Μπαρτσελόνα – στο πρώτο δεκάλεπτο – βασίστηκε στην καλή παρουσία των Περπέρογλου, Βεζένκοφ. Ο πρώτος σημείωσε εννιά πόντους, ο «Σάσα» πρόσθεσε ακόμη τέσσερις και το τρίποντο του Ράις στην εκπνοή διαμόρφωσε το 17-16 υπέρ των Τούρκων. Κυρίως όμως ο Βεζένκοφ πέρασε χειροπέδες στον Μίτσοφ.

Αυτό έχει αξία διότι ο τελευταίος – απόντος του Βεζένκοφ – άρχισε στο δεύτερο δεκάλεπτο με οκτώ σερί πόντους. Τα τρίποντα του Ράις και η ενέργεια που έδωσε ο Ντόρσεϊ κράτησαν τους Καταλανούς στο παιχνίδι (30-30, 16’). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 39-35 υπέρ της Γαλατάσαραϊ η οποία είχε σχεδόν διπλάσιο αριθμό ριμπάουντ (21-12), 12 τελικές πάσες και πήρε συνολικά 22 πόντους από τους Μίτσοφ, Σιλμπ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, σαν να μην έφταναν οι αμυντικές αδυναμίες και το… διαχρονικό πρόβλημα στα ριμπάουντ, η Μπαρτσελονα είχε κάκιστες επιλογές στην επίθεση. Αντιθέτως, η Γαλατάσαραϊ ανέβασε το ποσοστό ευστοχίας της στο τρίποντο φθάνοντας το 38,9% και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +12 (49-37, 24’). Με επτά συνεχόμενους πόντους ο Ταϊρίς Ράις προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα (49-44, 26’), αλλά στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά η «Μπάρτσα» κατάφερε να δεχθεί 12 πόντους και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 61-48.

Οι ατομικές ενέργειες του Τάιρις Ράις επανάφεραν την Μπαρτσελόνα στη διεκδίκηση της νίκης καθώς από το -14 (66-52) μείωσε έως και στους έξι πόντους (68-62, 35’). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο τρίποντα των Γκιουλέρ, Ντρίμπλερ, η διαφορά επέστρεψε στα επίπεδα των 12 πόντων (74-62, 27’) και σε συνδυασμό με τις 0/4 ελεύθερες βολές από τον Άντε Τόμιτς γράφτηκε ο επίλογος του αγώνα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Το πείσμα του Εργκίν Αταμάν να μη δώσει χρόνο συμμετοχής στον Τζάστιν Ντέντμον πρόσθεσε ευθύνες στον Γκιουλέρ ο οποίος έκανε καταπληκτικό παιχνίδι.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Έχουμε και λέμε. Ντόελμαν και Κλαβέρ πρόσφεραν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό, ο Πέτερι Κόπονεν ήταν εξαφανισμένος, ενώ ο Άντε Τόμιτς έκανε έως και αιρμπολ από τη γραμμή των βολών.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο τρίποντα από τους Γκιουλέρ, Ντίμπλερ όταν η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι μειώνοντας σε 68-62. Η διαφορά επέστρεψε στους 12 πόντους κι εκεί τελείωσαν όλα.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Μπλέικ Σιλμπ και Βλάντιμιρ Μίτσοφ έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, κυρίως ο πρώτος είχε πληθωρική παρουσία με ριμπάουντ (σ. σ. 8) και ασίστ (σ. σ. 6).

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Γαλατάσαραϊ… μάλλον τίποτε. Με το «στανιό», την άμυνα πάνω στον Ταϊρίς Ράις. Η Μπαρτσελόνα δεν έχει να «ξεχάσει» κάτι, διότι ήταν επιεικώς απούσα στο παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το παιχνίδι περιλάμβανε πολλές εντυπωσιακές φάσεις, αρκετά alley hoops αλλά ξεχωρίζουμε το χαμένο κάρφωμα στον αιφνιδιασμό από τον Μπραντ Όλεσον στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 39-35, 61-48, 78-64