Μακάμπι - Γκραν Κανάρια 90-55: Η πιο εύκολη νίκη της χρονιάς

Μακάμπι - Γκραν Κανάρια 90-55: Η πιο εύκολη νίκη της χρονιάς
Η Μακάμπι διατήρησε τις (μάλλον μαθηματικές και λιγότερο ουσιαστικές) πιθανότητες πρόκρισης στα Play Offs της Euroleague πετυχαίνοντας την πιο εύκολη νίκη της χρονιάς καθώς επικράτησε της Γκραν Κανάρια στο Τελ Αβίβ με 90-55.

Η διαφορά των 12 πόντων (21-9) για τη Μακάμπι στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μάλλον δεν ήταν ενδεικτική της εικόνας του αγώνα καθώς θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη! Γιατί η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβγαλε τρομερή ενέργεια στην άμυνα, αστόχησε σε τουλάχιστον πέντε λέι απ, βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο μέσα από τα τέσσερα κλεψίματα, ενώ από την άλλη πλευρά η Γκραν Κανάρια δεν δικαιολόγησε την παρουσία της με οκτώ λάθη και 1/7 τρίποντα.

Η ισπανική ομάδα βελτίωσε την επιθετική λειτουργία της στο δεύτερο δεκάλεπτο, το ίδιο έκανε όμως και η Μακάμπι χάρη στον Άλεξ Τάιους (11π. με 5/6 δίποντα) κι έτσι η διαφορά ακούμπησε στο +16 (34-18) στα μισά της περιόδου και παρά την πρόσκαιρη ευστοχία της Γκραν Κανάρια στο μακρινό σουτ, διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (48-30). Το πιο χαρακτηριστικό στατιστικό στοιχείο του πρώτου ημιχρόνου ήταν ότι ακριβώς στα μισά της 2ης περιόδου το σύστημα αξιολόγησης των παικτών της Μακάμπι έδειχνε 50 βαθμούς και της Γκραν Κανάρια μόλις 1!

Οι ρόλοι δεν διαφοροποιήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Κάθε ομάδα είχε τις στιγμές της, η Μακάμπι έφτασε έως και στο +22 (55-33), με εξαίρεση τον Στρόμπερι η Γκραν Κανάρια δεν είχε σταθερό τρόπο έκφρασης στην επίθεση, παρέμεινε απελπιστικά άστοχη και μάλλον συμβιβάστηκε με τη μοίρα της (64-45, 30’)

Η Μακάμπι άρχισε στην τελευταία περίοδο με επιμέρους σκορ 9-1 (73-46, 33:30) απλοποιώντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα και δίνοντας τη δυνατότητα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μεγαλώσει το rotation (80-49, 36:30).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μακάμπι είχε κίνητρο, διαθέτει ποιότητα και με άμυνα… συνταγή Σφαιρόπουλου έκανε την Γκραν Κανάρια να δείχνει πολύ «άσχημη» στο παρκέ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ουίλμπεκιν, Τάιους και Μπλακ, ο καθένας στον ρόλο του, ήταν οι πιο συνεπείς για τους νικητές.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζέρεμι Πάργκο προσπάθησε να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του δίνοντας αρκετά έτοιμα καλάθια στον Τάιους.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Γενικώς δεν… ακούμπησε η Γκραν Κανάρια. Ο Έρικσον σούταρε με άσχημα ποσοστά και ο Μπάλβιν έχασε ένα σωρό λέι απ

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα της Μακάμπι σε συνδυασμό με την απελπιστική αστοχία των Ισπανών.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μακάμπι σούταρε με χαμηλά ποσοστά στο μακρινό σουτ παρότι τα περισσότερα ήταν ελεύθερα. Η Γκραν Κανάρια ήταν ακόμη χειρότερη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η alley oop φάση μεταξύ Ρολ και Μπλακ και το εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου στην τελευταία φάση της πρώτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 48-30, 64-45, 90-55