Καρσίγιακα - Ζαλγκίρις Κάουνας 66-68 (vids)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Καρσίγιακα - Ζαλγκίρις Κάουνας 66-68 (vids)
Mετά την εντός έδρας ήττα στο καλάθι από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, η Ζαλγκίρις Κάουνας του Ίαν Βουγιούκα (11π.)... πήρε το αίμα της πίσω στην έδρα της Καρσίγιακα (66-68) κι ανέβηκε στο 2-1 του γ' ομίλου.

Μία βδομάδα πριν η Ζαλγκίρις Κάουνας επέτρεψε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα να περάσει από την έδρα της. Απόψε... ρέφαρε στη Σμύρνη, αφού έστω και δύσκολα επιβλήθηκε της Καρσίγιακα.

Οι Λιθουανοί ανέβηκαν στο 2-1 στον τρίτο όμιλο που βρίσκεται κι ο Παναθηναϊκός, ενώ η Καρσίγιακα έπεσε στο 1-2.

Ο Ίαν Βουγιούκας συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις κι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ.

 

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ζαλγκίρις Κάουνας είχε ελαφρύ προβάδισμα σχεδόν μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί ήρθε ένα σερί 8-0 από τους γηπεδούχους (64-61 στο 36') και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι Λιθουανοί χρειάστηκαν τις 1/2 βολές του Ρενάλντας Σεϊμπούτις (66-68 στο 39'49'') και τις άστοχες επιθέσεις της Καρσίγιακα στο τέλος για να πανηγυρίσουν τη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Παούλιος Γιανκούνας ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 16 πόντους (4/7δίπ., 8/10βολ.), ενώ μάζεψε 10 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ κι έκανε ένα λάθος σε 26:51.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζάστιν Κάρτερ μπορεί να ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, ωστόσο ήταν μοιραίος, καθώς αστόχησε στη λήξη στο τρίποντο που μπορούσε να δώσει τη νίκη στην Καρσίγιακα. Παράλληλα, ήταν άστοχος και σε άλλες κρίσιμες επιθέσεις κι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 2/6 δίποντα και 0/5 τρίποντα.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Κένι Γκέιμπριελ αστόχησε από την κορυφή, ο Τζάστιν Κάρτερ όμως μάζεψε το ριμπάουντ κι έδωσε την μπάλα στο Σιπάχι που σημείωσε το 66-67 στα -12''. Στη συνέχεια όμως ο Τζάστιν Κάρτερ έκανε το τρίτο του φάουλ στον Σεϊμπούτις που ευστόχησε μόνο στη δεύτερη βολή (66-68 στο 39'49''). Ο Σιπάχι στα -8'' έφτασε μέχρι το καλάθι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι κράτησαν την κατοχή, αλλά στα -2'' ο Τζάστιν Κάρτερ έχασε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του έξω από τα 6,75μ.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ζαλγκίρις Κάουνας κρατάει την αντίδραση μετά τον τρόπο που ηττήθηκε στην έδρα της.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Καρσίγιακα... πετάει τα 4/23 τρίποντα που της στοίχισαν, όπως κι η Ζαλγκίρις (4/18τρίπ.).

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 33-38, 52-58, 66-68
Καρσίγιακα (Σαρίτσα): Ράγκλαντ 8 (0/3τρίπ.), Παλάσιος 4, Άιβερσον 6, Αλτιντί, Κάρτερ Τζάστ. 12 (0/5τρίπ.), Γκονλούμ 4 (5ριμπ.), Γκέιμπριελ 17 (3), Κάρτερ 7, Σιπάχι 8
Ζαλγκίρις Κάουνας (Κραπίκας): Πότσιους, Καλνιέτις 7 (1), Σεϊμπούτις 7, Μότουμ 13 (1), Γιανκούνας 16 (10ριμπ.), Βουγιούκας 11 (3ριμπ.), Βετσβάργκαρς, Χάνλαν 10, Ουλανόβας 4

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.