Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 100-98 (vid)

Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 100-98 (vid)
Οι Καταλανοί βρέθηκαν με 3 πόντους πίσω, οι Ρώσοι όχι μόνο δεν έκαναν φάουλ επιτρέποντας στον Ντόελμαν να ισοφαρίσει, αλλά ακολούθησε λάθος και buzzer beater (100-98) του Αμερικανού φόργουορντ. Το αποτέλεσμα δε συμφέρει τον Ολυμπιακό.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση η Μπαρτσελόνα αν και βρέθηκε με 3 πόντους πίσω, 4'' πριν τη λήξη πανηγύρισε τη νίκη με τρίποντο, κλέψιμο και δίποντο του Τζάστιν Ντόελμαν.

Με αυτή τη νίκη οι Καταλανοί αισθάνονται καλύτερα ως προς την προσπάθειά τους να βρεθούν στα payoffs και φυσικά γίνεται ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού ο οποίος επιθυμούσε νίκη των Ρώσων.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο χωρίς κάποια ομάδα να μπορεί να πάρει ικανοποιητικό προβάδισα. Από τη μία πλευρά οι Νάντο Ντε Κολό (11π.) και Μίλος Τεόντοσιτς (9π.) και από την άλλη ο Στράτος Περπέρογλου (11π.) πρωταγωνιστούσαν για την ομάδα τους, όμως λίγο πριν την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο εύστοχα τρίποντα κι έτσι προηγήθηκαν με 47-38.

Στην τρίτη περίοδο οι Μοσχοβίτες εκτός των δύο γκαρντ πρόσθεσαν στο σκοράρισμα και τον Αντρέα Βοροντσέβιτς και με συνεχόμενα τρίποντα όχι μόνο μείωσαν, αλλά προσπέρασαν και με 60-64.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ξαναπάρει τα ηνία στο σκορ (70-69, 33΄), ωστόσο ο Τζόι Ντόρσεϊ φρόντισε να κόψει το ρυθμό στην ομάδα του (χτύπησε αντιαθλητικά τον Τεόντοσιτς, αντάλλαξε κουβέντες με τον Ιτούδη) και με σερί 10-0 η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 70-79 (36').

Η τελευταία προσπάθεια ανατροπής όμως έπιασε τόπο για τους γηπεδούχους αφού με 2/2 βολές ο Σατοράνσκι ισοφάρισε στους 85 πόντους με τον Τεόντοσιτς να αστοχεί στο τρίποντο της νίκης.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η ΤΣΣΚΑ είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τη νίκη, αλλά ο Τζάστιν Ντόελμαν είχε διαφορετική άποψη και με 5 σερί πόντους στα τελευταία 4'' χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Στράτος Περπέρογλου σε 27:10 είχε 15 πόντους (5/8δ., 1/5τρ., 2/4β.), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη κι ένα κλέψιμο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι λεπτομέρειες έκριναν τον νικητή σε ένα ματς απόλυτα ισορροπημένο και στα στατιστικά του. Το τελευταίο από τα 4 περισσότερα λάθη που έκανε η ΤΣΣΚΑ της στοίχισε περισσότερο από όλα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζάστιν Ντόελμαν (12π., 10ρ.) πέτυχε 5 πόντους σε 4'' χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Από εκεί και πέρα ξεχώρισαν οι Τόμας Σατοράνσκι με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ και Άντε Τόμιτς με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Κόρεϊ Χίγκινς σε 16:35 είχε 0/1 δίποντο και 2 λάθη.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Με 14'' και ένα πόντο πάνω η ΤΣΣΚΑ ακούμπησε τη μπάλα στα χέρια του Κάιλ Χάινς και η Μπαρτσελόνα του έκανε αμέσως φάουλ (ιδανικό σενάριο). Με 1/2 ο Αμερικανός έκανε το 85-83 και ακολούθησε επίτηδες φάουλ του Τεόντοσιτς ώστε να αποφύγει τρίποντο που θα πανηγύριζε η Μπαρτσελόνα. Ο Σατοράνσκι με 2/2 έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Με 10'' να μένουν ο Περπέρογλου (2/2β.) μείωσε σε 95-96. Ακολούθησαν 2/2 του Τεόντοσιτς για το 95-98 με την ΤΣΣΚΑ να επιλέγει να μην κάνει φάουλ και τον Ντόελμαν να ισοφαρίζει με τρίποντο.

Ο Τεόντοσιτς στην επαναφορά έψαξε τον Χάινς, ο Ντόελμαν πετάχτηκε, έκλεψε τη μπάλα και πρόλαβε το χρονόμετρο στέλνοντας τη μπάλα να αναπαυτεί στο καλάθι.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Μπαρτσελόνα την ανατροπή φυσικά και τη νίκη.

Οι Ρώσοι τους 53 πόντους από Ντε Κολό (30) και Τεόντοσιτς (23).

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι τη συμπεριφορά του Ντόρσεϊ που παραλίγο να τους στοιχίσει το ματς.

Η ΤΣΣΚΑ το ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο έχασε.

Tα δεκάλεπτα: 21-24, 47-38, 60-64, 85-85 (παρ.) 100-98