Όταν η Λίβερπουλ «σόκαρε» το Καμπ Νόου

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν η Λίβερπουλ «σόκαρε» το Καμπ Νόου

bet365

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τη μέρα που η ημιδιαλυμένη Λίβερπουλ επισκέφθηκε ως αουτσάιντερ τη Βαρκελώνη, υπέταξε τη Μπαρτσελόνα και πάτησε το «κουμπί» που της έφτιαξε όλη τη σεζόν!

Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ούτε η φόρμα των ομάδων, ούτε τα ρόστερ τους, ούτε οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, αφού τόπος συνάντησης ήταν η Καταλονία, ευνοούσαν τη Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ, εκείνο το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου 2007. Αν κάνει δε κάποιος λόγο για το κλίμα στις τάξεις των «reds» πριν τον αγώνα, θα απορεί ακόμα πως κατόρθωσαν τελικά να πανηγυρίσουν τη νίκη!

Στα αποδυτήριά της ομάδας του Μπενίτεθ, η κατάσταση «μύριζε» μπαρούτι, λόγω των κακών αποτελεσμάτων από την αρχή της σεζόν. Στις αρχές του μήνα, είχαν βγει δημοσιεύματα πως ο Κρεγκ Μπέλαμι είχε επιτεθεί στον Γιον Αρνε Ρίισε με… μπαστούνι του γκολφ, κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Πορτογαλία και πως οι δυο παίκτες είχαν σοβαρό επεισόδιο. Ο σύλλογος τους τιμώρησε με αποχή δυο εβδομάδων, οι παίκτες απολογήθηκαν στον Μπενίτεθ κι αυτός τους επανένταξε στην ομάδα. Άλλωστε, ο επόμενος αγώνας ήταν εξαιρετικά κρίσιμος…

Ηταν με τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου, για τους 16 του Champions League! Αμφότεροι ήταν βασικοί και ο Ουαλός φορ με τον Νορβηγό μπακ, αντί να χτυπιούνται μεταξύ τους, προτίμησαν να ρίξουν νοκ άουτ τους Καταλανούς! Ο Ντέκο έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (14’), αλλά ο Μπέλαμι ισοφάρισε πριν το τέλος του ημιχρόνου (43’), αναπαριστώντας μάλιστα πως εκτελεί χτύπημα γκολφερ! Στο 74’ ο ίδιος παίκτης έδωσε την ασίστ στον Ρίισε, με τους δυο τους να πανηγυρίζουν λίγες μέρες μετά την κλωτσοπατινάδα έναν θρίαμβο με 1-2 μέσα στο «σπίτι» των πρωταθλητών Ευρώπης.

Το σκορ έφερε και την πρόκριση, παρά την ήττα (0-1) στο Ανφιλντ και τελικά τους έδωσε την ώθηση για να φτάσουν ως τον τελικό του Champions League, όπου έχασαν στην Αθήνα από τη Μίλαν (2-1). Πάντως, οι «scousers» θα θυμούνται για καιρό εκείνη τη μέρα, όπου δυο αρνητικοί πρωταγωνιστές εξελίχθηκαν σε leaders και σε μια αξέχαστη νίκη.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Μπαρτσελόνα (Φρανκ Ράικαρντ): Βαλδές, Πουγιόλ, Μπελέτι, Ζαμπρότα, Μαρκές, Τσάβι (65’ Ζιουλί), Μότα (54’ Iνιέστα), Ντέκο, Ροναλντίνιο, Σαβιόλα (83’ Γκούντγιονσεν), Μέσι

Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Αρμπελόα, Φίναν, Άγκερ, Ρίισε, Τζέραρντ, Αλόνσο, Μπέλαμι (80’ Πέναντ), Κόιτ (94’ Κράουτς), Σισοκό (84’ Ζέντεν), Κάραγκερ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα