Ο χαμένος τελικός του Ολυμπιακού στο «Μπερσί» το 2010 (pics & vid)

Ο χαμένος τελικός του Ολυμπιακού στο «Μπερσί» το 2010 (pics & vid)
Πέρασαν 6 χρόνια απ' τον χαμένο τελικό του 2010, όταν ο Ολυμπιακός έχανε στον τελικό της Ευρωλίγκα απ' τη Μπαρτσελόνα και το gazzetta.gr θυμάται το Μπερσί και το Φάιναλ Φορ του Παρισιού.

Με ρόστερ γεμάτο «αστέρια» και με το ταβάνι να ορίζεται στο Φάιναλ Φορ του «Παλέ ντε Μπερσί» εξαρχής, οι «ερυθρόλευκοι» του Παναγιώτη Γιαννάκη εδραίωναν τη θέση τους ξανά στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, παίρνοντας την πρόκριση απέναντι στην Πρόκομ στα πλέι οφ και θα ταξίδευαν στη γαλλική πρωτεύουσα το διήμερο του Μαΐου, στοχεύοντας στην κούπα!

Παρότι το εμπόδιο της Παρτιζάν Βελιγραδίου στον ημιτελικό φάνταζε χαμηλό για το ακριβό ρόστερ των Πειραιωτών, εκεί χρεάστηκαν θαύματα για να το ξεπεράσουν! Η νεανική Παρτιζάν του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς έκανε σχεδόν τα πάντα σωστά και χρειάστηκε ένα «tap-in» του Τζος Τσίλντρες στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας για να πάει το παιχνίδι στην παράταση και τον Ολυμπιακό να γλιτώνει μια αναπάντεχη ήττα! Ο Αμερικανός «αφάνας» πήδηξε ψηλά μετά το άστοχο σουτ του Τεόντοσιτς, ισοφάρισε και έδωσε το δικαίωμα στην μεν ομάδα του να νικήσει στην παράταση και να προκριθεί στον τελικό, στον δε πάντοτε ευρηματικό Παναγιώτη Αγγελόπουλο να πει «η Παρτίζαν είναι αθάνατη και εμείς... αφάνατοι»!

Οι περίπου 7.000 φίλοι του Ολυμπιακού μετέτρεψαν σε... ΣΕΦ το «Μπερσί» στον τελικό με τη Μπαρτσελόνα, που είχε διασύρει την ΤΣΣΚΑ στον άλλο ημιτελικό. Στις 9 Μαΐου πάντως οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν σαφώς πιο έτοιμοι απ' τους παίκτες του Γιαννάκη. Ήδη απ' το πρώτο δεκάλεπτο ο Ναβάρο, ο Μάικλ και οι υπόλοιποι σταρ των Καταλανών του Τσάβι Πασκουάλ θα πιστοποιούσαν πως αποτελούν μια απ' τις καλύτερες ομάδες που εμφανίστηκε σε Φάιναλ Φορ και θα έθεταν τα θεμέλια για μια άνετη νίκη.

Για τον Ολυμπιακό των πολλών προσωπικοτήτων αλλά της προβληματικής συνοχής και ομαδικής λειτουργίας, η αντίσταση εκφράστηκε κατά διαστήματα απ' τον Παπαλουκά και τον Τσίλντρες, που όμως δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα. Η τελευταία είχε σταθερά το προβάδισμα πάνω από τους 10 πόντους και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, προκαλώντας και νεύρα στον ελληνικό πάγκο μεταξύ των παικτών και του «Δράκου». Το τελικό 86-68 αποτυπώνει τη διαφορά και ο Ολυμπιακός έπρεπε να περιμένει κι άλλο για την ανάβαση του στην κορυφή της Ευρώπης...

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 86-68

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 47-36, 64-50, 86-68

Μπαρτσελόνα: Μπαζίλε 6(2), Τρίας, Ρούμπιο 9(1τρ, 5λ), Λάκοβιτς, Ναβάρο 21(4τρ, 5ρ, 3ασ), Βάσκεθ 6, Ντονγκ 7, Μόρις 8(1), Σάδα 7(1τρ, 3ασ), Λόρμπεκ 8(2), Μάικλ 14(1τρ, 5ρ, 3κλ), Γκριμάου

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 12(6/6δ, 3ασ), Πεν, Τσίλντρες 15(3/5τρ, 6ρ), Βούισιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 9(1τρ, 5ρ), Χαλπερίν, Κλέιζα 13(1τρ, 4λ), Μαυροκεφαλίδης 1, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 10(2τρ, 3ασ), Σχορτσανίτης 6

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.