Τα βραβεία του Champions League (vids)

Τα βραβεία του Champions League (vids)

bet365

Η UEFA ανακοίνωσε τους «νικητές» της διοργάνωσης και το Gazzetta.gr τους παρουσίαζει.

Γερμανικό χρώμα είχε φέτος το Champions League με τις Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ να φτάνουν στον τελικό του Λονδίνου, όμως πολλές ομάδες διακρίθηκαν μέσα από τα βραβεία της UEFA για τη σεζόν 2012-13. Πέρα από τους Γερμανούς, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Μάλαγα, Γαλατασαράι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχαν κάτι να δώσουν...

Ομάδα: Μπάγερν Μονάχου
Εναν χρόνο μετά τα όσα πέρασαν πέρυσι οι Βαυαροί με τον χαμένο τελικό στην έδρα τους από την Τσέλσι, έκαναν μία ονειρική σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση. Πέρασαν για πλάκα τον όμιλο, στα νοκ άουτ σάρωσαν Αρσεναλ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και έδειξαν στην Ντόρτμουντ ποιος είναι το αφεντικό (και) εκτός συνόρων. Δικαίωση για τον winner, Αριεν Ρόμπεν, που με γκολ και ασίστ έκρινε μόνος του τον τελικό.

Γκολ: Φιλίπ Μεξές (Μίλαν)
Δεν είχε σκοράρει από τον Μάρτιο του 2011 και κόντρα στην Αντερλεχτ πέτυχε ένα γκολ από αυτά που δεν μπαίνουν. Ο Γάλλος στόπερ με ανάποδο ψαλίδι εκτός περιοχής στο παραθυράκι άφησε άγαλμα τον Προτό και έβαλε τον ευατό του δίπλα στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε βάλει εκείνη την γκολάρα κόντρα στην Εθνική Αγγλίας με ανάλογο τρόπο.

Προπονητής: Γίργκεν Κλοπ (Μπορούσια Ντόρτμουντ)
Ο χαρισματικός τεχνικός τέσσερα χρόνια αφού ανέλαβε την Ντόρτμουντ την οδήγησε ένα βήμα πριν τον τίτλο και παρά την ήττα, το πρώτο πράγμα που είχε να πει ήταν ότι θα βρεθεί ξανά εκεί. «Σε δύο χρόνια ο τελικός θα γίνει στο Βερολίνο, είναι ένα καλό μέρος για να επιστρέψουμε. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα».

Αποτέλεσμα: Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 7-0
Πήγε στα ημιτελικά με την Μπαρτσελόνα σαν φαβορί και το επιβεβαίωσε με τρόπο το λιγότερο εντυπωσιακό. Οι Βαυαροί ταπείνωσαν τους ανήμπορους Μπλαουγκράνα με 4-0 και 0-3 κάνοντας σαφές ότι είναι αποφασισμένοι να σηκώσουν το 5ο.

Στιγμή: Ιβάν Κρστάνοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)
Η Ντιναμό είχε χάσει τα πέντε πρώτα ματς του ομίλου χωρίς να δεχθεί γκολ και ήταν κοντά στο να γίνει ό,τι η Ντεπορτίβο του 2004-05 και η Μακάμπι Χάιφα του 2009-10 που δεν είχαν πετύχει ούτε γκολ στον όμιλο, όμως το πέναλτι του Ιβάν Κρστάνοβιτς στο 95' του τελευταίου αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου (!!!) την λύτρωσε. Με αυτόν τον τρόπο μπήκε τέλος σε «ξηρασία» 567 λεπτών. «Θέλαμε όλοι αυτό το γκολ και τον βαθμό. Δικαιωθήκαμε στο τέλος» είπε τότε ο προπονητής, Κρούνοσλαβ Γιούρτσιτς. Ο πανηγυρισμός στο τέλος ήταν σαν οι Κροάτες να είχαν κατακτήσει το Champions League...

Απόκρουση: Κριστιάν Αμπιάτι (Μίλαν)
Τρομερές ήταν οι επεμβάσεις των Ντε Χέα (Ρεάλ Μαδρίτης), Χαρτ (Ντόρτμουντ) και Φόρστερ (Μπαρτσελόνα), όμως κορυφαία ήταν αυτή του Ιταλού πορτιέρο της Μίλαν σε σουτ του Ανιουκόβ της Ζενίτ στον αγώνα της Αγίας Πετρούπολης. «Δεν ξέρω τι έτρωγε» είχε σχολιάσει για τον Αμπιάτι ο Ούρμπι Εμάνουελσον!

Εκπληξη: Γαλατασαράι
Μετά τις ήττες με Γιουνάιτεντ και Μπράγκα το πρότζεκτ έγινε δύσκολο στον όμιλο, όμως η Τσιμπ Μπομ με δύο νίκες κόντρα στην Κλουζ και μία την τελευταία αγωνιστική τα κατάφερε και στους «16» απέκλεισε την Σάλκε. Η πορεία προς το «θαύμα» σταμάτησε -με μεγάλη δόση αδικίας- από την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ακόμα κι έτσι η Γαλατά ήταν η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης. «Αξίζουμε τον σεβασμό όλου του κόσμου» είπε ο Φατίχ Τερίμ.

Πρωτοεμφανιζόμενος: Ισκο (Μάλαγα)
Ο Ισπανός playmaker έκανε μαγικά πράγματα στην πρώτη του παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση και με 4 γκολ και 3 ασίστ βοήθησε την Μάλαγα να φτάσει μία ανάσα πριν τα ημιτελικά. «Φαινόταν αδύνατο λίγο καιρό πριν. Είναι όνειρο για όλους μας» είπε για την πορεία των Ανδαλουσιάνων.

Αριθμοί: 100 και 50
Ο Ζοσέ Μουρίνιο συμπλήρωσε 100 παρουσίες στους πάγκους στο Champions League και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης για το 2012-13 έφτασε τα 50 γκολ.

Δήλωση: Σκοτ Μπράουν (Σέλτικ)
Μαγική ατάκα από τον άσο των Καθολικών σε ερώτηση που δέχθηκε από Ρώσο δημοσιογράφου. «Ναι, βλέπουμε το Braveheart και πριν από κάθε αγώνα βάζουμε τα κιλτ (σ.σ. σκωτσέζικες φούστες) και χορεύουμε όλοι μαζί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα