Moments of Champions! (vids)

Θάνος Σαρρής
Moments of Champions! (vids)

bet365

Η μονομαχία της Μπάγερν με την Ντόρτμουντ πλησιάζει και το gazzetta.gr θυμίζει 10 αξέχαστες στιγμές από τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ!

Υπάρχουν τελικοί που έχουν περάσει χωρίς να αφήνουν κάτι το ιδιαίτερο στους ουδέτερους. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δεν ξεχνιούνται ποτέ. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι γεμάτο από υπέροχες στιγμές και το gazzetta.gr θυμάται 10 χαρακτηριστικές από τότε που η διοργάνωση πήρε την εν λόγω ονομασία.

Η ανατροπή της Λίβερπουλ
Ένα ματς που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ όσοι παρακολούθησαν. Η Μίλαν προηγήθηκε με 3-0 στον τελικό. Τζέραρντ, Σμίτσερ και Τσάμπι Αλόνσο έκαναν μέχρι το 60' το 3-3 και το ματς πήγε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί που ένας πραγματικά μεγάλος, ο Άντρεϊ Σεφτσένκο ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του. Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων.


Η ζωγραφιά του Ζιζού
Ο Ραούλ είχε δώσει από το 8' το προβάδισμα στην Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Γλασκώβης με την Λεβερκούζεν το 2002, ωστόσο ο Λούσιο στο 13' είχε φέρει το ματς στα ίσια. Λίγοι όμως τα θυμούνται αυτά. Το τρομερό γκολ του Ζιντάν στο 45' ήταν εκείνο που συγκέντρωσε όλη τη λάμψη. Ο Ρομπέρτο Κάρλος έπαιξε το 1-2 με τον Σολάρι, γύρισε κάπως περίεργα την μπάλα, αλλά ο Γάλλος με καταπληκτική αρμονία υποδέχθηκε την μπάλα και με ένα μονοκόμματο σουτ την έστειλε στα δίχτυα.


Η πιο μεγάλη αλλαγή
Τα δύο γκολ του Ρίντλε στο πρώτο ημιχρονο είχα δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Ντόρτμουντ στον τελικό του 1997. Ο Ντελ Πιέρο έβαλε ξανά τη Γιουβέντους στο παιχνίδι και ύστερα ήρθε ο Ρίκεν. Ο Γερμανός πήρε τη θέση του Στεφάν Σαπουιζά και λίγα δευτερόλεπτα μετά πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, κερδίζοντας από απόσταση τον Περούτζι και «γράφοντας» το 3-1, με την ομάδα του να «σφραγίζει» τον τίτλο.

Ο Ντρογκμπά χτυπά στο τέλος
Την περσινή χρονιά, οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου έβλεπαν ήδη την... αντανάκλασή τους στο βαρύτιμο τρόπαιο. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον Ντρογκμπά. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην περσινή πορεία της Τσέλσι σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους στο 87' της αναμέτρησης για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι, αλλά ο Ιβορινανός έστειλε το ματς στην παράταση και ήταν εκείνος που με το τελευταίο του πέναλτι έκρινε τη νίκη.

Τα τρία μαγικά λεπτά
Ο τελικός του 1999 ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μείνει στην ιστορία για την τρομερή ανατροπή των «Κόκκινων Διαβόλων». Οι δύο αλλαγές, ο Τέντι Σέριγχαμ και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ βρήκαν δίχτυα στις καθυστερήσεις, πραγματοποιώντας μία πραγματικά επική ανατροπή! Δείτε τα τρία τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Το κλάμα του Τέρι
Στον αγγλικό εμφύλιο του 2008, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι έφταναν στα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους. Ο εμβληματικός αρχηγός Τζον Τέρι, ήταν εκείνος που κλήθηκε στο τέλος να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ο Άγγλος αμυντικός γλίστρησε και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πανηγύρισαν τον τίτλο. Η εικόνα του Τέρι να κλαίει στο χορτάρι ήταν τρομερή...


John Terry Penalty Miss Champions League Final... από kokoretsi

Μαγεία στο ΟΑΚΑ
Η Μίλαν του Καπέλο αντιμετώπιζε την Μπαρτσελόνα χωρίς τους Μπαρέζι και Κοστακούρτα στον τελικό της Αθήνας το 1994. Τη σκόρπισε, ωστόσο, με 4-0. Το τρομερό γκολ του Σαβίσεβιτς στο 47' ήταν εκείνο που έκλεψε την παράσταση.

Το παπούτσι του Μέσι
Ο τελικός του 2009 ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν ήταν για πολλούς και μια προσωπική κόντρα ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Αργεντινός την κέρδισε κατά κράτος. Ο Ετό έδωσε το προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια ο Μέσι με κεφαλιά (!) μετά από σέντρα του Τσάβι έκανε το 2-0 και φίλησε το παπούτσι του!

Ο Μιγιάτοβιτς έφερε ξανά τίτλο
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τεράστια ιστορία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, με τον τελευταίο τίτλο της ωστόσο να είναι το 1966. Ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς ήταν εκείνος που επανέφερε στη Βασίλισσα το στέμμα της. Έστω και από θέση οφσαίντ!

Η ματιά του Έφενμπεργκ
Το 2001 η Βαλένθια πήγαινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ηττηθεί την προηγούμενη από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0.Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μενδιέτα άνοιγε το σκορ για τις «Νυχτερίδες», οι οποίες έδειχναν ότι δεν θα την ξαναπατήσουν για δεύτερη φορά. Στο 50, όμως, ο Γιάνκερ κέρδισε πέναλτι. Ο Στέφαν Έφενμπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η έκφραση του προσώπου του μετά το γκολ και ο τρόπος που σήκωσε το δάχτυλό του έδειχνε ότι ο τελικός δεν χάνεται για την Μπάγερν, με τους Βαυαρούς τελικά να κερδίζουν στα πέναλτι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα