Συστήθηκαν... με γκολ!

Γιώργος Φραδελάκης
Συστήθηκαν... με γκολ!

bet365

Με 27 γκολ έκλεισε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και όπως παρουσιάζει το gazzetta, τα 2/3 σημειώθηκαν από παίκτες που έκαναν το ντεμπούτο με τις ομάδες τους!

Ιδανικότερος τρόπος για να ξεκινήσει ένας ποδοσφαιριστής την καριέρα του σε μία ομάδα -στο ποδόσφαιρο- δεν είναι άλλος από το γκολ. Αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, ο λόγος για τον οποίο πηγαίνουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Στη φετινή Σούπερ Λιγκ ωστόσο συνέβη κάτι πιθανώς μοναδικό, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ 17 ποδοσφαιριστές που πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με τις ομάδες τους σε επίσημους αγώνες, βρήκαν δίχτυα και μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις τα γκολ αυτά έδωσαν βαθμό ή βαθμούς στις ομάδες τους.

Τα τέρματα βέβαια ήταν περισσότερα και συγκεκριμένα 18 όπως παρουσιάζεται το gazzetta.gr, σε σύνολο μάλιστα 27 που σημειώθηκαν συνολικά στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ήτοι πρόκειται για ένα ποσοστό που φτάνει στο 66,6% (2/3)! Από τον Μρντάκοβιτς -που γύρισε μόνος του το ματς με τον Πλατανιά σκοράροντας δις- τον Πετρόπουλο και τον Μάντζιο, μέχρι τον Μπεργκ, τον Νάνο και τον Παπαδόπουλο, οι συγκεκριμένοι παίκτες φρόντισαν με το καλημέρα να κερδίσουν το ζεστό χειροκρότημα των φίλων της ομάδας του.

Ακόμα ωστόσο ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι 12 από τους 17 είναι ξένοι παίκτες και οι 11 από αυτούς μάλιστα πραγματοποίησαν παράλληλα την πρώτη τους συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα (μόνο ο Ούμπιδες έχει ξαναπαίξει). Αντίθετα οι Γουνδουλάκης, Παπαδόπουλος, Πετρόπουλος, Μάντζιος και Αναστασάκος, απλά πρόσθεσαν στο παλμαρέ τους ακόμα μία ομάδα με την οποία σκοράρουν στην Σούπερ Λιγκ. Αξιοσημείωτο παράλληλα είναι ότι οι μεσοί σχεδόν από αυτούς που σκόραραν δεν είναι επιθετικοί -τουλάχιστον καθαρόαιμοι- ενώ υπήρξαν και δύο αμυντικοί (ένας στόπερ κι ένας μπακ). Από εκεί και πέρα να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ ήταν το μοναδικό στο οποίο σημειώθηκε τουλάχιστον ένα γκολ και δεν ήταν από παίκτη που έκανε το ντεμπούτο του (Μανιάτης).

Δείτε αναλυτικά ποιοι ποδοσφαιριστές... συστήθηκαν με γκολ στο κοινό των ομάδων τους:

 

Γουνδουλάκης και Μρντάκοβιτς στα Χανιά (Πλατανιάς-Βέροια 2-2)

Μετά από εννιά χρόνια άφησε τα κυανέρυθρα του Πανιωνίου και τη Νέα Σμύρνη, ταξιδεύοντας πιο νότια και συγκεκριμένα στα Χανιά. Ο Φανούρης Γουνδουλάκης έδειξε με το καλημέρα ότι θα αποτελέσει έναν από τους θεμέλιους λίθους του Πλατανιά (το έδειξε και στα φιλικά) τη φετινή σεζόν, σκοράροντας μάλιστα -παρ' ό,τι μέσος- το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Βέβαια οι Κρητικοί λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο και όπου ξενοδόχος βάλτε το όνομα του Μίλαν Μρντάκοβιτς. Ο 31χρονος στράικερ το πήρε... προσωπικά στο γήπεδο των Περιβολίων και αφού μείωσε στο 62', σημείωσε και το σωτήριο δεύτερο γκολ της ομάδας του, στην παρθενική του παρουσία στα ελληνικά γήπεδα.

4/4 στο Περιστέρι! (Ατρόμητος-Εργοτέλης 2-2)

Την παράσταση αναμφίβολα έκλεψε το παιχνίδι του Περιστερίου, με το χορταστικό 2-2. Και τα τέσσερα γκολ που σημειώθηκαν άλλωστε, ήταν από παίκτες που έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση με την ομάδα τους. Τον χορό των γκολ άνοιξε για τον Εργοτέλη ο Μπαντιμπανγκά, αλλά Ούμπιδες που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το πέρασμα του από Ολυμπιακό Βόλου και Άρη, ισοφάρισε έπειτα από λίγο. Έπειτα ήταν η σειρά του Αναστασάκου, που από τα Χανιά μετακόμισε λίγο ανατολικότερα, για να σκοράρει εναντίον της πρώην ομάδας του. Η τελευταία λέξη ωστόσο ανήκε στον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που έδειξε ότι και στα 32 του παραμένει ένας δεινός σκόρερ.

Και Βίτορ και Λούκας! (ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0)

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα κόντρα στην Ξάνθη, παρ' όλα αυτά κατάφερε να φτάσει στο επιβλητικό 3-0. Σημαντική ωστόσο ήταν η συμβολή του Βίτορ, ο οποίος «ξεκλείδωσε» την άμυνα των Ακριτών στο 43' έπειτα από στημένο που εκτέλεσε ο Λούκας, ενώ στο 2-0 ο Ισπανός έγινε εκτελεστής αυτή τη φορά, ευστοχώντας από τα 11 βήματα.

Οι... νέοι ήταν ωραίοι στη Ριζούπολη (Απόλλων-Άρης 2-1)

Ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε στα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας μετά από 13 χρόνια και αυτό συνδυάστηκε με μία πολύ σημαντική νίκη. Βέβαια τα... μέγιστα προσέφεραν δύο από τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα, αφού ο Παναγιώτης Κόρμπος άνοιξε το σκορ μόλις στο 13' και 40 λεπτά αργότερα ο Αντώνης Πετρόπουλος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Σκόραρε ο Τσάβες, «απάντησε» ο Καράσκο (Αστέρας-ΠΑΣ 3-3)

Το πιο «γεμάτο» παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε αναμφίβολα στην Τρίπολη, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει τρεις φορές το προβάδισμα και ισάριθμες να ισοφαρίζει ο Αστέρας. Το 1-2 έγινε με το... μπαμ του καλοκαιριού για την ομάδα της Ηπείρου, τον πρώην άσο της Νάπολι, Κριστιάν Τσάβες (28') και στο φινάλε του αγώνα (87') ο Καράσκο ήταν αυτός που αποσόβησε την ήττα για τους Αρκάδες. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα ματς, ήταν αυτό στο οποίο υπήρξε το μικρότερο ποσοστό τερμάτων από παίκτες που έκαναν το ντεμπούτο τους.

Το... χάλασε ο Γεωργίου (Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-2)

Ό,τι συνέβη στο Περιστέρι, παραλίγο να γίνει και στο έτερο ματς της αγωνιστικής που έληξε με 2-2. Η... δουλειά ωστόσο «χάλασε» από τον Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος πάντως μπορεί να μην έκανε το ντεμπούτο του με τον Λεβαδειακό, αλλά σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των Βοιωτών. Συγκεκριμένα άνοιξε το σκορ 56', τα υπόλοιπα τρία τέρματα όμως ήταν υπόθεση νεοφερμένων. Ιγκόρ και Κάσες συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό με γκολ, φέρνοντας το ματς τούμπα για τον Πανθρακικό, για να σώσει τον βαθμό ο Μάντζιος στο 84', κάνοντας αυτό για το οποίο αποκτήθηκε.

Πρώτα Νάνο, μετά Μπεργκ στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0)

Σύμφωνοι, οι οχτώ (συμπεριλαμβανομένου τον τερματοφύλακα-Καπίνο) από τους έντεκα που ξεκίνησαν για τον Παναθηναϊκό στο ματς της πρεμιέρας ήταν νεοφερμένοι. Οπότε και βάσει της στατιστικής, θα ήταν δύσκολο αν έμπαινε κάποιο γκολ, να μην ερχόταν από παίκτη που πραγματοποιεί το ντεμπούτο του. Ξεπερνώντας όμως τη συγκεκριμένη παράμετρο, ακόμα δύο παίκτες και συγκεκριμένα οι Νάνο και Μπεργκ, προστέθηκαν στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που άνοιξαν λογαριασμό με το καλημέρα. Ο Ισπανός μπακ μάλιστα σκόραρε στο 1ο μόλις λεπτό με πέναλτι, ενώ ο Σουηδός μπήκε ως αλλαγή και του πήρε μόλις πέντε λεπτά για να βρει δίχτυα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα