Τέτοια πέναλτι παίρνουν…

Τέτοια πέναλτι παίρνουν…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τέτοια πέναλτι παίρνουν…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει περί… πέναλτι. Κόκκινων, πράσινων και κίτρινων!

Είναι λογικό να είδαν πέναλτι του Μέγερι στο Λίλα πολλοί στον Παναθηναϊκό και πολλοί Παναθηναϊκοί. Πολύ απλά γιατί φέτος έχουν συνηθίσει να παίρνουν οι ίδιοι τέτοια πέναλτι. Δηλαδή, σε φάσεις με κάποιο βαθμό δυσκολίας και αμφισβήτησης, οι αποφάσεις των διαιτητών-και των εποπτών-να είναι πάντοτε ευνοϊκές για την ομάδα τους. Έτσι, τώρα που ήταν ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό τους κακοφάνηκε.

Κατά την γνώμη μου δεν υπήρξε πέναλτι, τουλάχιστον όπως φάνηκε από την κεντρική κάμερα της Νόβα. Γιατί ο Μέγερι φαίνεται να αποκρούει, η μπάλα να κοντράρει στον Λίλα, να φεύγει πίσω από τον γκολκίπερ κι ο Λίλα να πέφτει πάνω στον Μέγερι, με τη φόρα που είχαν κι οι δύο. Δεν αρνούμαι πως η φάση δεν ήταν εύκολη, όμως μην ξεχνάτε το αξίωμα ότι ο διαιτητής πρέπει να δίνει πέναλτι μόνο όταν είναι 100% σίγουρος. Εδώ ήταν προφανές πως καμία σιγουριά δεν είχαν ούτε ο ρέφερι, ούτε ο επόπτης.

Κι ο επόπτης νομίζω δεν έδειξε ποτέ στο ματς κάποια φιλολυμπιακή διάθεση, για να πεις ότι θέλησε να σκρινάρει και στη συγκεκριμένη φάση τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, ενώ θα μπορούσε να σηκώσει το σημαιάκι για οφσάϊντ άλλου παίκτη του ΠΑΣ, που ίσως επηρέαζε τη φάση. Κατά την άποψή μου, πάντως, καλώς άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, αφού ο Λίλα ερχόταν από πίσω και ήταν καλυμμένος.

 

Θα πετύχει περισσότερα από 2,5 γκολ ο Ολυμπιακός επί του Πιερικού; Σε απόδοση 1.85 στην vistabet.com

Εδώ εμείς, όλοι, βλέπαμε και ξαναβλέπαμε τη φάση από τρεις διαφορετικές λήψεις κι από τη μία λήψη βλέπαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα, από την άλλη όμως προβληματιζόμασταν. Δεν δίνονται ρε παιδιά έτσι τα πέναλτι. Με το αποτέλεσμα 1-0 και σε φάση, που θα σήμαινε και αποβολή του γκολκίπερ. Τι είναι το πέναλτι-είναι η εσχάτη των ποινών. Τώρα, αν στο φετινό Παναθηναϊκό, έχει γίνει παγκόσμιο ρεκόρ σε πέναλτι, κατ΄ αναλογία αγώνων (5 σε 12), δεν σημαίνει ότι θα πρέπει σε όλες τις ομάδες να σφυρίζονται τέτοια αμφισβητούμενα πέναλτι.

Παρεμπιπτόντως, η Ρεάλ από αυτό το Σαββατοκύριακο έγινε η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που ξεπέρασε στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό, με 7 σε 16 αγωνιστικές! Έστω με...βραχεία κεφαλή. Η πλάκα είναι ότι περισσότερο κι από τα πράσινα παπαγαλάκια φώναξαν αυτή τη φορά τα κίτρινα. Κι ενώ δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.