Ποτουρίδης: «Μας περιμένει δύσκολος μήνας»
Συνέντευξη στην τηλεόραση της NOVA παραχώρησε ο Γιάννης Ποτουρίδης. Πιο αναλυτικά ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού είπε:
Γιάννη, ο δεύτερός σας αντίπαλός σας στην ανατολή του 2012 είναι η Δόξα Δράμας. Το γεγονός πως προέρχεται από ένα θετικό αποτέλεσμα με την ΑΕΚ, είναι ένα καμπανάκι για εσάς;
«Όπως βλέπουμε, όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικές. Πιστεύω πως αν η ομάδα μου μπει απ' το πρώτο λεπτό δυνατά, δε θα έχει να φοβηθεί τίποτα. Απλώς, να κοιτάμε τον αντίπαλο στα μάτια. Να μην έχουμε κάποιο άσχημο αποτέλεσμα. Να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Πιστεύω πως θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο με τη Δόξα Δράμας και θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς που είναι σημαντικοί για εμάς».
Θεωρείς πως θα εμφανιστεί διαφορετική σε σχέση με το παιχνίδι στο Φάληρο, όπου είχατε επικρατήσει με 6-0;
«Δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί η Δόξα. Όπως και να εμφανιστεί, ο στόχος είναι ο ίδιος για εμάς, οι τρεις βαθμοί. Εμείς πρέπει να μπούμε δυνατά απ' το πρώτο λεπτό, να έχουμε κατοχή της μπάλας στα πόδια μας, να κάνουμε φάσεις για να πετυχαίνουμε γκολ. Πιστεύω πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, όπου και να παίζουμε, εκτός έδρας και μέσα στην έδρα μας. Όπως είπα, ο στόχος είναι οι τρεις βαθμοί».
Είναι σημαντικό το γεγονός πως στο «φινάλε» του πρώτου γύρου καταφέρατε και καλύψατε τη διαφορά των πέντε βαθμών που είχε αποκτήσει ο Παναθηναϊκός;
«Είναι σημαντικό για εμάς που καλύψαμε τους πέντε βαθμούς. Αλλά έχει διάρκεια ακόμη το πρωτάθλημα. Πιστεύω να πάνε όλα θετικά για εμάς. Και να κερδίζουμε κάθε ματς, ώστε να παραμένουμε στην κορυφή, όπως είμαστε αυτή τη στιγμή».
Έχετε ένα σερί έξι νικών στο πρωτάθλημα. Πιστεύεις πως μπείτε να το διευρύνεται στα ματς του Ιανουαρίου, κόντρα σε Δόξα, Λεβαδειακό, Ξάνθη και Εργοτέλη, ώστε να μπείτε με τη μέγιστη συγκομιδή βαθμών στο «καυτό» πρόγραμμα του Φεβρουαρίου;
«Φυσικά και πρέπει να νικήσουμε στα ματς που έρχονται. Γιατί μετά μας περιμένει ένας δύσκολος μήνας, όπου θα έχουμε πολλά παιχνίδια να παίξουμε. Πιστεύω πως θα είμαστε σε καλή κατάσταση και τώρα και μετά για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Φέτος σε είδαμε να παίζεις αμυντικό χαφ, αλλά κι αριστερό μπακ, ενώ πέρυσι ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε είχε χρησιμοποιήσει σε θέση στόπερ. Εσύ που πιστεύεις πως μπορείς ν' αποδώσεις καλύτερα;
«Δεν έχω πρόβλημα που θα παίζω. Όπως με βάλει ο προπονητής μου πρέπει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Να βοηθήσω την ομάδα μου. Και να παίζω καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη θέση να παίζω. Αφού με βάζει ο προπονητής και με εμπιστεύεται, πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τουδείξω πως όποτε με χρειαστεί είμαι εδώ για να βοηθήσω».
Εκτός απ' τον προπονητή σου, ποιους αισθάνεσαι ως δασκάλους σου στην ομάδα, τον Μέλμπεργκ, τον Αβραάμ;
«Όπως έχω πει, απ' τον Αβραάμ μαθαίνω πολλά πράγματα. Όπως και απ' τον Τοροσίδη μαθαίνω κάποια πράγματα. Είναι και ο Μέλμπεργκ που είναι ένας μεγάλος αμυντικός και παίρνεις πράγματα απ' αυτόν».
Τι περιμένεις απ' τη νέα χρονιά;
«Στη νέα χρονιά εύχομαι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όπως και πέρυσι. Να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία στο Europa League. Να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Και να έχουμε υγεία, πάνω από όλα».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
