Ένα και να καίει (vids)!
Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα απέναντι στον Ατρόμητο νίκησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά με σκορ 1-0. Αλλωστε είτε επικρατείς με 1-0, είτε με 5-0, στο τέλος τρεις βαθμοί μπαίνουν στο σακούλι του. Ο Παναθηναϊκός εδώ και καιρό δεν είναι στα καλύτερα του, όμως, καταφέρνει να μην χάνει βαθμούς κάτι που γίνεται στο αντίπαλο στρατόπεδο, του Ολυμπιακού. Ετσι, έστω και με... τσούκου τσούκου μπολ οι πράσινοι είναι στο +2 και έχουν και ένα ματς λιγότερο με τον Λεβαδειακό την Τετάρτη για να φτάσουν στο +5!
Ο Γενάρης του 1-0!
Οπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Παναθηναϊκός έκανε... λατρεία μέσα στον Ιανουάριο το 1-0, καθώς δεν έχει φέρει άλλο αποτέλεσμα στη Super League εκτός από αυτό από τότε που άλλαξε ο χρόνος.
Η αρχή έγινε στις 8 Ιανουαρίου και το παιχνίδι με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ (1-0). Οι πράσινοι δεν... καρδιοχτύπησαν αφού στο 23' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Κλέιτον έσπασε το οφσάιντ και βρέθηκε μόνος απέναντι με τον Γκαλίνοβιτς, όμως προτίμησε να πασάρει δίπλα του στον Αργεντινό, ο οποίος έφτασε τα 15 τέρματα στη Super League!
Απόδραση από το παγοδρόμιο
Αμέσως μετά ήρθε η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, σε ένα ματς που δεν έπρεπε να ξεκινήσει λόγω της ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, όμως ο διαιτητής Σπάθας είχε άλλη άποψη. Τελικά, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το τρίποντο από τους Ζωσιμάδες (1-0) χάρη σε ένα ανάποδο ψαλίδι του Σίλβα Κλέιτον στο 85'!
Τρεις μέρες μετά το παιχνίδι στην Ηπειρο (18 Ιανουαρίου), ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την χειρότερη ομάδα της Super League, όμως και τότε έβαλε ένα γκολ και να «καίει» (1-0)! Οι πράσινοι ήταν κακοί απέναντι στη Δόξα Δράμας, αλλά πήραν τη νίκη δύο λεπτά πριν το φινάλε χάρη σε γκολ του Κώστα Κατσουράνη, το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως.
Μια και καλή...
Πάντως, πιο πολύ πανηγυρίστηκε το τέρμα που πέτυχε ο Κουίνσι Οβούσου χθες κόντρα στον Ατρόμητο (1-0) καθώς στο πράσινο στρατόπεδο είχαν μάθει για την ήττα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη και γνώριζαν πως με νίκη πέρναγαν από τώρα στην κορυφή του πρωταθλήματος, χωρίς να περιμένουν το εξ αναβολής ματς με τον Λεβαδειακό.
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολλές φάσεις στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, όμως, πήρε το τρίποντο με τον Γκανέζο μεσοεπιθετικό να βρίσκει δίχτυα στο 72' με πολύ ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.
Τα ματς με ένα γκολ διαφορά
Το τριφύλλι έχει επικρατήσει άλλες τρεις φορές φέτος με ένα γκολ διαφορά. Η πρώτη ήταν στα Πηγάδια στις 16 Οκτωβρίου του 2011! Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα προηγήθηκε με 3-0 χάρη σε δύο τέρματα του Λέτο (21' πεν, 23') και ένα του Κουίνσι (56'), όμως η Ξάνθη μείωσε μέσα σε ένα τρίλεπτο με τους Εντιμάρ (66') και Βλαχοδήμο (68') διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.
Το ίδιο σκορ, αλλά σε εντός έδρας παιχνίδι είχε ο Παναθηναϊκός διασταυρώνοντας τα ξίφη του με την ΑΕΚ. Στις 6 Νοεμβρίου του 2011, οι πράσινοι ήταν γηπεδούχοι και πάλι προηγήθηκαν με 3-0 (16', 30' Λέτο, 53' Κατσουράνης), όμως, η Ενωση κατάφερε να μειώσει στο γκολ με τους Μπέλεκ (61') και Λεονάρντο (89')!
Η τελευταία φορά που οι πράσινοι νίκησαν με ένα γκολ διαφορά το 2011, ήταν στις 11 Δεκεμβρίου στη Νέα Σμύρνη. Ο Παναθηναϊκός έχανε στο ημίχρονο από τον Πανιώνιο με γκολ του Σκέμπρι (9'), όμως στην επανάληψη γύρισε το ματς με γκολ του Λέτο (62' πέν.) και Κατσουράνη (74') διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 χαρίζοντας ακόμα τρεις βαθμούς στην κούρσα για τον τίτλο!
ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ | ΣΚΟΡ |
2011-10-16 | Ξάνθη – Παναθηναϊκός | 2-3 |
2011-11-06 | Παναθηναϊκός – AEK | 3-2 |
2011-12-11 | Πανιώνιος – Παναθηναϊκός | 1-2 |
2012-01-08 | Παναθηναϊκός – Κέρκυρα | 1-0 |
2012-01-15 | ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός | 0-1 |
2012-01-18 | Παναθηναϊκός – Δόξα Δράμας | 1-0 |
2012-01-22 | Παναθηναϊκός - Ατρόμητος | 1-0 |
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
