H τελική μονομαχία των Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου για το Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
 H τελική μονομαχία των Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου για το Παρίσι

bet365

Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου έχουν την τελευταία ευκαιρία να στείλουν το ελληνικό ντουέτο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τα δύο μετάλλια από την Ευαγγελία Πλατανιώτη στο σόλο, αποτελούν τη μια πλευρά του νομίσματος στη συμμετοχή της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Τώρα η ελληνική ομάδα και συγκεκριμένα οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου καλούνται να τελειώσουν τη δουλειά στο Κατάρ και ο στόχος είναι η εκπροσώπηση, με το ντουέτο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Καθώς το ομαδικό να έχει τεθεί εκτός τροχιάς πρόκρισης, όλες οι ελπίδες της ελληνικής ομάδας είναι στο ντουέτο. Το μεσημέρι της Πέμπτης (8/2, 13:00, ΕΡΤ Sports 2) θα γίνει ο τελικός στο ελεύθερο πρόγραμμα, που θα ολοκληρώσει το ντουέτο.

Στο σύστημα διεξαγωγής για την ολυμπιακή πρόκριση, ρόλο παίζει και το ομαδικό, που με τη σειρά του ολοκληρώνεται την Παρασκευή (9/2).

Παραμένουμε στο ντουέτο και οι Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου για να πανηγυρίσουν την πρόκριση και να μην περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα στο ομαδικό, θα χρειαστεί να ξεπεράσουν στη συνολική βαθμολογία (τεχνικό και ελεύθερο) μία ή ακόμα δύο από τις τρεις χώρες που δεν έχουν προκριθεί ή δεν μπορούν να προκριθούν από το ομαδικό, δηλαδή τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και το Ισραήλ.

Αυτά με βάση ότι από το ντουέτο στην Ντόχα θα δοθούν τρία εισιτήρια, που όμως μπορούν να γίνουν πέντε.

Πώς; Αν οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ντουέτο μέσω των ηπειρωτικών διοργανώσεων, πάρουν πρόκριση από την Ντόχα στο ομαδικό. Αν αυτό συμβεί ουσιαστικά ανοίγουν δύο επιπλέον θέσεις, που θα καλυφθούν(;) από τα επιλαχόντα ζευγάρια.

*Νωρίτερα στις 8:30 θα διεξαχθεί ο προκριματικός στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού, με τη συμμετοχή 16 χωρών. Η ελληνική ομάδα, έχοντας μείνει εκτός ολυμπιακής πρόκρισης θα επιδιώξει να κάνει μία καλή εμφάνιση ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κακή παρουσία της στο ακροβατικό και στο τεχνικό, που της στέρησε κάθε δυνατότητα να διεκδικήσει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα