«Θα βάλει πολλά buzzer-beaters!»

«Θα βάλει πολλά buzzer-beaters!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Θα βάλει πολλά buzzer-beaters!»

bet365

O βοηθός προπονητής της Μακάμπι Ρισόν κι αρθρογράφος στο έγκυρο sheridanhoops.com, Α.J. Μίτνικ, ακτινογραφεί για το gazzetta.gr το αγωνιστικό προφίλ του Ντέργουϊν Κίτσεν.

Μπορεί το συμβόλαιο του 26χρονου Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ (1,96μ.) με την Μακάμπι Ρισόν Λεζιόν να μην έχει όρο και ποσό για buy-out, το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, όμως, για την απόκτησή του από αρκετές ομάδες κι η εμπλοκή του Παναθηναϊκού στην υπόθεση άνοιξε την όρεξη των Ισραηλινών, βρήκαν την ευκαιρία να πουλήσουν σε εξαψήφιο νούμερο ($200.000) έναν παίκτη, ο οποίος πέρυσι δεν εισέπραξε περισσότερα από $80.000. Η ουσία είναι ότι ήδη ο Ντέργουϊν Κίτσεν μπορεί να λογίζεται ως παίκτης του Παναθηναϊκού και γι' αυτό το gazzetta.gr επικοινώνησε μ' έναν άνθρωπο που τον έζησε για έναν ολόκληρο χρόνο πέρυσι κι είναι ο πλέον αρμόδιος για να σκιαγραφήσει τον τρόπο παιχνιδιού του αποφοίτου του Φλόριντ Στέιτ.

Ο Αμερικανός προπονητής και scouter, Α.J. Μίτνικ, που αρθρογραφεί στην έγκυρη μπασκετική ιστοσελίδα sheridanhoops.com, μετακόμισε στο πανεπιστήμιο της Ερτζελία (προάστιο του Τελ Αβίβ) για να ολοκληρώσει τις σπουδές του και προσελήφθη ως βοηθός του προπονητή της ισραηλιτικής ομάδος, Έφι Μπίρνμπαουμ.

Το επιθετικό του προφίλ

«Επιθετικά ο Ντέργουϊν έχει μία εξαιρετική ικανότητα να διεισδύει μέσα στη ρακέτα και είτε να πηγαίνει μέχρι το καλάθι, είτε να βγάζει την μπάλα στην περιφέρεια, βρίσκοντας τον ελεύθερο συμπαίκτη. Παίρνει σωστές αποφάσεις ως πλέι μέικερ στο pick and roll, αλλά σίγουρα θα μάθει πολλά περισσότερα παίζοντας δίπλα σε έναν "μέτρ του είδους", όπως ο Διαμαντίδης. Έχει πολύ καλές επιλογές στο σουτ κι είναι εξαιρετικός σουτέρ "θέσης" ("spot up shooter"), ειδικότερα όταν η μπάλα "καίει" και γενικότερα έχει μεγάλη έφεση στο να παίρνει και να πετυχαίνει μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά, που κρίνουν αγώνες! Είναι απίστευτος επιθετικός ριμπάουντερ κι ίσως ένας απ' τους κορυφαίους γκαρντ, παγκοσμίως, με τόσο μεγάλη ικανότητα στο μακρινό ριμπάουντ! Δεν είναι εγωιστής κι αυτό σε συνδυασμό με το είναι πάντα πρόθυμος να πάρει προσπάθειες, όταν η ομάδα του το ζητήσει, θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την προσαρμογή του στο αγωνιστικό επίπεδο της Ευρωλίγκας. Στον αιφνιδιασμό έχει ένα επιπλέον προσόν και γι' αυτό πολλές φορές θα τον δείτε να πετυχαίνει εύκολα κάποια φαινομενικά πιο δύσκολα καλάθια, λόγω του τρόπου με τον οποίο συνδυάζει την ταχύτητά του και τον έλεγχο του κορμιού του στον αέρα», μας είπε αρχικά ο Αμερικανός κόουτς πριν περάσει στο νευραλγικό κομμάτι της άμυνας.

«Αφοσιωμένος αμυντικός»

«Στην άμυνα έχει αξιοπρόσεκτη πλευρική ταχύτητα! Το πιο δυνατό σημείο του είναι τα κλεψίματα στις περιφερειακές γραμμές της πάσας, τα οποία συνήθως καταλήγουν σε lay up. Στο "ένας εναντίον ενός", μπορεί να αμυνθεί αρκετά ικανοποιητικά, αλλά δεν χαρακτηρίζεται και αμυντικός "ογκόλιθος"! Είναι σαφώς πιο αποτελεσματικός στην ομαδική απ' ό,τι στην προσωπική άμυνα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει αφοσίωση στο αμυντικό κομμάτι ή ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός καθαρά αμυντικού συνόλου», επεσήμανε ο A.J. Μίτνικ.

«Ήρεμος τύπος και πνευματικά δυνατός!»

«Σε γενικές γραμμές, μέσα στο γήπεδο έχει μία πολύ ήρεμη συμπεριφορά, που καμιά φορά μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς ότι δεν έχει μεγάλη διάθεση να προσπαθήσει, κάτι που δεν ισχύει γιατί είναι πραγματικός δουλευταράς στην προπόνηση. Είναι απλώς ένας τύπος που αγαπάει τρελά το μπάσκετ κι έχει την ικανότητα να κρατάει σε χαμηλούς ρυθμούς την ένταση του σε όλες τις στιγμές! Δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του! Γι' αυτό κι έχει αυτή την έφεση να πετυχαίνει κρίσιμα καλάθια και να αποτελεί έναν πολύ αποτελεσματικό "crunch-time player", όπως λένε στην Αμερική! Δεν θα ξεχάσω ότι πολλές φορές, αρκετοί Ισραηλινοί βετεράνοι παίκτες του μιλούσαν "βρώμικα" στη διάρκεια του παιχνιδιού για να τον βγάλουν εκτός ρυθμού, αλλά ο ίδιος δεν έπαιρνε χαμπάρι από τέτοιου είδους τρικ, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για Αμερικανούς rookies στο επαγγελματικό μπάσκετ. Είναι πολύ δυνατός πνευματικά κι αυτό τον βοηθάει να αντιμετωπίζει την κάθε πρόκληση!», κατέληξε ο βοηθός προπονητής της Μακάμπι Ρισόν Λεζιόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα