Τάε κβον ντο: Αθλητής από το Ιράν «θυσίασε» τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες για συναθλητή του

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Ιρανός Μπακσί του τάε κβον ντο

bet365

Ο Μοχαμάντ Μπακσί από το Ιράν αποσύρθηκε από ημιτελικό σε γκραν σλαμ για να πάει συμπατριώτης του στον τελικό και να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δραματική εξέλιξη είχε το κινεζικό γκραν σλαμ στο τάε κβον ντο για δύο Ιρανούς αθλητές που διεκδικούσαν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην κατηγορία των -80 κιλών, το Νο10 του κόσμου Μεχράν Μπαρκονταρί,ο Μιρασέμ Χοσεϊνί και ο Μοχάμαντ Μπακσί, ήταν ανάμεσα στους 11 αθλητές που διεκδικούσαν το ένα και μοναδικό εισιτήριο.

Ο Μπαρκονταρί είχε θεωρητικά τις περισσότερες πιθανότητες αφού θα αγωνιζόταν απευθείας στα προημιτελικά, καθώς ο συναθλητής του, Αμπάσι Πούγια που θα ήταν και αντίπαλός του, αποσύρθηκε από τον αγώνα, μετά από απόφαση όμως των προπονητών του.

Οι άλλοι δύο Ιρανοί έφτασαν στα ημιτελικά, με τον Χοσεϊνό να χάνει από τον Ουζμπέκο Γιασούρμπεκ. Οι Μπαρκονταρί και Μπακτσί θα αγωνίζονταν μαζί, αλλά και πάλι με απόφαση των προπονητών, ο τελευταίος αποσύρθηκε ώστε να πάει στον τελικό ο Μπαρκονταρί, που είχε θεωρητικά περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Ουζμπέκο.
Ετσι κι έγινε καθώς πήρε το χρυσό και το εισιτήριο για το Παρίσι, με τον Μπακσί να δηλώνει περήφανος για την απόφαση που επάρθη, δείχνοντας πως μόνο κακία δεν κράτησε στους προπονητές του.

«Είμαστε ομάδα και είναι τιμή μου να θυσιάσω τις ελπίδες μου για να να κρατήσει το Ιράν το ένα εισιτήριο. Ηταν απόφαση των προπονητών και σίγουρα μια πολύ δύσκολα για μένα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Μεχράν για την πρόκριση» είπε ο Μπακσί που βρέθηκε σε αυτή την άβολη κατάσταση επειδή στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τον Σαλάεφ από το Ουζμπεκιστάν. «Αν με είχε κερδίσει, θα αποτελούσε πρόβλημα γιατί θα χάναμε πιθανότατα το εισιτήριο» πρόσθεσε ο αθλητής.

«Το Παρίσι τελείωσε για μένα. Εμαθα τα λάθη μου και συνεχίζω να προπονούμαι με το βλέμμα στο 2028, όπου θέλω να κάνω περήφανη τη χώρα μου» κατέληξε ο αθλητής.

 

Τελευταία Νέα