Παραμένει... ανήσυχος ο Ράφα Ναδάλ. Ο αριστερόχειρας Ισπανός ετοιμάζεται για την επιστροφή του στα κορτ, αλλά από τις δηλώσεις του φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.
"Με ενοχλεί ακόμα το γόνατο", είπε 26χρονος τενίστας, που την προσεχή εβδομάδα θα λάβει μέρος στο τουρνουά της Χιλής. "Ελπίζουμε ότι με τον καιρό οι πόνοι, οι οποίοι δεν με αφήνουν να κάνω σίγουρες κινήσεις, θα εξαφανιστούν και θα μπορέσω να αγωνιστώ όπως επιθυμώ. Τα μηνύματα είναι, πάντως, θετικά. Πέρασα πολλές ώρες στο γήπεδο, έπαιξα σετ (με Ρομπρέδο και Ράμος), όμως το να παίρνεις μέρος σε αγώνες είναι άλλη ιστορία, γιατί εκεί δεν κοντρολάρεις το σώμα σου, απαιτείς το μάξιμουμ".
Ο Ράφα επανέρχεται στη δράση μετά από περίπου επτά μήνες και όπως είναι φυσιολογικό νιώθει ανυπομονησία, αλλά και λίγο άγχος. "Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω πάλι σε τουρνουά, όμως το κάνω με μια αμφιβολία για το πώς θα ανταποκριθεί το γόνατό μου. Χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής και να δω αν αντέχω τον μέγιστο ανταγωνισμό".
Σε τι κατάσταση, όμως, βρίσκεται; "Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να φτάσω το επίπεδο του παρελθόντος. Δεν το σκέφτομαι. Αυτό που σκέφτομαι είναι να μην με πονάει το γόνατο. Αν δεν πονάω και καταφέρω να παίξω τέσσερα-πέντε τουρνουά στο χώμα, δεν βλέπω τον λόγο να μην επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο. Σήμερα δεν είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στο καλύτερό μου επίπεδο, αυτό είναι σίγουρο".
Ο Νταβίντ Φερέρ ξεπέρασε τον Ναδάλ στα rankings, αλλά ο ίδιος μάλλον δεν ασχολείται. "Εδώ και επτά μήνες δεν κοιτάω τη βαθμολογία. Ο Νταβίντ, πάντως, το άξιζε".
Η πρώτη εμφάνιση του Ράφα στη Χιλή θα γίνει την Τρίτη (5/2) στο διπλό με παρτενέρ τον Χουάν Μόνακο. Στο απλό θα αγωνιστεί την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα λάβει ακόμα μέρος τόσο στο τουρνουά του Σάο Πάολο (11/2), όσο και σε αυτό του Ακαπούλκο (25/2).