Μουράτογλου: «Ο Τζόκοβιτς κορυφαίος όλων των εποχών»

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Πάτρικ Μουράτογλου εξήγησε σε συνέντευξη γιατί ο Νόβακ Τζόκοβιτς θεωρεί πως είναι πλέον ο κορυφαίος τενίστας που έχει γνωρίσει το άθλημα.

Ο Πάτρικ Μουράτογλου μετά από μια ακόμη επική σεζόν του 36χρονου Νόβακ Τζόκοβιτς, θεωρεί πως το debate για τον κορυφαίο όλων των εποχών, έχει τελειώσει.

Για να επιχειρηματολογήσει μάλιστα, ανέφερε πως ο φετινός Τζόκοβιτς, ήταν καλύτερος κι από αυτόν του 2015 με τους 11 τίτλους, αλλά και του Φέντερερ που είδαμε την διετία 2017-19.
«Νομίζω ότι το μόνο debate που μπορούν να κάνουν οι φίλαθλοι τώρα είναι: ποιος είναι ο αγαπημένος μου τενίστας. Για τον καλύτερο όλων, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία. Είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς» είπε ο Μουράτογλου στο Tennis Majors.

«Ακούω συχνά ότι αυτά που έκανε ο Ρότζερ από το 2017 έως το 2019, είναι το ίδιο καλά με αυτά που κάνει ο Νόβακ σήμερα και πως ο Ρότζερ ήταν καλύτερος εκείνη τη διετία, από πριν. Όμως, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Ο Ρότζερ ήταν καλύτερος το 2018 σε σχέση με πριν, για έναν βασικό λόγο. Το backhand του. Πήρε μια σημαντική απόφαση και άρχισε να παίρνει νωρίτερα τη μπάλα στο backhand, πιο φλατ κι αυτό έκανε μεγάλη διαφορά. Αλλά τώρα, στα 36 και 37 του χρόνια, ο Ρότζερ δεν θα μπορούσε να κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα Grand Slam και να ήταν σταθερός όλη τη χρονιά. Δεν έγινε ποτέ αυτό. Η διαφορά είναι ότι ο Νόβακ είναι το ίδιο καλά σωματικά όπως όταν ήταν 26 ετών. Αυτό είναι μεγάλη διαφορά. Όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο σωματικά, μπορείς να είσαι συνεπής όλη τη χρονιά και να νικάς όλους τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο σε σταθερή βάση. Αυτή είναι μεγάλη διαφορά» πρόσθεσε ο Μουράτογλου.


 

Τελευταία Νέα