Τσιτσιπάς για Κύργιο: «Ο Νικ μπορεί να γίνει καλός προπονητής»

Κώστας Ευθυμιάδης
Τσιτσιπας, Κύργιος και Κοκκινάκης σε ελληνικό εστιατόριο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο περιθώριο της κλήρωσης του Davis Cup αναφέρθηκε στη συνάντηση με τους Κύργιο και Κοκκινάκη στη Μελβούρνη.

Κατά την διάρκεια του Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε συναντηθεί σε έξοδο με τον Νικ Κύργιο και τον Θανάση Κοκκινάκη.

Οι τρεις τους, όπως αποκάλυψε ο Στέφανος στο περιθώριο της κλήρωσης του Davis Cup, μίλησαν αρκετά για τένις και οι όποιες διαφορές υπήρχαν με τον Κύργιο… λύθηκαν.

«Μιλήσαμε αρκετά για τένις. Οταν γράψαμε team greece στα σόσιαλ, θα έλεγα ότι θα σκεφτόμουν περισσότερο να τους έχουμε για τα διπλά. Δεν έχω ξαναδεί ένα δίδυμο διπλού τόσο πορωμένους, και εκείνη τη μέρα σκέφτηκα πως θα είχε πολύ πλάκα να τους είχαμε στην Εθνική για τα διπλά, αλλά δε ξέρω πόσο χαρούμενος θα είναι ο Πέτρος γι’ αυτό» είπε αστειευόμενος ο Στέφανος, που ρωτήθηκε για τον Κύργιο ο οποίος είχε ρόλο σχολιαστή στη Μελβούρνη.

«Είναι από τους λίγους σχολιαστές που έχει τύχει να παίξει μ’ όλους αυτούς τους παίκτες. Καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι, γιατί έχει βρεθεί ενάντια στον Μεντβέντεφ, τον Ζβέρεφ, τον Ναδάλ, οπότε έχει μια δική του οπτική. Είναι επίσης ένας πολύ καλός προπονητής, μπορεί να γίνει. Μιλήσαμε γενικά για το τένις με τον Νικ, μ’ αρέσει πως βλέπει κάποια πράγματα και είναι πολύ απλός στις συμβουλές του. Φυσικά έχει και έναν δικό του τρόπο στο λέγειν, με τον οποίο εκφράζει κάποια πράγματα ξεχωριστά, και κυρίως για το τένις» πρόσθεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για το tie με την Ρουμανία, είπε:

«Δείχνουν πολύ καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής, είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ και να εκπροσωπώ την Ελλάδα, μ’ έναν διαφορετικό τρόπο θα έλεγα από ότι κάνω συνήθως στο Tour. Με την ομάδα έχουμε προετοιμαστεί καλά ώστε να ψάξουμε θετικά αποτελέσματα, νιώθω ότι είμαστε έτοιμοι και σίγουρα έχουμε αβαντάζ που παίζουμε σπίτι μας. Το στάδιο αυτό μοιάζει απολύτως τέλειο. Έχουμε περάσει σχεδόν μια εβδομάδα κάνοντας προπονήσεις, και σε γενικές γραμμές δεν έχουμε κάτι για να παραπονεθούμε. Το κλίμα είναι καλό, ξεχωρίζει από το παρελθόν, όπου νομίζαμε ότι είμαστε πιο ενωμένοι σε εκτός έδρας αγώνες, παρά εντός. Ένιωθα ότι είμασταν συνεχώς μαζί, όπως για παράδειγμα το tie με τις Φιλιππίνες που περάσαμε καταπληκτικά. Και κάτι το οποίο δεν υπήρξε στην ομάδα μας στο περασμένο tie με τη Σλοβακία ήταν ότι δεν είμασταν τόσο δεμένοι. Αυτό το νιώθω τελείως διαφορετικά τώρα, μένουμε στο ίδιο ξενοδοχείο, τρώμε όλα τα γεύματα μαζί, οπότε δεν έχει να κάνει τόσο πολύ on court, αλλά και off court»

 

Τελευταία Νέα