Ζόρικη πρεμιέρα για Ναδάλ

Gazzetta team
Ζόρικη πρεμιέρα για Ναδάλ
Πάτησε γκάζι όταν έπρεπε ο Ράφα Ναδάλ και με δύσκολη νίκη επί του Μαρθέλ Γκρανόγερς πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Paris Masters.

Ο αριστερόχειρας Ισπανός κέρδισε 7-5, 7-5 τον συμπατριώτη του και έκλεισε ενδιαφέρον ραντεβού με τον Γέρζι Γιάνοβιτς στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πολλοί θα περίμεναν μια συντριπτική επικράτηση του Ράφα, όμως ο Γκρανόγερς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και παίζοντας το θεαματικό τένις που τον χαρακτηρίζει (είναι και θέμα διπλού) ήταν κάτι παραπάνω από αξιόμαχος αντίπαλος.

Ο Ράφα, όμως, είναι winner και ξεπέρασε έστω και με ζόρι το υψηλό εμπόδιο που βρέθηκε μπροστά του. Έκανε το πρώτο του μπρέικ στο ενδέκατο γκέιμ (6-5) και παρότι απειλήθηκε στη συνέχεια (30-40) κατάφερε να φτάσει στο 1-0, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη του.

Ο Γκρανόγερς συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο σετ, όμως λύγισε και πάλι την πιο κρίσιμη στιγμή! Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο με σούπερ απόδοση έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του στο 5-5 και σέρβιρε αμέσως μετά με επιτυχία για την 69η νίκη του τη φετινή σεζόν. Χρειάστηκε έντονη προσπάθεια 102 λεπτών!

Μέτριο, λοιπόν, το ξεκίνημα το Ράφα στο Παρίσι, αλλά μην ξεχνάμε ότι τα indoor τουρνουά δεν ήταν και ποτέ τα... αγαπημένα του. Θυμίζουμε ότι κυνηγάει τον πρώτο του τίτλο στη γαλλική πρωτεύουσα και το ρεκόρ των έξι Masters σε μία σεζόν. Αν, πάντως, δεν προχωρήσει στη διοργάνωση κινδυνεύει να χάσει (έστω και προσωρινά) το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα