Ντίαζ Ακόστα - Τσιτσιπάς 1-2: Πέρασε τη στενωπό και ημιτελικά στη Βαρκελώνη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσωσε δύο match point και τελικά δεν είπε «όχι» στα δώρα του Φακούντο Ντίαζ Ακόστα στο tie break, επικράτησε με 4-6, 6-3, 7-6(8) και προκρίθηκε στα ημιτελικά στο 500άρι χωμάτινο τουρνουά στη Βαρκελώνη.

Σε ένα τρίτο σετ γεμάτο συγκινήσεις και με εξέλιξη θρίλερ ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Φακούντο Ντίαζ Ακόστα με 4-6, 6-3, 7-6(8) εξασφαλίζοντας την συνέχεια της παρουσίας του στο 500άρι τουρνουά της Βαρκελώνης.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που αντιμετώπιζε για πρώτη φορά, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε την ανατροπή για να περάσει στα ημιτελικά και το Σάββατο (20/4) γύρω στις 17:00 να αντιμετωπίσει τον νικητή του τελευταίου προημιτελικού ανάμεσα στον Γάλλο, Αρτούρ Φις και τον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς. Ο Τσιτσιπάς πέτυχε την 9η σερί του νίκη σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε ντέρμπι στο 3ο σετ απέναντι στον 23χρονο αριστερόχειρα από την Αργεντινή.


Στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου (20/4, 14:30) ο Κάσπερ Ρουντ θα αντιμετωπίσει τον Τόμας Ετσεβερί. Ο Ρουντ επικράτησε επί του Ματέο Αρνάλντι με 6-4, 6-3 και έφθασε στο 24 σερί νίκες στη σεζόν, όταν κατακτά το 1ο σετ. Ο Ετσεβερί εξασφάλισε την πρόκριση απέναντι στον Κάμερον Νόρι νικώντας με 7-6(4), 7-6(1)


Ανατροπή στην ανατροπή και 0-1

Ο Τσιτσιπάς άρχισε τον αγώνα με love game, ενώ με άνεση κατέκτησε και ο Ντίαζ Ακόστα το πρώτο δικό του service game.

O Αργεντινός προηγήθηκε 15-40 στο 3ο game και με το άστοχο drορ shοt από τον Τσιτσιπά πέτυχε το break για το 2-1 και αμέσως μετά έχοντας love game, προηγήθηκε με 3-1.

Οι ισορροπίες στο σετ αποκαταστάθηκαν άμεσα, ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-2 και αμέσως μετά δημιούργησε τις δικές του πρώτες ευκαιρίες για break, 15-40, στη δεύτερη πίεσε τον Ντίαζ Ακόστα, που υποχρεώθηκε σε άστοχη επιστροφή (3-3).

Έστω και αν το διαφανόμενο love game, έγινε 40-30, το λάθος από τον Ντίαζ Ακόστα τελείωσε το game υπέρ του Τσιτσιπά, που πήρε ξανά την πρωτοπορία με 4-3.
Όμως ακολούθησε νέα ανατροπή. Ο Ντίαζ Ακόστα με love game ισοφάρισε σε 4-4, με winner έφθασε στο 30-40 και αμέσως πέτυχε το break για το 5-4 και σερβίροντας για το σετ δημιούργησε διπλό set point, και με το 12ο αβίαστο λάθος από τον Τσιτσιπά, κατέκτησε το σετ με 6-4.

Με άνεση ο Τσιτσιπάς το 1-1

O Τσιτσιπάς χωρίς προβλήματα προηγήθηκε 1-0 και 2-1, με τον Ντίαζ Ακόστα να απαντά με διαδοχικά love game για το 2-2. Με love game ο Τσιτσιπάς έκανε το 3-2 και παίζοντας -για πρώτη φορά στον αγώνα- κυριαρχικό παιχνίδι με break ξέφυγε με 4-2.

Δείχνοντας να βρίσκει ρυθμό, με νέο love game προηγήθηκε με 5-2 και στο 9ο game σερβίροντας για το σετ, με νέο love game το κατέκτησε με 6-3.

Ο ένας προσέφερε «δώρα» στον άλλον

Ο Ντίαζ Ακόστα πήρε την πρωτοπορία στο 3ο σετ, όμως ο Τσιτσιπάς αφού αρχικά έκανε το 1-1, προηγήθηκε με 15-40, αρχικά βιάστηκε με το forehand στην ευθεία, όμως το αβίαστο λάθος από τον Αργεντινό έφερε το 3ο break στον αγώνα για το προσπέρασμα με 2-1.

Ο Ντίαζ Ακόστα προσπάθησε να απειλήσει στο 4ο game, όμως ο Τσιτσιπάς παίζοντας επιθετικά τον κρίσιμο πόντο το κατέκτησε για το 3-1.

Όμως τα δεδεμένα άλλαξαν ξανά. Μετά το love game από τον Αργεντινό (3-2), ο Τσιτσιπάς με αποτυχημένο drop shot και forehand βρέθηκε στο 15-40, δεν απέφυγε το break με τον Ντίαζ Ακόστα να ισοφαρίζει σε 3-3 και ο Αργεντινός διατηρώντας το σερβίς του έκανε το 4-3.

Μάχη έγινε στο επόμενο game, o Τσιτσιπάς βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπος με break point, όμως είχε τις λύσεις για το 4-4.

Και όχι απλά αυτό, μετά ήταν η σειρά για τον Αργεντινό να βρεθεί στο 15-40, στην πρώτη περίπτωση είχε winner, στη δεύτερη αβίαστο λάθος, break o Τσιτσιπάς για το 5-4, που σέρβιρε για την τελική νίκη.

Ομως με δύο διπλά λάθη έδωσε τη δυνατότητα στον Ντίαζ Ακόστα να έχει διπλό break point (15-40), με τον Αργεντινό να λέει «ευχαριστώ» στα δώρα για το 5-5.

Ο Ντίαζ Ακόστα έχοντας την ψυχραιμία προσπέρασε με 6-5 και στο 12ο game ο Τσιτσιπάς με το 7ο διπλό λάθος στον αγώνα πρόσφερε match point στον Nτίαζ Ακόστα, όμως μπόρεσε να βγει από τη δύσκολη θέση για το 6-6 και το tie break.

Εκεί ο Ντίαζ Ακόστα προηγήθηκε με 5-2, έχοντας και τη σειρά να σερβίρει. Ο Αργεντινός άρχισε να προσφέρει τα δικά του δώρα, το πρώτο με διπλό λάθος για το 5-4.

Μετά το θρίλερ κορυφώθηκε: Ο Τσιτσιπάς σερβίροντας έφθασε στο 6-5 και σε δικό του match point, ο Ντίαζ Ακόστα προσπέρασε με 7-6 για τo 2ο match point, με την... μπίλια να γυρίζει ξανά στην πλευρά Τσιτσιπά για το 8-7 και το 2ο δικό του match point.

O Aκόστα με winner ισοφάρισε 8-8, αλλά ήρθε νέο διπλό λάθος από τον Αργεντινό, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει 3ο match point (9-8), να σερβίρει τον Ντίαζ Ακόστα να κάνει το αβίαστο λάθος, για να έρθει η κατάκτηση του σετ με 7-6(8) για τον Ελληνα παίκτη και η πρόκριση έπειτα από δύο ώρες και 32 λεπτά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα