Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός έβαλε «στοπ» στο σερί του Στέφανου

O Κάσπερ Ρουντ σταμάτησε το σερί νικών του Στέφανου Τσιτσιπά, στον τελικό του Barcelona Open και κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας με 7-5, 6-3 του Έλληνα τενίστα.

Άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στο Masters του Μόντε Κάρλο πήρε ο Κάσπερ Ρουντ από τον Στέφανο Τσιτσιπά. O Νορβηγός τενίσας πήρε τη νίκη επί του Νο.7 στον κόσμο με 7-5, 6-3 και κατέκτησε τον τίτλο στο Barcelona Open.

Αυτός ήταν ο 11ος χαμένος τελικός του Στέφανου Τσιτσιπά και ο τέταρτος χαμένος στο τουρνουά της Βαρκελώνης. Από την άλλη, ο Κάσπερ Ρουντ μετά τη σημερινή επικράτηση κατάφερε να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας, μιας και ο Νορβηγός είχε πανηγυρίσει μέχρι τώρα μόνο τίτλους σε 250άρια τουρνουά της ATP.

Δύο breaks έδωσαν το προβάδισμα στον Ρουντ

Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος με break στο πρώτο game και hold στο δεύτερο έκανε το 2-0. Ο Κάσπερ Ρουντ κράτησε το δικό του σερβίς στη συνέχεια και προσπάθησε να βρει το δρόμο για να πάρει πίσω το break του Έλληνα. Στο 5ο game ο Νορβηγός βρέθηκε με διπλό break point και με τον Τσιτσιπά να σβήνει το πρώτο κατάφερε να κάνει το break back, ισορροπώντας το σετ (3-3).

Ο Ρουντ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα (4-3) και ν' αναγκάσει τον Τσιτσιπά να σερβίρει δύο φορές για να μείνει στο σετ. Ο Έλληνας την πρώτη φορά ήταν άρτιος κάνοντας το 5-5, ενώ την δεύτερη φορά είδε τον αντίπαλο του να φτάνει σε διπλό set point το οποίο εκμεταλλεύτηκε για να πάρει προβάδισμα στον τελικό.

Το μομέντουμ του Ρουντ... κατάπιε τον Στέφανο

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Ρουντ να διατηρεί το σερβίς του με δύο άνετα service games (2-1). O ρυθμός του Νορβηγού ήταν εξαιρετικός, με τον Τσιτσιπά να μην μπορεί αν βρει λύσεις. Μάλιστα, στο 4ο game ο Ρουντ κατάφερε να κάνει love game στο σερβίς του Έλληνα και να κάνει το break, το οποίο εκμεταλλεύτηκε με ένα hold για το 4-1 στα games.

O Στέφανος Τσιτσιπάς στα σερβίς του Ρουντ δεν κατάφερε να βρει λύσεις και το μόνο που κατάφερε ήταν απλά να διατηρήσει τα δικά τους έως το τέλος του ματς. Ο Ρουντ κατέκτησε το σετ με 6-3, πανηγυρίζοντας τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα