Ναδάλ: «Αν είμαι σε αυτή την κατάσταση δεν θα παίξω στο Roland Garros»

Newsroom
rafa_nadal
O Ράφα Ναδά, πριν την έναρξη των υποχρεώσεών του στο τουρνουά της Μαδρίτης, αποκάλυψε πως αν δεν βελτιώσει την αγωνιστική του κατάσταση δεν θα λάβει μέρος στο Roland Garros.

Λίγο πριν την 20η πρεμιέρα του στο Mutua Madrid Open ο Ράφα Ναδάλ έκανε ξεκάθαρο πως δεν είναι ευχαριστημένος με το αγωνιστικό του επίπεδο, τονίζοντας πως αν δεν βελτιωθεί η συμμετοχή του στο γαλλικό Grand Slam είναι απίθανη.

Αρχικά ο Ισπανός τενίστας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσία του στο ισπανικό Masters λέγοντας πως ανυπομονεί να αγωνιστεί ξανά, υπογραμμίζοντας πως δεν βρίσκεται στο 100%.

Μάλιστα, έκανε σαφές πως θα συμμετάσχει για τελευταία φορά στο εν λόγω τουρνουά, σχολιάζοντας παράλληλα τον αντίπαλο που θα βρει στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Ο Ισπανός, ο οποίος πρόσφατα επισημοποίησε τη συμμετοχή του στο Laver Cup, την ερώτηση για το Roland Garros απάντησε πως δεν είναι σίγουρη, τονίζοντας πως θέλει να προτετοιμαστεί κατάλληλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δηλώσεις του Ναδάλ

Για τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Μαδρίτης:

«Το να παίζω στη Μαδρίτη ήταν πάντα πολύ ωραίο συναίσθημα για μένα. Η υποστήριξη που έλαβα εδώ δεν νομίζω να την πήρα πουθενά αλλού στον κόσμο. Ανυπομονώ να παίξω ξανά εδώ».

Για την αγωνιστική του κατάσταση:

«Δεν νομίζω ότι είμαι έτοιμος 100%, αλλά είμαι έτοιμος να βγω έξω και να παίξω αύριο και για μένα το σημαντικό είναι ότι μπορώ να το κάνω. Το να παίξω εδώ για τελευταία φορά σημαίνει πολλά. Τουλάχιστον θα απολαύσω ξανά αυτό το γήπεδο όπου έχω ζήσει τόσο όμορφες στιγμές».

Για τον αντίπαλό του:

«Δεν τον έχω δει να παίζει. Είναι μεγάλη η διαφορά ηλικίας. Νέοι παίκτες, με πολλές δυνατότητες. Στο τέλος αυτό που ελπίζω είναι να πάω εκεί έξω και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Να προσπαθήσω να απολαύσω τις τελευταίες στιγμές εδώ και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα δούμε πως θα είμαι. Ελπίζω να είμαι αρκετά ανταγωνιστικός».

Για το Roland Garros:

«Το ιδανικό θα ήταν να μπορώ να παίξω. Αυτό θα ήταν το θετικό. Το θέμα είναι ότι είναι δύσκολο. Τα συναισθήματα της εβδομάδας δεν ήταν τέλεια και με τη νοοτροπία που έχω ίσως δεν θα έβγαινα να παίξω αν ξεκινούσε αύριο. Ωστόσο, στη Μαδρίτη υπάρχουν πολλά πράγματα, όσον αφορά το συναισθηματικό κομμάτι και με οδήγησαν να παίξω για καθαρά προσωπικούς λόγους.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί τις επόμενες 3 εβδομάδες. Θα παλέψω και θα κάνω πράγματα που πιστεύω ότι πρέπει να κάνω για να προσπαθήσω να παίξω στο Παρίσι. Δεν πρόκειται να παίξω στο Παρίσι όπως είμαι σήμερα. Δεν θα έβγαινα αύριο στο court, αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα παίξω στο Παρίσι μόνο αν δω τον εαυτό μου αρκετά ικανό για να αγωνιστώ καλά. Αν όχι δεν βλέπω το νόημα.

Ο κόσμος δεν τελειώνει στο Roland Garros, αν και ήταν το πιο σημαντικό τουρνουά της καριέρας μου, δεν σημαίνει ότι αν δεν παίξω στο Roland Garros όλα θα τελειώσουν εκεί. Υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όμως δεν πρόκειται να κάνω τίποτα περισσότερο αυτή τη στιγμή από ό,τι μπορώ να κάνω».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ATP Τελευταία Νέα