Τσιτσιπάς: «Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος γι' αυτό το ματς»

Newsroom
tsitsipas_monte_carlo24
Την υπεροχή του Τιάγκο Μοντέιρο παραδέχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος τόνισε πως δεν ήταν προετοιμασμένος στον μέγιστο βαθμό για την πρεμιέρα του στο τουρνουά της Μαδρίτης.

Στο πολύ καλό παιχνίδι του Τιάγκο Μοντέιρο, μετά την ήττα του για τον δεύτερο γύρο του Mutua Madrid Open, στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τονίζοντας πως ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι.

Ο Έλληνας Νο.7 του κόσμου, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο και τη συμμετοχή στον τελικό της Βαρκελώνης είπε πρόωρο «αντίο» στο Masters της Μαδρίτης και πλέον θα προτοιμαστεί για το 1000άρι τουρνουά της Ρώμης.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά

«Είχα έναν πολύ καλό αντίπαλο στην άλλη πλευρά του φιλέ. Έβγαλε υπέροχα χτυπήματα και με τιμώρησε κάθε φορά που έπαιξα ρηχά. Δεν κατάφερα να παίξω με βάθος. Έπαιξε πολύ επιθετικά, πολύ επίμονα, με πολύ υψηλό ποσοστό πρώτων σερβίς. Ένιωθα εκτός ρυθμού στις επιστροφές σε όλο το παιχνίδι, χωρίς ισορροπία, το σώμα μου πήγαινε παντού».

Για το αν κρατάει κάτι από το ματς με τον Μοντέιρο:

«Εστιάζω μόνο στις ομορφιές της ζωής. Το τένις είναι εκεί. Παίζω τένις κάθε μέρα. Νιώθω ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να βγω στο γήπεδο και να παίξω. Θα υπάρξουν πολλές μέρες όπως αυτή, ελπίζω, στο επόμενα 15 χρόνια στην καριέρα μου. Δεν είναι υπέροχο συναίσθημα, αυτό είναι σίγουρο, αλλά πρέπει να το αποδεχτώ και να προχωρήσω. Έχω κάνει κάποια λάθη. Ίσως δεν ήμουν 100% προετοιμασμένος για αυτό το ματς και ο αντίπαλός μου ήταν. Για το λόγο αυτό πήρε τη νίκη. Οι αισθήσεις του ήταν πιο παρούσες και επικράτησε. Αυτό που κρατάω είναι ότι είδα κάποιες βελτιώσεις κατά τη διάρκεια του ματς. Ήρθαν αρκετά αργά, αλλά πρέπει να τις καταλάβω και να τις σκεφτώ την επόμενη φορά που θα πάω στο γήπεδο εναντίον ενός αντιπάλου που θέλει πολύ να με κερδίσει, ο οποίος έχει παίξει πολλά Challengers τους τελευταίους μήνες. Αυτός είναι ο τύπος του αντιπάλου κόντρα στον οποίο πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός. Πρέπει να συνεχίσω με την ταπεινότητα που έχω δείξει τις τελευταίες εβδομάδες και να επικεντρωθώ στη διαδικασία που έρχεται μαζί με το άθλημά μας».

 

ATP Τελευταία Νέα