Τζόκοβιτς: Δεν απέκλεισε τη σκέψη να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028

djokovicniovak
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς το 2028 θα είναι 41 ετών, όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες, 20 χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίνο!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028, όταν θα έχει γίνει 41 ετών.

Ο Σέρβος, σε δηλώσεις του από το Indian Wells αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας: «Όλα είναι πιθανά, θα δούμε. Οι Ολυμπιακοί του Λος Άντζελες είναι πολύ μακριά. Η σκέψη και μόνο με ενθουσιάζει, λατρεύω να παίζω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά όπως ξέρουμε γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν μπορώ ακόμα να δεσμευτώ σε κάτι τέτοιο.

Θα το πάω χρόνο με το χρόνο, θα βλέπω πώς είναι το σώμα μου και πόσο αφοσιωμένος θα είμαι, πόσο κίνητρο θα έχω για να συνεχίσω να κάνω καθημερινά αυτό που κάνω στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Γίνεται όλο και δυσκολότερο, αλλά ακόμα αγαπώ αυτό το άθλημα, ακόμα αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και ακόμα είμαι στο νούμερο ένα».

Από το Πεκίνο, μέχρι το Τόκιο

Ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, νικώντας τον Τζέιμς Μπλέικ με 6-3, 7-6. Στον ημιτελικό είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ με 4-6, 6-1, 4-6.

Στο Λονδίνο το 2012 ηττήθηκε στο παιχνίδι του χάλκινου μεταλλίου από τον Χουάν Μάρτιν ντελ Πότρο με 7-5, 6-4, με τον Αργεντινό να τον νικά και στον 1ο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 με 7-5, 7-6.

Τέλος, στο Τόκιο ο Τζόκοβιτς έμεινε εκτός βάθρου, στα ημιτελικά ηττήθηκε από τον μετέπειτα ολυμπιονίκη, Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-1, 3-6, 1-6 και στο παιχνίδι για το χάλκινο μετάλλιο από τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα με 4-6, 7-6, 3-6.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα