Σάκκαρη - Βέκιτς 0-2: Οι λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά και άφησαν εκτός τελικού την Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη δεν έκλεισε κρίσιμα service games στο ματς, με αποτέλεσμα να χάσει την πρόκριση στον τελικό του Βερολίνου από την Ντόβα Βέκιτς με 6-4, 7-6 μετά από δύο ώρες και 16 λεπτά.

Αλλη μία χαμένη ευκαιρία για την Μαρία Σάκκαρη να πάει σε τελικό φέτος στο Τour.

Εχασε στον ημιτελικό του Βερολίνου από την Ντόνα Βέκιτς με 6-4, 7-6 (8) σε ένα πολύ κλειστό ματς, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Πλέον μετράει 0-5 φέτος σε ημιτελικούς και εστιάζει το βλέμμα της στο Ιστμπουρν, στο τελευταίο τεστ πριν το Wimbledon.

Το πρώτο σετ χάθηκε από δύο παράγοντες για την Σάκκαρη: το υπέρ της 40-0 στο σερβίς της στο 3-3, το οποίο μετατράπηκε σε break για την Κροάτισσα και το ότι είχε 1/6 break points, χάνοντας τέσσερα στο 4-5 της Βέκιτς. Ηταν ένα ισορροπημένο σετ (14-14 αβίαστα, 15-14 winners) που ουσιαστικά χάθηκε σε αυτούς τους δύο παράγοντες.

Στο δεύτερο βρέθηκε μπροστά με 5-3, σέρβιρε για την ισοφάριση και έκανε αρκετά λάθη, δίνοντας το break στην Βέκιτς, η οποία πήρε και το ματς στο tie break....

H Σάκκαρη είχε 5 άσους στο ματς, περισσότερους winners (35-28), σχεδόν ίδια αβίαστα λάθη (32-31), αλλά περισσότερα υπό πίεση (34-26). Ιδιαίτερη σημασία έχει πως μόνο δύο από τα games που σέρβιρε, δεν έφτασαν στο 40-40...

Η Σάκκαρη πλήρωσε την ανατροπή στο 7ο game και τα χαμένα break points

Με δυσκολία κι αφού έσβησε δύο break point κράτησε το σερβίς της στο πρώτο game του ματς η Σάκκαρη. Σε break point έφτασε και η Μαρία μετά από ένα υπέροχο ράλι, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και η Βέκιτς ισοφάρισε σε 1-1.

H Κροάτισσα βρέθηκε ξανά με διπλό break point όμως και πάλι η Σάκκαρη όχι μόνο αντέδρασε σωστά, αλλά με εξαιρετικό σερβίς και σπουδαία χτυπήματα με το φόρχαντ, γύρισε το game και έκανε το υπέρ της 2-1.

Μετά το 2-2 η Βέκιτς για άλλη μία φορά βρήκε break point στο σερβίς της Σάκκαρη και δεν το άφησε να πάει χαμένο, αφού έβγαλε εξαιρετική επιστροφή και ανάγκασε την Ελληνίδα σε λάθος.

Η Βέκιτς προηγήθηκε και 40-15 στο σερβίς της, αλλά εκεί η Σάκκαρη έκανε μία καλή ανατροπή. Πήρε 4 συνεχόμενους πόντους και με winner πήρε πίσω το break, φτάνοντας στη συνέχεια στο 40-0 στο σερβίς της. Ομως όχι μόνο δεν έκλεισε το game, αλλά η Βέκιτς της πήρε σερί πόντους και έφτασε σε ένα απίστευτο break παίρνοντας ξανά προβάδισμα!

Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και έστειλε την Σάκκαρη να σερβίρει για να μείνει στο σετ, κάτι που έκανε εύκολα για πρώτη φορά στο ματς, χάρη στο σερβίς της.

Η Βέκιτς πήγε να σερβίρει για να κλείσει το σετ, όμως είδε μία Σάκκαρη να μην τα παρατά και να φτάνει σε τρία break point (το τρίτο από διπλό λάθος της Βέκιτς).
Δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα και είδε την Βέκιτς να φτάνει σε set point, όμως με την σειρά της αντέδρασε και το έσβησε. Τελικά, μετά από άλλο ένα χαμένο break point, η Βέκιτς πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους και έκλεισε το σετ.

Το δεύτερο σετ

Με έναν winner πήρε δύσκολα το πρώτο game στο δεύτερο σετ, αλλά έκανε… ορειρεμένο δεύτερο game στο σερβίς της Βέκιτς, αφού με επιστροφές… φαρμάκι της έσπασε με 0 το σερβίς. Ούτε εκεί όμως κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, αφού πέταξε δύο ευκαιρίες να κλείσει το σερβίς της και η Κροάτισσα της έκανε το break μειώνοντας σε 2-1.

Η Μαρία παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να βρει τρεις ευκαιρίες για break όμως η Βέκιτς τις έσβησε όλες με το εξαιρετικό της σερβίς και ισοφάρισε σε 2-2, με την Σάκκαρη έστω και δύσκολα για άλλη μία φορά, να κρατά το σερβίς της και το προβάδισμα με 3-2.

Με την βοήθεια του φιλέ η Βέκιτς έφτασε στο 3-3 και στη συνέχεια από το 30-0 κάτω έφτασε σε break point, το οποίο έσβησε η Σάκκαρη και τελικά κράτησε και το προβάδισμα με 4-3.
Αμέσως μετά έφτασε σε break και σέρβιρε για το σετ, όμως εκεί άρχισε τα λάθη και η Βέκιτς μείωσε σε 5-4. Το 5-5 ήρθε για την Βέκιτς, με την Μαρία να κάνει το καλύτερό της game αμέσως μετά, καθώς το πήρε χωρίς να χάσει πόντο. Εστειλε την Βέκιτς να σερβίρει για να μείνει στο σετ με την Κροάτισσα να το στέλνει στο tie break.

Εκεί η Βέκιτς άρχισε με μίνι break και από ένα κακό λάθος σε εύκολο βολέ της Μαρίας, έφτασε στο 3-0. Η Σάκκαρη μείωσε με ένα μπάκχαντ κι ένα άσο και πριν το change πήρε πίσω το μίνι break ισοφαρίζοντας σε 3-3. Πέρασε με άσο μπροστά με 5-4, αλλά η Βέκιτς έφτασε σε match point (6-5). Η Μαρία το έσβησε όπως και το επόμενο στο σερβίς της αντιπάλου της, ενώ για ένα... χιλιοστό γλίτωσε και στο τρίτο match point.

Ομως η Κροάτισσα έκανε εκ νέου μίνι break , σέρβιρε και έκλεισε το tie break στο 10-8.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα