Ανατροπή και πρόκριση για την Σάκκαρη στον τρίτο γύρο του Σινσινάτι

Βασίλης Τσίγκας
Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε ζωντανή στο θρίλερ των 2 ωρών και 19 λεπτών κόντρα στην Σοράνα Κιρστέα και επικράτησε με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 7-5) για την πρόκριση στο τρίτο γύρο του τουρνουά στο Σινσινάτι.

Παρά το ότι δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στο Νο. 31 της παγκόσμιας κατάταξης, η Ελληνίδα τενίστρια άφησε πίσω της την ψυχρολουσία του Μόντρεαλ και με ανατροπή πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Μούχοβα η οποία επικράτησε με 6-3, 3-6, 6-3 της Πέτρα Μάρτιτς.

Παγωμένο ξεκίνημα

Η Σάκκαρη άργησε πολύ να μπει στο παιχνίδι και το πλήρωσε αυτό με δύο γρήγορα break points από την Κιρστέα, που βρέθηκε σχετικά εύκολα στο 4-0 υπέρ της. Η Μαρία είχε πολλά αβίαστα λάθη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημά της ήταν το πόσο έκανε… εύκολη τη ζωή της Ρουμάνας στα service game της, με την Κιρστέα να μετράει ένα εντυπωσιακό 83% στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service της.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Σάκκαρη δεν έφτασε ποτέ σε break point στο πρώτο σετ, με την Κιρστέα, μετά το γρήγορο 4-0, να αρκείται απλά στο να σερβίρει καλά με τέσσερις άσους για το 1-0 σε 28 λεπτά.

Γύρισε ο διακόπτης

Ό,τι δεν έκανε στο πρώτο σετ η Σάκκαρη, το πέτυχε και με χαρακτηριστική ευκολία στις αρχές του δεύτερου. Η Ελληνίδα τενίστρια πλήρωσε την Κιρστέα με το ίδιο νόμισμα και με δύο γρήγορα breaks έφτασε στο 4-0, βελτιώνοντας κατακόρυφα την απόδοσή της.

Κι εκεί που έδειχνε πως έλεγχει το σετ η Μαρία, η Κιρστέα βρήκε τον τρόπο να κάνει δύο breaks και να μειώσει σε 4-3, με την Σάκκαρη να βγάζει για μία ακόμη φορά αρκετό εκνευρισμό στο κορτ. Παρόλα αυτά, το μομέντουμ δεν… γύρισε και η Μαρία έκανε το τρίτο break της στο δεύτερο σετ για το 5-3 και στο service game της που ακολούθησε, έσωσε πέντε (!) break points για να ισοφαρίσει τα σετ σε 1-1.

Νίκη στις λεπτομέρειες

Σε αντίθεση με τα πρώτα δύο σετ, οι δύο τενίστριες έδωσαν βάρος στα σερβίς τους στο τρίτο και καθοριστικό και είναι χαρακτηριστικό πως τα πρώτα break points τα είχε η Σάκκαρη στο 4-4, σε ένα game με επτά deuces και την Κριστέα να το κερδίζει δύσκολα για το 5-4.

Η Μαρία όμως είχε δείξει πως έχει τις δυνάμεις να κυνηγήσει μέχρι το τέλος τη νίκη και μετά το εύκολο 5-5, πίεσε ξανά στο service game της Ρουμάνας για να βρει το break που θα της έδινε τη νίκη. Όπως κι έγινε, για το 6-5 της Ελληνίδας, που στο κρίσιμο σημείο είχε την συγκέντρωση να βρει τα χτυπήματα που έπρεπε για να πάρει το πλεονέκτημα που της έδωσε και τη νίκη εν τέλει, αφού κράτησε εύκολα το σερβίς της για το 7-5.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα