Stuttgart Open: Το σήκωσε μέσα σε 70 λεπτά η Ριμπάκινα

Newsroom
rybakina_stuttgart24
Η Έλενα Ριμπάκινα κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, επικρατώντας με 6-2, 6-2 της Μάρτα Κόστιουκ στον τελικό της διοργάνωσης, για να προσθέσει τον τρίτο της τίτλο μέσα στο 2024.

Η Έλενα Ριμπάκινα, μετά το... σπάσιμο του αήττητου της Ίγκα Σβιόντεκ, πήρε straight sets νίκη στον τελικό του Stuttgart Open με 6-2, 6-2 κόντρα στην Μάρτα Κόστιουκ και κατέκτησε τον τίτλο στο γερμανικό τουρνουά μέσα σε 70 λεπτά.

Η τενίστρια από το Καζακστάν σέρβιρε με 64% στο ματς, κερδίζοντας του 30 από τους 37 πόντους στο πρώτο της σερβίς (81%). Μάλιστα κατάφερε να κάνει break τέσσερις από τις έξι φορές που είχε την ευκαιρία.

Το πρώτο break ήρθε στο πρώτο game του παιχνιδιού, για να κάνει το 2-0 στη συνέχεια με δύσκολο hold. H Κόστιουκ μείωσε σε 2-1, με την Ριμπάκινα να κάνει ένα σερί 3-1 στα games για το 5-2. Με love game η Καζάκα πήρε προβάδισμα στον τελικό.

Όπως και στο 1ο set, έτσι και στο 2ο η Ριμπάκινα ξεκίνησε με break (1-0) και hold (2-0), με την Κόστιουκ να προσπαθεί να το πάρει πίσω στο 6ο game, αλλά η Ριμπάκινα έσβησε και τα 3 break-points φτάνοντας σε ένα κρίσιμο hold (4-2).

Στη συνέχεια η Ριμπάκινα βρήκε και 4ο break παίρνοντας προβάδισμα με 5-2 και σφράγισε τη νίκη και τον τίτλο στο σερβίς της μετά από 4 match points.

Ριμπάκινα - Κόστιουκ 2-0: Τα highlights

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

WTA Τελευταία Νέα