Στέφενς - Σάκκαρη 0-2: Νίκη - πρόκριση χωρίς να... ιδρώσει

Δημήτρης Μύτικας
Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις η Σάκκαρη και με νίκη επί της Σλόαν Στέφενς με 6-1, 6-3 πήρε την πρόκριση στην φάση των "16" του Mutua Madrid Open.

Παίζοντας αμέσως μετά το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά, η Μαρία Σάκκαρη μέτρησε τη δεύτερη σερί της νίκη, επικρατώντας με 6-1, 6-3 της Σλόαν Στέφενς για να πάρει την πρόκριση στην φάση των "16" του τουρνουά της Μαδρίτης. Εκεί, η Ελληνίδα θ' αντιμετωπίσει τη νικήτρια από το ζευγάρια Χαντάντ Μάια - Ναβάρο.

«Καθάρισε» σε λιγότερο από μισή ώρα

Το πρώτο σετ μετετράπη από την Σάκκαρη σε παράσταση για έναν ρόλο. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε καλό ποσοστό στο σερβίς της (52%), η Ελληνίδα ήταν εξαιρετική πίσω από το δεύτερο στο οποίο κέρδισε τους οκτώ από τους δέκα πόντους.

Η Σάκκαρη στην έναρξη του ματς είδε την Στέφενς να ισοφαρίζει σε 1-1, για να ξεκινήσει την παρατεταμένη επίθεσή της. Η 28χρονη αθλήτρια έκανε ένα σερί πέντε games, κάνοντας δύο breaks, και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πήρε το προβάδισμα στον αγώνα με 6-1.

Ανέβασε ρυθμό η Στέφενς, κανένα πρόβλημα για την Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη με φόρα από το πρώτο σετ πραγματοποίησε το break στην αρχή του δεύτερου σετ, ωστόσο είδε την Αμερικανίδα αντίπαλό της να κάνει το break back. Μάλιστα, η Στέφενς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα για το πρώτη φορά στο ματς (2-1), το οποίο διατήρησε για ακόμη δύο games (3-2).

Σε εκείνο το σημείο η Ελληνίδα, αρχικά ισοφάρισε (3-3) και στη συνέχεια έκανε το break για να πάρει κεφάλι στο σκορ του σετ (4-3). Μετά την αλλαγή πλευράς, η 28χρονη ήταν καταιγιστική κόντρα στην Στέφενς και με ακόμη δύο κερδισμένα games, συμπεριλαμβανομένου ενός break, τελείωσε το σετ (6-3) και την υπόθεση πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα