Σβιόντεκ: «Θα χάναμε αν αντιμετωπίζαμε έναν άνδρα, αλλά και το γυναικείο tour έχει σπουδαία ματς»

Newsroom
swiatek_madrid24
Την άποψη ότι το γυναικείο tour έχει εξίσου σπουδαία ματς τόνισε η Ίγκα Σβιόντεκ στην συνέντευξη Τύπου, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο τουρνουά της Μαδρίτης.

Μετά την ατάκα «Ποιος θα πει τώρα ότι το γυναικείο τένις είναι βαρετό;» στις on court δηλώσεις, η Ίγκα Σβιόντεκ έκανε ξεκάθαρο πως το γυναικείο tour έχει σπουδαία ματς.

Πιο συγκεκριμένα η Πολωνή τενίστρια, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι το επίπεδο στο γυναικείο τένις μπορεί να είναι καλύτερο από το ανδρικό, απάντησε πως δεν είναι σωστή αυτή η σύγκριση, όμως ο κόσμος μπορεί να παρακολουθήσει πολύ σπουδαία ματς και στο γυναικείο τένις.

Οι δηλώσεις της Σβιόντεκ στην συνέντευξη Τύπου

Για τη σύγκριση του ανδρικού με του γυναικείου τένις:

«Εννοείται πως θα χάναμε αν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε κάποιον άνδρα παίκτη, δεν έχει να κάνει με αυτό. Έχει να κάνει με τα συναισθήματα που σου δημιουργεί ένας αγώνας τένις. Πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε σπουδαία ματς στο γυναικείο tour. Είμαι στο Νο.1, αλλά βλέπω απ' όλες τις παίκτριες στο Top 10 σπουδαίες και έντονες μάχες. Αυτές οι μάχες περνάνε συναισθήματα στον κόσμο.

Δεν συγκρίνουμε το επίπεδο του τένις μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά μιλάμε για τα συναισθήματα που σου δημιουργεί ένας αγώνας τένις. Πιστεύω πως ο κόσμος μπορεί να μάθει πολλά βλέποντας γυναικείο τένις. Το να βλέπεις γυναικείο τένις μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρον και να σου φέρει έντονα συναισθήματα».

Για την κατάκτηση του τίτλου στη Μαδρίτη:

«Έχω πολλά συναισθήματα. Είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου και πολύ χαρούμενη. Τέτοιοι αγώνες, στους οποίους πρέπει να παλέψεις πολύ, το κάνουν καλύτερο. Το tie-break ήταν τρελό, δεν είχαμε χρόνο για να σκεφτούμε τι γινόταν, έπρεπε να συνεχίσουμε στον επόμενο πόντο. Ήθελα να μείνω συγκεντρωμένη στη στιγμή, αλλά το ένιωσα ότι ήταν τρελό».

Για το στοιχείο που έκανε τη διαφορά στον τελικό:

«Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο ποια παίκτρια ήταν λιγότερο νευρική και ποια ήταν σε θέση να παίξει πιο ελεύθερα. Σε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα, έπαιρνα πολύ καλές αποφάσεις. Κάποιες στιγμές ήμουν λίγο πίσω, δεν το ήθελα αυτό και επίσης ήθελα να παίξω με θάρρος».

Για τη διάρκεια του τελικού (3 ώρες):

«Σωματικά και τενιστικά δεν με εξέπληξε, αλλά ένιωσα καλύτερα πνευματικά στο 3ο σετ. Για 2 ώρες προσπαθούσα πολύ σκληρά και ένιωθα να μην λειτουργεί. Αναρωτήθηκα αν σε κάποιο σημείο απλά θα το άφηνα και θα ξέφευγε. Σκέφτηκα τον Ράφα, που είχε αγώνες σαν κι αυτόν. Στους άνδρες (στα Grand Slams) παίζουν τουλάχιστον 3 σετ, οπότε σκέφτηκα ότι έχω χρόνο ακόμα.

Θυμάμαι όταν έπαιζε με τον Μεντβέντεφ στην Αυστραλία, κάτι κλίκαρε και γύρισε το ματς. Και εκείνος είχε νευρικότητα, δεν είμαι σίγουρη δηλαδή, δεν του έχω μιλήσει, αλλά έτσι φαινόταν. Αυτό μου έδωσε ελπίδα. Κοιτάζοντας μόνο τους τελικούς που έχω παίξει, αυτός ήταν ο πιο έντονος και ο πιο τρελός που είχα στην καριέρα μου. Και το ότι ήταν τελικός, το κάνει ακόμα πιο τρελό».

Για το γεγονός ότι έχει πλέον κερδίσει όλα τα μεγάλα τουρνουά στο χώμα:

«Ειλικρινά δεν τα σκέφτομαι ποτέ αυτά τα πράγματα. Προφανώς θα έχει πλέον και αυτό το στατιστικό στη σελίδα μου στη σελίδα μου στη Βικιπαίδεια (γέλια). Όταν το κοιτάξω σε κάποια χρόνια, θα σημαίνει πολλά σίγουρα, τώρα όμως είμαι απλά χαρούμενη που κέρδισα αυτό το τρόπαιο, χωρίς να με ενδιαφέρει τι κέρδισα και τι όχι προηγουμένως. Προσπαθώ να κερδίζω κάθε τουρνουά που παίζω».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

WTA Τελευταία Νέα