Τράτζικ in the end

Τράτζικ in the end

bet365

Άρχισε σαν παραμύθι, τελείωσε με πόνο το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού.

Κι αυτό, γιατί βλέποντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Σίτι να μένουν εκτός, οι φίλοι του Ολυμπιακού και οι ποδοσφαιριστές, θα τραβάνε τα μαλλιά τους αργότερα, συνειδητοποιώντας τι ευκαιρία έχασαν και πόσο μακριά μπορούσαν να φτάσουν στη διοργάνωση. Είναι να κτυπάς το κεφάλι σου στον ερυθρόλευκο τοίχο δακρύων! Κρίμα...

Κάποιοι τίτλοι των αθλητικών εφημερίδων ήδη είχαν προλάβει από τον πρώτο αγώνα να στείλουν τον Ολυμπιακό στο Βουκουρέστι. Και καλούσαν τον κόσμο να προμηθευτεί εισιτήρια. Αν δεν ήταν ο προσγειωμένος Ερνέστο Βαλβέρδε που κτυπούσε το καμπανάκι και έλεγε συνεχώς πόσο προσοχή θέλει το ματς, θα πίστευα ότι ο Ολυμπιακός υποτίμησε τη Μέταλιστ μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα και το 1-0 στο ημίχρονο του δευτέρου.

Όμως, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Ολυμπιακός κατέρρευσε, έμεινε από δυνάμεις και έβγαλε νοοτροπία ομάδας που δεν μπορεί να έχει μεγάλες βλέψεις και όνειρα για ευρωπαϊκή διάκριση. Όταν έφτασε στην πηγή δεν ήπιε νερό και στην ουσία, μία πορεία μέχρι τις 16 του EuropaLeague δεν είναι δα και καμιά επιτυχία. Από τη Μέταλιστ αποκλείστηκε, όχι δα από κανένα μεγαθήριο και αν υπήρχε μυαλό στο πρώτο ημίχρονο το σκορ θα ήταν 3-0.

Αντίθετα, οι εμφανίσεις συνολικά του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στο Γιουρόπα φέτος, ήταν εξαιρετικές. Τόσα διπλά οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν να τα δουν χρόνια. Και όχι νοοτροπία καμιάς ομαδούλας που παίζει πίσω από τη σέντρα, αλλά μία ομάδα με χαρακτήρα, με πάθος με ποιότητα που κολλάει τον αντίπαλο στο καναβάτσο. Που δημιουργεί, σκοράρει, αρέσει στον κόσμο. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο: τέλος.

Από την άλλη ήρθε αυτό το ματς με τους Ουκρανούς, να βγάλει μαζί όλες τις αδυναμίες του στο δεύτερο ημίχρονο. Μία ομάδα που κτυπάει αυτό το πέναλτι και σε έχει προειδοποιήσει με εκείνο το δοκάρι, την «σκοτώνεις»! Δεν δέχεσαι δύο γκολ και κινδυνεύεις ο αντίπαλος να σε διαλύσει χάνοντας άλλα τρία τετ-α-τετ!

Φάνηκε να άδειασε ο Ολυμπιακός και σε ψυχικά αποθέματα και αυτό είναι το χειρότερο για την ομάδα του Βαλβέρδε. Ο τρόπος που ήρθε ο αποκλεισμός, σε διαλύει ψυχολογικά. Κέρδισε μάλιστα και... παράσημα τραυματισμών (Ιμπαγάσα, Μανιάτης). Ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια όμως να σκεφτεί, γιατί τον περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί στο λιμάνι να έγινε «κηδεία», αλλά στην Παιανία ετοιμάζουν «γάμο». Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού όσο… τράτζικ κι αν είναι, θα φέρει κόσμο στα γκισέ των εισιτηρίων του ΠΑΟ και ίσως γεμάτο ΟΑΚΑ και έναν αντίπαλο που ελπίζει, σαν τον γύπα να ξεκοκκαλίσει ένα πτώμα.

Και εκεί είναι το στοίχημα του Ολυμπιακού: να δείξει ότι όχι μόνον δεν είναι πτώμα, αλλά παραμένει ένα λιοντάρι που δεν μασάει από κλουβιά τύπου ΟΑΚΑ. Να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και να μετατρέψει την πίκρα σε χαρά και σε +7. Όπως λένε βέβαια, κοντή γιορτή η Κυριακή…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα