«Πειράγματα» με μέτρο στην Εθνική

«Πειράγματα» με μέτρο στην Εθνική

bet365

«Δεν θα πειράξω τίποτα στην Εθνική ομάδα» έλεγε ο νέος πρόεδρος Σαρρής. Ο Φερνάντο Σάντος αντίθετα, κάτι θα πρέπει να… «πειράξει» στη Μπρατισλάβα, όπου η Εθνική μας ομάδα παίζει πάρα πολλά σε ό,τι αφορά στο στόχο της που είναι η Βραζιλία, απέναντι στην Σλοβακία.

Ας κάνουμε μία προσέγγιση τι μπορεί να αλλάξει, σε τόσο μικρό χρόνο ο πορτογάλος προπονητής. Πολλά «πειράγματα» δεν μπορεί να κάνει. Η Εθνική ομάδα δεν είναι… μουσακάς σε μεταμοντέρνα ταβέρνα, όπου ο σεφ πειράζει μία παραδοσιακή συνταγή. Αν το κάνει, περισσότερες πιθανότητες έχει, αντί για μουσακά να παρουσιάσει… αχταρμά!

Ο Σάντος δεν είναι Ρεχάγκελ. Που σημαίνει ότι, κατά γενική ομολογία, παίρνει στην Εθνική ομάδα τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που παίζουν και ξεχωρίζουν και όχι αυτούς που θεωρεί ο ίδιος καλύτερους, όπως συνέβαινε με τον Γερμανό, που παίκτες χωρίς συμμετοχές είχαν βρέξει-χιονίσει τη θεσούλα τους.

Κυριάκο Παπαδόπουλο δεν έχει, όσο κι αν ψάχνει να βρει. Το θέμα λοιπόν δεν είναι το να φωνάξει κάποιους ποδοσφαιριστές, όσο να δορθώσει κάποια πραγματάκια, να κάνει δύο-τρεις αλλαγές σε πρόσωπα εντός της ομάδας, να αλλάξει ίσως το σύστημα σε ρόμβο και να έχει την τύχη μαζί του!

Άνθρωπος που έχει κατασκοπεύσει καλά την Σλοβακία έλεγε με σιγουριά ότι η Σλοβακία είναι υποδεέστερη από την Βοσνία και αν η Εθνική ομάδα είναι αυτή που πρέπει, θα φύγει με το διπλό την Τρίτη το βράδυ.

Ο Κατσουράνης σε αλλαγή ρόλου και η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Νίνη και Μήτρογλου που σημαίνει αύξηση του χρόνου συμμετοχής τους, φαίνεται να είναι οι πιο λογικές πινελιές στον εθνικό γαλανόλευκο καμβά.

Ο Νίνης παίζοντας πίσω από τους επιθετικούς ή τον επιθετικό, μπορεί να δώσει αυτό το κάτιτις παραπάνω, αφού έχει δουλέψει τον τελευταίο καιρό πολύ σε αυτή τη θέση. Ϊσως ακόμη να προσθέσει λίγο παραπάνω ψυχή και δύναμη με την είσοδο του Καραγκούνη!

Είναι γεγονός ότι οι τραυματισμοί έχουν λειτουργήσει ως σεισμικές δονήσεις στο οικοδόμημα της Εθνικής ομάδας. Όπως είναι γεγονός ότι έγιναν δύο-τρία λάθη σε επιλογές ποδοσφαιριστών στο ματς με την Βοσνία. Ομως είναι οφθαλμοφανές, ότι εκτός από τους τραυματισμούς που φαίνονται υπάρχουν κι άλλοι, αόρατοι.

Μήπως θυμάστε τον τελευταίο καιρό πόσα ματς έχει δώσει ο Κατσουράνης με τον Παναθηναικό; Μήπως θυμάστε ότι ο Σαλπιγγίδης επέστρεψε από τραυματισμό και δεν είναι στα καλύτερά του; Μήπως, ακόμη, ότι ο Τοροσίδης δεν είναι ακόμη εκείνος ο παλιός καλός Τόρο;

Αυτούς έχει, αυτούς εμπιστεύεται όμως ο Σάντος και αυτούς πρέπει να στηρίξει. Είπαμε, με εξαίρεση δύο-τρία μικρά «πειράγματα». Ο Γκέκας αν παρατηρήσετε έχει χάσει κάτι από εκείνη τη φρεσκάδα του και στη φάση που για μένα ήταν κλειδί, φάνηκε να χάνει το γκολ από έλλειψη αυτοπεποίθησης!

Δύο είναι οι σταθερές για τη νίκη στη Μπρατισλάβα. Η αποτελεσματικότητα και ο παράγοντας τύχη. Η Εθνική ομάδα δεν δείχνει να είναι στα τοπ της και αυτή τη στιγμή, το ιδανικό σενάριο είναι να φύγει όπως-όπως με το διπλό και να προετοιμαστεί κατάλληλα και με όλα της τα όπλα, για τα κρίσιμα ματς τον ερχόμενο Μάρτιο και ειδικά αυτό με τη Βοσνία εκτός! Τελικά, αυτά τα παλιά 1-0 ή 0-1 του Ρεχάγκελ και του Σάντος (επί ΠΑΟΚ) έχουν τη γλύκα τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λέγαμε «όχι» σε μία επιβλητική νίκη. Άλλο το «θέλω» όμως και άλλο το «μπορώ», αυτή την περίοδο με τόσους τραυματισμούς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα