Σημεία ζωής, αλλά τρέφεται ακόμη με... ορό!

Σημεία ζωής, αλλά τρέφεται ακόμη με... ορό!

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα σημεία… ζωής που έδειξε ο Παναθηναϊκός με Τότεναμ, Ξάνθη, για λίγα λεπτά με τον Αρη και κόντρα στην Λάτσιο. Φως στο τούνελ, αλλά η έξοδος είναι μακριά ακόμη και θέλει ποιοτικά εργαλεία...

Κυρίως όμως δείχνει να είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο. Με την ποιότητα να έχει κατέβει επίπεδα, ειδικά σε σύγκριση με την ομάδα του νταμπλ το 2010, ωστόσο ο Φερέιρα φαίνεται ότι παλεύει να προσθέσει στο παζλ κάποια νέα κομμάτια (Πίντο, Μαυρία, Φουρλάνο, τον Χουχούμη που ετοιμάζει κ.α.), προκειμένου να καταφέρει να το ολοκληρώσει. Το θέμα είναι το παζλ τι σχήμα θα έχει, καθώς αυτό που έχουν δει οι φίλοι του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα και ο φίλαθλος κόσμος είναι χωρίς… μορφή, μία μουτζούρα από έμπειρα χέρια!

Σημεία ζωής έδειξε όμως και ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, εκτός από τον Παναθηναϊκό. Οι αλλαγές του βοήθησαν πολύ τους Πράσινους στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είναι μόνο αυτό: η Λάτσιο φάνηκε καλά μπλοκαρισμένη κι αν δεν ήταν αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ του Γιούρκα Σειταρίδη να τον προδώσει, ίσως να έφτανε στη νίκη, να την έκλεβε. Αυτό ήταν κάτι χειρότερο από γκολ που δέχεσαι όπως λέμε από τα αποδυτήρια, καθώς θέλεις αρκετή ώρα να συνέλθεις από τέτοιο αυτογκόλ- σοκ!

Ηταν το δεύτερο λάθος του Σειταρίδη, μετά το ματς με τον Αρη, όμως η στήριξη του προπονητή και η εμπειρία του φαίνεται ότι τον βοήθησαν στο δεύτερο ημίχρονο να το ξεπεράσει. Ηταν πολύ καλός στα τελευταία λεπτά, ο παλιός καλός Σειταρίδης, απειλητικός! Φαινόταν να ψάχνει ένα γκολ, μία ασίστ, μία φάση εξιλέωσης… Δεν το κατάφερε (κέρδισε ένα φάουλ κοντά στην περιοχή και πλάγια), όμως, συμφωνώ με τον Φερέιρα, ότι δεν πρέπει να τον… σταυρώσουν. Αυτό που σκέφτομαι μόνο είναι ότι έτσι και είχε πετύχει τέτοιο αυτογκόλ ο φουκαράς ο Βύντρα, ακόμη θα τον… κυνηγούσαν κάποιοι οπαδοί…

Όχι αυτός δεν είναι ο Παναθηναϊκός που ονειρεύονται οι φίλοι του. Μόνο οι φανέλες θυμίζουν την ομάδα που μεγαλουργούσε άλλοτε. Οι αυτοματισμοί του θυμίζουν τα πρώτα μοντέλα αυτοκινήτων (αρκετά υπάρχουν ακόμη) που χρειαζόσουν το χερούλι για να σηκώσεις το παράθυρο…

Οι Φορναρόλι, Τοτσέ, Ζέκα ακόμη και ο Σισόκο δεν είναι οι βαρβάτοι ξένοι που σηκώσουν την ομάδα στην πλάτη τους και σίγουρα κανένας τους δεν είναι Λέτο, πόσω μάλλον Σισέ. Ωστόσο, στα ματς που προανέφερα έβγαλε η ομάδα μία μαχητικότητα, όπως και ο Φερέιρα που στα τελευταία ματς παίζει κι αυτός με την πλάτη στον τοίχο, που βοήθησαν να φανεί ένα φως στο τούνελ. Γιατί, σε τούνελ έχει μπει ο Παναθηναϊκός! Πάντως, με όλα τα στραβά του, ο Ισπανός είναι ο καλύτερος φορ που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ και πρέπει να στηριχτεί παντί τρόπω, όσο μίζερο κι αν ακούγεται... Το παστέλι το κολλάει, έστω και με λιγότερα σουσάμια...

Είναι φανερό ότι λείπει η αυτοπεποίθηση και η συγκέντρωση, τι πιο φανερό και τρανό παράδειγμα από αυτή τη γκέλα του Σειταρίδη. Όμως, αυτή η ισοφάριση για την οποία λύσσαξαν σαν σκυλιά να πάρουν, δείχνουν ότι μπορεί να μην είναι ακόμη Ομάδα αγωνιστικά, αλλά είναι Ομάδα ως σύνολο, παλεύουν, βγάζουν μαχητικότητα, υπερασπίζονται τον προπονητή τους.

\Δεν φτάνει βέβαια μόνο αυτό. Πρέπει να κρατήσουν όλα αυτά τα στοιχεία και να δείξουν σε όλους ότι αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Να αναδείξουν ό,τι πιό ποιοτικό στοιχείο έχουν, να δούμε συνδυασμούς και παιχνίδι κυριαρχίας και όχι μόνον κάποιες ιδανικές αντεπιθέσεις.

Ο φίλος του Παναθηναϊκού κατανοεί τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η ομάδα, αλλά είναι πονεμένος, διψασμένος για επιτυχίες και θέλει να δει στο γήπεδο την ομάδα να βελτιώνεται πραγματικά. Να την δεί να κάνει και εξωτερικές μεταγραφές εκτός από εσωτερικές! Να μην διώχνει μόνο παίκτες, αλλά να φέρνει καλύτερους! Θέλει να δει σερί επιτυχιών άμεσα και όχι μόνο… σωτήριες ισοπαλίες.

Θέλουν να δουν τον ασθενή που δείχνει τα… σημεία ζωής να σηκώνεται και να τρέχει σαν πρωταθλητής και όχι απλώς να ανασαίνει,καθώς δεν μπορεί δια βίου να αντέξει με τον… ορό, ακόμη κι αν είναι σε μεγάλου μεγέθους μπουκάλι, όπως αυτό με την Τότεναμ και τη Λάτσιο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα