Με στόχο να στοχεύσουν στην ολυμπιακή πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τοξοβολίας

Newsroom
 Ανατολή Mάρθα Γκορίλα

bet365

Τρεις αθλητές και τρεις αθλήτριες του ολυμπιακού τόξου θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εσεν, που παράλληλα αποτελεί και τουρνουά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα μέλη της εθνικής ομάδας τοξοβολίας θα κάνουν Πάσχα στο Έσεν της Γερμανίας, όπου θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι αθλητές του ολυμπιακού τόξου, έξι στο σύνολο, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, θα αγωνιστούν αρχικά από το Μεγάλο Σάββατο (4/5) στους αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με στόχο να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Από την Αθήνα αναχώρησαν τη Μεγάλη Παρασκευή η Ανατολή Μάρθα Γκορίλα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Παναγιώτης Θεμελής και ο Αρκάδιος Δαμόπουλος, όλοι αθλητές του ολυμπιακού τόξου και από την Θεσσαλονίκη, ο Χαράλαμπος Ιακωβίδης και η Ευαγγελία Ψάρρα.

Η Ψάρρα έχει αγωνιστεί συνολικά έξι φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το Σίδνεϊ το 2000 έως και το Τόκιο το 2021 και αν καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση και για το Παρίσι, θα γράψει ιστορία, καθώς κανείς Έλληνας αθλητής μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει μετάσχει επτά φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Τελευταία Νέα