Τζούντο: Ξεκινά το Παγκόσμιο με πέντε ελληνικές συμμετοχές

Τζούντο: Ξεκινά το Παγκόσμιο με πέντε ελληνικές συμμετοχές

bet365

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο ξεκινά σήμερα, με την πρώτη ελληνική συμμετοχή.

Από σήμερα, Δευτέρα 9/5, έως και τις 14 Μαΐου, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, οι Έλληνες τζουντόκα, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, θα αναζητήσουν μετάλλια αλλά και βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο. Τα ατομικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα γίνουν έως τις 13 του μήνα, ενώ την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί το μικτό ομαδικό, με ελληνική μάλιστα συμμετοχή.

Το ελληνικό τζούντο θα εκπροσωπηθεί στα ατομικά από πέντε αθλητές. Πρόκειται για την Ελισάβετ Τελτσίδου, No4 στην Ολυμπιακή κατάταξη των -70 κιλών, τον Θεόδωρο Τσελίδη, Νο27 στην Ολυμπιακή κατάταξη των -90 κιλών, αλλά και τους Μιχαήλ Τσουτλασβίλι (-73κ.), Θεόδωρο Δεμουρτζίδη (-81κ.) και Αθανάσιο Μυλωνέλη (-81κ.).

Στην Ντόχα βρίσκονται και οι αθλητές Ευαγγελία Γαβαλά, Παναγιώτης Παπανικολάου και Μαρία Νικολέτα Βουλπάσιν, οι οποίοι θα συμμετέχουν με τα ελληνικά χρώματα στο μικτό ομαδικό της 14ης Μαΐου, καθώς επίσης και ο προπονητής, Αλέξης Ντανατσίδης.

Η πρεμιέρα για τους Έλληνες θα γίνει σήμερα, 9 Μαΐου, θα αγωνιστεί ο Τσουτλασβίλι ενώ την επομένη (10/5) θα πάρουν σειρά οι Δεμουρτζίδης και Μυλωνέλης. Στις 11/5 θα αγωνιστούν Τελτσίδου και Τσελίδης.

Ο Τσουτλασβίλι ξεκινά σήμερα με αντίπαλο τον Ερτούρ Τουρντουμπάεφ από το Κιργιστάν (Νο56).

 

Τελευταία Νέα