Τζούντο: Άλμα στην κατάταξη και με το ένα πόδι στους Ολυμπιακούς η Τελτσίδου

Πηνελόπη Γκιώνη
elisavet_teltsidou_judo

bet365

Μια εξαιρετική σεζόν διανύει η Ελληνίδα τζουντόκα, Ελισάβετ Τελτσίδου, που βρίσκεται σε τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης.

Με το ένα πόδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 βρίσκεται η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τζούντο, Ελισάβετ Τελτσίδου.

Μετά την εμφάνιση που έκανε στο Masters της Βουδαπέστης και το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στη διοργάνωση, το πρώτο για την Ελλάδα, πήρε πολύτιμους βαθμούς που της έδωσαν μεγάλη ώθηση στην παγκόσμια κατάταξη αλλά και το Ολυμπιακό ranking.

Πιο συγκεκριμένα, η Τελτσίδου κατέγραψε άνοδο δύο θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη και την κατηγορία των -70 κιλών, έχοντας συνολικά 5339 βαθμούς και σημαντική διαφορά από την αθλήτρια που την ακολουθεί στην κατάταξη. Με αυτή τη βαθμολογία, πλέον, βρίσκεται στο Νο6 του κόσμου ενώ αν συνεχίσει να κάνει το ίδιο καλές εμφανίσεις δεν θα είναι καθόλου απίθανο να τη δούμε και ακόμη υψηλότερα.

 teltsidou, elisavet judo

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως η Τελτσίδου έχει σχεδόν εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση και θα χρειαστεί πλέον μόνο να περιμένει να κλείσει η περίοδος πρόκρισης (23 Ιουνίου 2024) ώστε να μπορέσει να πανηγυρίσει μία ακόμη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς. Η 27χρονη πρωταθλήτρια έχει βρεθεί στο Νο3 της Ολυμπιακής κατάταξης, με 3694 βαθμούς.

 olympic ranking teltsidou

Στους Ολυμπιακούς πρόκρινονται οι 17 πρώτες σε κάθε κατηγορία κιλών, με μόνο μία χώρα να μπορεί να πάρει πρόκριση σε κάθε κατηγορία.

@Photo credits: IJF
 

Τελευταία Νέα