Τελτσίδου: Στο Γκραν σλαμ Μπακού για τη διατήρηση του τίτλου

Πηνελόπη Γκιώνη
elisavet_teltsidou_judo

bet365

Η Ελισάβετ Τελτσίδου επιστρέφει στο Μπακού με στόχο να βρεθεί ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η Ελληνίδα τζουντόκα, Ελισάβετ Τελτσίδου, ετοιμάζεται να αγωνιστεί ξανά στο Γκραν σλαμ του Μπακού (16-18 Φεβρουαρίου), εκεί που το 2023 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Η πρωταθλήτρια των -70 κιλών θα αγωνιστεί, συγκεκριμένα, στις 17 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν με στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση που θα της δώσει και αρκετούς βαθμούς στο ράνκινγκ. Ωστόσο, η Τελτσίδου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά και της Ολυμπιακής κατάταξης και πολύ δύσκολα θα «πέσει» από εκεί οπότε στους ερχόμενους αγώνες της θα επιδιώξει την εδραίωση της κυριαρχίας της στην κατηγορία.

Παράλληλα, στον ίδιο αγώνα θα συμεμτάσχει και ο Θοδωρής Τσελίδης. Ήδη μετά τις εμφανίσεις του στο Γκραν πρι της Πορτογαλίας και στο Γκραν σλαμ της Γαλλίας, βρίσκεται σε θέση (ηπειρωτικής) πρόκρισης στα -90κ, ωστόσο μια διάκριση στο Αζερμπαϊτζάν θα του επιτρέψει να κερδίσει κάποιες θέσεις ώστε να βρεθεί σε διαδικασία απευθείας πρόκρισης βάσει της Ολυμπιακής κατάταξης. Αυτή τη στιγμή είναι 23ος, με την πρόκριση να εξασφαλίζουν οι 19 πρώτοι, βάσει της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα η Ολυμπιακή κατάταξη. Η κατηγορία του Τσελίδη, ο οποίος πριν από δύο χρόνια ήταν 5ος στην αντίστοιχη διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

 

Τελευταία Νέα