Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Εξαιρετικοί οι Στερν, Παγένκ, αλλά τους λύγισε ο Ν' Γκαπέ (vid)

Φώτης Καρακούσης
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Εξαιρετικοί οι Στερν, Παγένκ, αλλά τους λύγισε ο Ν' Γκαπέ (vid)

bet365

Μεγάλο ντέρμπι στη Σλοβενία, με την Γαλλία του φοβερού και τρομερού Ν' Γκαπέ να επικρατεί με 3-2 των Σλοβένων, από τους οποίους ξεχώρισαν οι «ερυθρόλευκοι», Στερν και Παγένκ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ που διεξάγεται σε Σλοβενία και Πολωνία έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, παρότι η Εθνική μας ομάδα δεν μπόρεσε να προκριθεί. Και έχει, γιατί αγωνίζονται πολλοί παίκτες που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δύο από αυτούς είναι βασικά μέλη της Εθνικής Σλοβενίας και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντέρμπι με την Γαλλία.

Οι «τρικολόρ» του φοβερού και τρομερού Ν' Γκαπέ επικράτησαν με 3-2 (25-21, 22-25, 23-25, 34-32, 15-7), σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό παιχνίδι. Οι Σλοβένοι με τον κόσμο στο πλευρό τους μετά το πρώτο χαμένο σετ προηγήθηκαν με 2-1 και έφτασαν μια ανάσα από την κατάκτηση του 4ου σετ. Ο Ν' Γκαπέ όμως είχε αντίθετη άποψη, ουσιαστικά γύρισε μόνος του το σετ και στο τάι μπρέικ έκαναν περίπατο κάνοντας το 3-2.

Ο Ν' Γκαπέ ήταν πρώτος σκόρερ για τους Γάλλους με 29 βαθμούς, με το Πατρί να ακολουθεί με 16 και τον Σινεζιέ. Από τους Σλοβένους ο Τσιμπούλι είχε 18 πόντους και τον ακολούθησε ο Ούρναουτ και οι «ερυθρόλευκοι» Στερν και Παγένκ. Ο πρώην Πειραιώτης είχε 16, όπως και ο νυν διαγώνιος του Ολυμπιακού, ενώ ο έμπειρος κεντρικός 11.

 

Τελευταία Νέα