Επανεκκίνηση στην Εθνική γυναικών
Με αρχικό στόχο τα προκριματικά του παγκοσμίου (23-26 Μαΐου στη Σλοβακία) και τους Μεσογειακούς Αγώνες (20-30 Ιουνίου), αλλά ακόμα μεγαλύτερο αυτό της δημιουργίας μια ομάδας για τα επόμενα χρόνια, έγινε σήμερα Τετάρτη στα γραφεία της ΕΟΠΕ η παρουσίαση της Εθνικής Γυναικών. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης, μαζί τους αντιπροέδρους Γιάννη Στουραΐτη και Κώστα Ψαρουδάκη, τον ταμία Θανάση Ρέρρα και τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων Περικλή Μπακοδήμο, υποδέχθηκαν τον Γιάννη Καλμαζίδη και της παίκτριες, ευχόμενοι τα καλύτερα.
Μαυρομάτης: «Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»
Πρώτος πήρε το λόγο ο εορτάζων πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης τονίζοντας τα εξής: «Ξεκινά ένας νέος κύκλος με μακροπρόθεσμους στόχους. Έχουμε πάρει θετικά μηνύματα από τις μικρές εθνικές ομάδες, ειδικά με την 5η θέση των Κορασίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την πρόκρισή τους στο παγκόσμιο. Είστε όλες μικρές σε ηλικία και αθλήτριες υψηλού επιπέδου και πιστεύουμε πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο».
Κιόση: «Είναι τιμή μας»
Η Ελένη Κιόση από την πλευρά της επισήμανε: «Ξεκινάμε να κάνουμε τη δουλειά μας και για να δούμε αποτελέσματα χρειάζεται χρόνος. Δυστυχώς κάποια κορίτσια έχουμε μείνει καιρό χωρίς προπονήσεις, αλλά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η εθνική είναι τελείως διαφορετική υπόθεση από τους συλλόγους μας και είναι τιμή μας που είμαστε εδώ».
Η παρουσίαση του Καλμαζίδη
O πρόεδρος της ΕΟΠΕ παρουσίασε το νέο προπονητικό τιμ.... «Χαίρομαι που έχουμε τον Γιάννη Καλμαζίδη κοντά μας και δίπλα του θα βρεθούν δύο αναγνωρισμένοι τεχνικοί», με τον ομοσπονδιακό προπονητή να παίρνει τον λόγο: «Δεν σας ξέρω, δεν με ξέρετε, αλλά γρήγορα θα γνωριστούμε και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε άψογη συνεργασία. Οι στόχοι καθορίζονται από τη διοίκηση. Αυτός που βάζω εγώ είναι να κάνουμε βήματα μπροστά. Υπάρχουν πολλά περιθώρια κι αν το κάνουμε θα πετύχουμε και τους επιμέρους στόχους που θα θέσουμε».
«Ξεκινάμε με έναν στόχο», εξήγησε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης και πρόσθεσε: «Άμεσος αγωνιστικός στόχος είναι τα προκριματικά του παγκοσμίου και σύμφωνα με τις δυνατότητές σας μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Στη συνέχεια θα πάτε και στους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου επιλέξαμε να στείλουμε την εθνική γυναικών κι αυτό δείχνει κάτι. Χτίζουμε κάτι με υγεία και με μακροπρόθεσμους στόχους. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα τελικά του ευρωπαϊκού και νομίζω πως μπορούμε να είμαστε εκεί το 2015. Να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας σε αυτήν την προσπάθεια».
Συμπληρώνοντας επίσης ότι: «Η ηλικία σας διασφαλίζει μέλλον στο άθλημα. Μαζί με τις μικρότερες αθλήτριες είστε η ομάδα της επόμενης δεκαετίας. Τιμούμε όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν μέχρι τώρα, αλλά ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια. Στην εθνική θέλω να έρχεστε να παίζετε με το κέφι σας και όποια δεν μπορεί πρέπει να το εκφράσει. Χαίρομαι που έχω απέναντί μου κοπέλες με ήθος. Αυτό σας ακολουθεί και θα σας ακολουθεί».
Ο Γιάννης Καλμαζίδης στη συνέχεια υποσχέθηκε πως: «Μέσα στη σεζόν θα έχουμε πιο στενή συνεργασία και κάθε εβδομάδα θα βρισκόμαστε», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των ηλικιών: «Το πιο σημαντικό είναι η θέληση, ανεξάρτητου ηλικίας. Έχω δει 35άρες να είναι πιο ορεξάτες από 18άρες. Εγώ θέλω να είστε εδώ γιατί το θέλετε. Απαιτείται 110% αφοσίωση κι οποία δεν μπορεί καλό είναι να το πει».
Προσθέτοντας πως: «Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα 30 ατόμων που θα ξεκινά από κορασίδες μέχρι γυναίκες και θα δουλεύουμε με ένα στόχο, μια σκέψη και έτσι θα φτάσουμε ψηλά».
Οι... εκλεκτές για την προετοιμασία
Στην προετοιμασία θα συμμετάσχουν οι: Χριστοδούλου Στέλλα (Ολυμπιακός), Παπαφωτίου Αθηνά (ΑΕΚ), Κιόση Ελένη (Τράχωνες), Νομικού Μαρία (Villa Cortese), Κωνσταντινίδου Αλίκη (Ανατόλια), Λαμπρούση Τζίνα (Ηρακλής Κηφισιάς), Μερτέκη Ευαγγελία (Μακεδόνες), Βεργίδου Όλγα (Μακεδόνες), Λαμπρινίδου Μαρία (Quimper Volley), Γιώτα Κατερίνα (Ηρακλής Κηφισιάς), Ιβάνοβα Ιζαμπέλα (Ηρακλής Κηφισιάς), Νούσια Αποστολία (Παναθηναϊκός), Χαντάβα Εύα (Karsiyaka), Γενιτσαρίδη Μαρία (Ένωση Βύρωνα), Αρτακιανού Μαριαλένα (Ηρακλής), Κελεσίδου Ειρήνη (Ηρακλής).
Πρόβλημα με Κοσμά
Να σημειωθεί πως η Σοφία Κοσμά παρευρέθηκε στην πρώτη συγκέντρωση, αλλά δεν θα ακολουθήσει την αποστολή καθώς εξετάστηκε και από τους γιατρούς της εθνικής ομάδας και αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
